Ziare.com

Vize pentru SUA: Anuntul facut pentru romani de un oficial american

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 22:59

   

Vize pentru SUA: Anuntul facut pentru romani de un oficial american
Rata de refuz a solicitarilor de viza pentru Statele Unite nu va scadea probabil sub 3% in 2014, a declarat, marti, Hoyt Yee, asistent adjunct al secretarului de Stat al SUA, precizand ca presedintele Barack Obama sprijina schimbarea criteriilor pentru accesul Romaniei in Programul Visa Waiver.

"Statele Unite impartasesc obiectivul Romaniei de a fi inclusa in Programul Visa Waiver. Lucram indeaproape cu autoritatile voastre guvernamentale si incercam sa crestem sansele pentru ca acest lucru sa se intample", a declarat, la Bucuresti, Hoyt Yee, intrebat care sunt pasii urmatori in vederea intrarii Romaniei in acest program.

Corlatean: Noi facem acum ce nu a reusit Basescu. Ce se intampla cu vizele pentru SUA

Hoyt Yee a reamintit ca exista o serie de acorduri care trebuie incheiate si semnate inainte ca o tara sa poata intra in Programul Visa Waiver, precum si "criterii obiective pe care o tara trebuie sa le indeplineasca pentru a intra in program".

In acest sens, Yee a spus ca Romania mai are de semnat cel putin un acord, cel privind prevenirea si combaterea infractiunilor grave.

"Unul dintre criteriile obiective folosite pentru a determina daca o tara este eligibila sau nu pentru Programul Visa Waiver, rata refuzurilor este pentru Romania de aproximativ 11,5% in 2013.

Nivelul maxim admis al ratei de refuz pentru ca o tara sa se califice pentru Visa Waiver este de 3%. Chiar daca cifra va scadea in 2013-2014, probabil ca tot nu va fi sub 3%", a avertizat diplomatul SUA, adaugand ca cifrele vor fi publicate la sfarsitul acestui an.

Totodata, Hoyt Yee a subliniat ca presedintele Barack Obama "si-a exprimat sprijinul pentru schimbarea criteriilor astfel incat sa creasca pragul ratei de refuz de la 3% la un procent mai mare pentru a fi mai usor pentru statele care indeplinesc nivelul maxim al ratei de refuz" sa intre in Visa Waiver, dar a reafirmat faptul ca legea se afla inca in Congres.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 13346 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa ne explice medgidiotul corlatean…..

Sa ne explice medgidiotul corlatean…..
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
"Unul dintre criteriile obiective folosite pentru a determina daca o tara este eligibila sau nu pentru Programul Visa Waiver, rata refuzurilor este pentru Romania de aproximativ 11,5% in 2013.
Nivelul maxim admis al ratei de refuz pentru ca o tara sa se califice pentru Visa Waiver este de 3%. Chiar daca cifra va scadea in 2013-2014, probabil ca tot nu va fi sub 3%", a avertizat diplomatul SUA, adaugand ca cifrele vor fi publicate la sfarsitul acestui an."
marti, 09 septembrie 2014, ora 22:59, sursa: Mediafax
http://www.ziare.com/stiri/vize/vize-pentru-sua-anuntul-facut-pentru-romani-de-un-oficial-american-1321027
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
“Corlatean: Noi facem acum ce nu a reusit Basescu. Ce se intampla cu vizele pentru SUA….. …In alta ordine de idei, Titus Corlatean a amintit ca eliminarea vizelor pentru SUA se afla de fiecare data pe agenda intalnirilor dintre cele doua tari si ca se face lobby in acest sens.
Mai mult, el a apreciat ca, "daca legea in cauza va trece si de Congresul american, dupa ce a fost adoptata de Senat, atunci Romania va indeplini pana la finalul anului fiscal toate conditiile pentru eliminarea vizelor"."
vineri, 28 martie 2014, ora 22:10, sursa: ziare.com
http://www.ziare.com/titus-corlatean/ministru-de-externe/corlatean-noi-facem-acum-ce-nu-a-reusit-basescu-ce-se-intampla-cu-vizele-pentru-sua-1290504
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
“Ministrul de Externe Titus Corlatean a declarat ca "stilul de a face politica mizera in Romania" a fost folosit si in cazul scandalului privind desemnarea comisarului european…."
marti, 09 septembrie 2014, ora 19:24, sursa: ziare.com
http://www.ziare.com/titus-corlatean/ministru-de-externe/corlatean-stilul-de-a-face-politica-mizera-in-romania-folosit-si-in-scandalul-desemnarii-comisarului-1320990
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
….cum si cine face “politica mizera in Romania" ?
p.s. de la 11,3% in anul 2013, si pana la SUB 3% rata de refuz a vizelor de intrare in SUA a cetatenilor romani in anul 2014 este o cale lunga, lunga de tot.
crede logofatul pesederast al treburilor romanistaneze de pe-afara ca cu dottore viorel da ponte dupont instalat in trei coceni, se va realiza cincinalul in patru ani juma'te?

 

Vize pentru SUA!!,Anuntul facut pentru romani de ...americani.

How nice,,,Sa facem bagajele... Visa Waiver!Dar...stai ca .."Intrarea" pe Waiver e pe ...3 luni si (mai prelungesti daca ramani..) Daca...stai PESTE/viza... esti GATA. Mai buna era viza de 10 ani ,veneai anual ,intrare 6luni/an si plecai cu..$$$ inapoi in tara. De ACTE ...NU te "califici ca...("daca"... se aproba,,, intra doar cei veniti pana in 2012/ian).Ramani ILEGAL si mergi in W/S sa faci permis de conducere(locul unde merg ilegalii la permis). De lucru.??..."Numai" .."part/time,,este,,, si Romanii(ce au companii::)).. NU platesc peste 10/ora si... "te lucra...". 90% care vin in US, vin sa faca $$ indiferent de vrasta. Romanasii de 60/65 de ani baga ca masinile in constructii//da,ei ce vin in ..."vizita" (sau cel putin MINT la intrare). Cat sprijin,atentie si iubire pentru "venirea Romanilor". Da, este o promisiune(sa isi tina si Romanii promisiunea sa faca 2% buget la inarmare-:)...dar la "ograda lor sau uitat?? ca.. in aug au "Creat" doar 125.000 jobs, majoritatea part/time si platite la 9/10/11$?ora.Americanul de rand este cazut (76%din ei traiesc de pe cec pe cec).www.fox19.com/.../bankratecom-finds-76-of-americans-live-...Ps....Obama in ultimile saptamani a marit deportarile ilegalilor din US...

 

asa Corlatene,

treci la treaba,sa faci unu mare,imens sa intri in cartea recordurilor.Altceva nu este de tine.

 

limbajul diplomatic

Cand ne spun sa trimitem oameni in Afganistan ar trebui si noi sa spunem: "Lucram indeaproape cu autoritatile voastre guvernamentale si incercam sa crestem sansele pentru ca acest lucru sa se intample."
Nu de alta, dar Ungaria nu se strofoca la fel ca noi si este in programul visa waiver.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor