Romanii ar putea merge in Canada fara vize

Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 20:30
7948 citiri
Romanii ar putea merge in Canada fara vize

Amendamentul europarlamentarului PD-L Sebastian Bodu care prevede desfiintarea vizelor pentru Canada cerute cetatenilor romani si cehi are sanse de a trece marti in plenul PE si sa devina propunere oficiala a Legislativului european.

"Parlamentul European va aproba, marti, cel mai mai probabil, amendamentul europarlamentarului roman, Sebastian Bodu, la propunerea de rezolutie a summit-ului UE-Canada, conform caruia vizele pentru Canada trebuie desfiintate pentru deplasarea cetatenilor romani in aceasta tara.

Amendamentul a fost deja acceptat de catre Comisia de politica externa a Parlamentului European si, daca va fi votat marti, va intra pe agenda summitului Uniunea Europeana-Canada, care urmeaza sa aiba loc in luna mai, ca propunere oficiala a Parlamentului European", se arata intr-un comunicat al democrat-liberalilor.

In propunerea de rezolutie, care va intra in dezbaterea Parlamentului European marti, PE se declara preocupat de faptul ca cetatenii Romaniei si Republicii Cehe au inca nevoie de vize pentru a calatori in Canada si cere ridicarea regimului vizelor cat se poate de rapid.

Propunerea de rezolutie face apel si la statele membre sa gestioneze adecvat problema minoritatii rome, in conditiile in care Canada a reintrodus vizele pentru cetatenii cehi ca reactie la numarul mare de imigranti romi sositi pe teritoriul sau.

"Au trecut mai mult de trei ani de la integrarea Romaniei in UE, iar Canada inca mai metine vizele pentru cetatenii romani. Romania nu trebuie sa piarda nicio ocazie pentru a repune pe agenda discutiilor aceasta problema si venind din partea Parlamentului European apelul facut catre autoritatile canadiene este cu atat mai important. Mai ales ca autoritatile canadiene insista sa trateze subiectul vizelor impuse unora dintre statele membre UE ca pe o problema de relatii bilaterale", sustine Bodu, potrivit comunicatului.

Sebastian Bodu este membru al Delegatiei pentru relatiile cu Canada, iar amendamentul sau este sustinut de tot grupul popularilor europeni (PPE).

Citeste si:
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut...
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
Camera Deputaţilor a votat marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. UPDATE 14:40...