Romania, un pas mai aproape de ridicarea vizelor pentru Canada

Joi, 23 Februarie 2012, ora 11:06
10082 citiri
Romania, un pas mai aproape de ridicarea vizelor pentru Canada
Foto: Arhiva

Canada a adoptat, saptamana aceasta, o noua lege privind imigratia, conform careia cetatenii proveniti din state democratice, precum statele membre UE, vor fi supusi unei proceduri rapide de solutionare a cererii de azil.

"Salut aceasta decizie, dupa ce in numeroase ocazii am pledat pentru adoptarea unei proceduri distincte si rapide pentru cetatenii europeni tentati sa abuzeze de procedura de azil", precizeaza europarlamentalul PDL Sebastian Bodu, intr-un comunicat remis joi Ziare.com.

Cererile de azil venite din partea cetatenilor europeni vor avea un termen maxim de 45 de zile pentru a fi solutionate, explica Bodu.

"Odata eliminata posibilitatea de abuzare a sistemului de acordare a azilului, Canada va avea un motiv mai putin, cel mai important poate, de a se teme de un val de azilanti venit din Romania, Bulgaria si Cehia dupa eventuala eliminare a necesitatii vizelor. Dupa cum este bine stiut, cele trei tari mentionate sunt ultimele state membre UE ai caror cetateni inca au nevoie de vize pentru a calatori ca turisti in Canada", apreciaza europarlamentarul.

Mentinerea acestor vize - spune Bodu - este motivata de faptul ca, odata eliminate, foarte multi astfel de cetateni "ar pleca spre Canada ca si turisti insa, odata ajunsi acolo, ar solicita imediat azil politic, cum s-a intamplat in cazul multor cetateni cehi si cum se intampla in prezent in cazul multor cetateni maghiari".

"Avand insa o procedura foarte rapida de solutionare a cererilor de azil, acestia nu vor mai fi tentati sa o foloseasca in scopuri imigrationiste. In concluzie, nu pot decat sa salut noua lege canadiana privind imigratia si sa imi intensific eforturile pentru ca obiectivul final - ridicarea regimului de vize pentru romani, sa fie atins", conchide democrat-liberalul.

D.R.

Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Sebastian Bodu viza Canada, #ridicare viza romani Canada , #vize