Romania, la ultima vizita de evaluare Schengen

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 09:21
1548 citiri
Romania, la ultima vizita de evaluare Schengen
Foto: EuropaWeb

Ultima vizita de evaluare a Romaniei pentru aderarea la spatiul Schengen va avea loc in domeniul SIS/SIRENE in perioada 6 - 10 decembrie.

Programul vizitei de evaluare Schengen in domeniul SIS/SIRENE vizeaza evaluarea din punct de vedere al indeplinirii standardelor Schengen a structurilor MAI cu competente in domeniu.

Este vorba despre Centrul National SIS, Biroul SIRENE, Sectia 1 Politie a municipiului Bucuresti, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, Inspectoratul Judetean de Politie Arges, Inspectoratul Judetean de Politie Iasi, Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, precum si posibile vizite surprize.

Avand in vedere termenul asumat de Romania pentru aderarea la spatiul Schengen - martie 2011 si intarzierile in operationalizarea SIS II, tara noastra si-a anuntat intentia de a utiliza SISone4ALL, ca solutie intermediara pentru conectarea la SIS. Etapele acestei conectari sunt prevazute in roadmap-ul agreat la Bruxelles, pana in prezent, acestea desfasurandu-se conform calendarului stabilit.

Romania a primit deja sprijin pentru implementarea SISone4ALL si SIRENE din partea anumitor state membre - Polonia (in calitate de coaching country), Germania, Portugalia, Austria si Elvetia, programele de cooperare fiind deja in derulare.

De asemenea, la 25 februarie 2010, in marja Consiliului JAI, s-a semnat o Declaratie Comuna cu partenerii austrieci, in vederea intensificarii cooperarii bilaterale in domeniul securitatii interne in contextul implementarii complete a acquis-ului Schengen in Romania.

Toate masurile necesare pentru aderarea la spatiul Schengen au fost incluse in Planul de Actiune Schengen revizuit 2010. Planul contine recomandarile rezultate in urma misiunilor de evaluare deja organizate si masurile necesare pentru finalizarea cu succes a procesului de aderare la spatiul Schengen.

Monitorizarea planului se realizeaza saptamanal, o mare parte din recomandarile initiale fiind deja solutionate.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Romania vizita Schengen, #evaluare Schengen Romania , #vizita