Romanii ar putea merge in Canada fara vize

Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 20:30
8026 citiri
Romanii ar putea merge in Canada fara vize

Amendamentul europarlamentarului PD-L Sebastian Bodu care prevede desfiintarea vizelor pentru Canada cerute cetatenilor romani si cehi are sanse de a trece marti in plenul PE si sa devina propunere oficiala a Legislativului european.

"Parlamentul European va aproba, marti, cel mai mai probabil, amendamentul europarlamentarului roman, Sebastian Bodu, la propunerea de rezolutie a summit-ului UE-Canada, conform caruia vizele pentru Canada trebuie desfiintate pentru deplasarea cetatenilor romani in aceasta tara.

Amendamentul a fost deja acceptat de catre Comisia de politica externa a Parlamentului European si, daca va fi votat marti, va intra pe agenda summitului Uniunea Europeana-Canada, care urmeaza sa aiba loc in luna mai, ca propunere oficiala a Parlamentului European", se arata intr-un comunicat al democrat-liberalilor.

In propunerea de rezolutie, care va intra in dezbaterea Parlamentului European marti, PE se declara preocupat de faptul ca cetatenii Romaniei si Republicii Cehe au inca nevoie de vize pentru a calatori in Canada si cere ridicarea regimului vizelor cat se poate de rapid.

Propunerea de rezolutie face apel si la statele membre sa gestioneze adecvat problema minoritatii rome, in conditiile in care Canada a reintrodus vizele pentru cetatenii cehi ca reactie la numarul mare de imigranti romi sositi pe teritoriul sau.

"Au trecut mai mult de trei ani de la integrarea Romaniei in UE, iar Canada inca mai metine vizele pentru cetatenii romani. Romania nu trebuie sa piarda nicio ocazie pentru a repune pe agenda discutiilor aceasta problema si venind din partea Parlamentului European apelul facut catre autoritatile canadiene este cu atat mai important. Mai ales ca autoritatile canadiene insista sa trateze subiectul vizelor impuse unora dintre statele membre UE ca pe o problema de relatii bilaterale", sustine Bodu, potrivit comunicatului.

Sebastian Bodu este membru al Delegatiei pentru relatiile cu Canada, iar amendamentul sau este sustinut de tot grupul popularilor europeni (PPE).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sebastian Bodu romani Canada, #romani vize Canada , #vize