De azi romanii pot calatori in Canada fara vize

Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 07:27
15266 citiri
De azi romanii pot calatori in Canada fara vize
Foto: Arhiva Ziare.com

Incepand de vineri, 1 decembrie, ora 16:00, romanii pot calatori in Canada fara vize, pe baza oricarui pasaport romanesc valabil.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste intr-un comunicat de presa remis Ziare.com ca romanii au posibilitatea de a calatori in Canada fara vize, pentru sederi de maximum 6 luni, in scop turistic, inclusiv pentru vizitarea familiei sau a cunostintelor, dar si pentru prospectarea oportunitatilor de afaceri.

Romanii nu au nevoie decat de un pasaport romanesc valabil, insa trebuie sa obtina o autorizatie electronica daca se deplaseaza cu avionul.

"Cetatenii romani care intentioneaza sa calatoreasca pe calea aerului spre Canada, pentru sedere sau tranzit, trebuie sa obtina in prealabil o Autorizatie de calatorie electronica (Electronic Travel Authorization - eTA) ", se arata in comunicatul citat.

Autorizatia electronica eTA pentru calatorie va putea fi obtinuta exclusiv online, accesand pagina www.Canada.ca/eTA-Romania. De asemenea, MAE anunta ca o aplicatie dedicata obtinerii acestei autorizatii va fi disponibila din 1 decembrie, incepand cu ora 16:00 (ora Romaniei).

Cetatenii romani care detin deja o viza canadiana valabila o pot utiliza in continuare, pana la expirarea termenului de valabilitate, fara a mai fi necesara obtinerea eTA.

"Cetatenii romani care intentioneaza sa intre in Canada pe cale terestra (rutiera / feroviara) sau maritima (la bordul unei ambarcatiuni, inclusiv al unui vas de croaziera) trebuie sa detina doar un pasaport valabil, fara a mai fi necesara obtinerea eTA", mai anunta MAE.

In plus, studentii care intentioneaza sa urmeze studii in Canada, iar durata acestora depaseste cele 6 luni permise de sedere, trebuie sa obtina in prealabil un permis de studii. Cei care doresc sa exercite activitati lucrative a caror perioada depaseste 6 luni au nevoie de un permis de munca.

Informatii suplimentare referitoare la conditiile de calatorie in Canada pot fi gasite la adresa www.Canada.ca/eTA-Romania.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani calatorii vize Canada, #romani vize Canada, #pasaport calatorie Canada , #vize