Schulz: Romania a transpus toate instrumentele Schengen

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 13:33
1817 citiri
Schulz: Romania a transpus toate instrumentele Schengen
Foto: Arhiva

Presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a declarat, miercuri, ca Romania a transpus toate instrumentele Schengen, deoarece supravegheaza o mare parte dintre frontierele exterioare, sustinand astfel ca PE se va angaja "intr-o mai buna" integrare a tarii in UE.

"Cunoasteti ca Parlamentul European a fost un sustinator al aderarii Romaniei in UE. Stiti ca au existat voci care nu sustineau aceasta ideea. Cunoasteti ca PE in rezolutia sa din 13 octombrie 2011 s-a pronuntat in favoarea primirii tarii dumneavoastra in Spatiul Schengen", a punctat el.

De asemenea presedintele Parlamentului European a subliniat faptul ca Romania a transpus toate instrumentele Schengen, avand in vedere faptul ca supravegheaza "o mare parte" dintre frontierele exterioare.

"Romania, vreau sa subliniez, a transpus toate instrumentele Schengen si as dori sa va felicit pentru progresele inregistrate in domeniul controlului la frontiere. Romania supravegheaza o mare parte dintre frontierele exterioare. Tara dumneavoastra are granite cu Serbia, Ucraina, Moldova si cu Marea Neagra. Este bine ca cetatenii sa vada ca aceste chestiuni sunt luate foarte in serios", a precizat liderul european.

De asemenea Martin Schulz a punctat faptul ca "Parlamentul European se va angaja intr-o mai buna integrare a Romaniei in UE".

Presedintele PE a mai spus ca momentul cand Romania a intrat in UE a constituit "un pas important", deoarece s-a scapat de o "dictatura brutala" si s-a revenit in mijlocul familiei europene.

"Acum cinci ani tara dumneavoastra devenea membru al UE, un pas important, istoric pentru Romania dar si pentru Europa, bineinteles si pentru Germania. Prin acest pas se producea sfarsitul separarii artificiale a Europei prin Cortina de Fier. Tot prin acest pas Romania scapa de o dictatura brutala si revenea la locul pe care il merita, mai exact in mijlocul familiei europene. Aderarea Romaniei a constituit o trecere a unui hop foarte important pentru trecerea de la dictatura la democratie, de la economia socialista catastrofala la economia de piata", a conchis Martin Schulz.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Martin Schulz vizita Romania, #Martin Schulz Romania Schengen, #Martin Schulz parlament , #vizita
Comentarii
Poza I_Deleanu
I_Deleanu
rank 5
Martin, da' pe Monica Macovei ai intrebat-o, daca a transpus?