De ce n-au dat cu ciocu' la Ambasada Chinei (Opinii)

Joi, 31 Martie 2011, ora 14:18
3967 citiri
De ce n-au dat cu ciocu' la Ambasada Chinei (Opinii)
Fotomontaj: Ziare.com

Povestea stenogramelor WikiLeaks devine plictisitoare. Singurul aspect care imi mai starneste un mugur de tresarire este ca zilnic apare cate un nume nou de roman cu stare care se dovedeste ca a tinut sa-i informeze pe americani ce clasa politica lamentabila avem.

Si sa se puna bine, desigur, cu Licuriciu mare inainte ca Traian Basescu sa dea celebrul semnal atat de criticat de moralistii cu fite.

Cine avea o oarecare insemnatate in societatea romaneasca, si nu ma refer la functia de sef de buldozere, trebuia sa fii minim in consiliul de administratie al vreunui ziar, si nu a trecut pe la ambasador, ca sa poata sa scrie in CV ca participa la concursul de servit patria, nu exista in lumea buna.

Se intalneau barosanii pe la sindrofii si-si trageau cu ochiul, complice. "Ai fost?" "Am fost. L-am rupt pe Geoana!" Sau pe Basescu, sau pe Udrea, sau pe Putin.

Ma intreb ce-o fi facut seful spionilor americani din Romania cu banii destinati culegerii de informatii. Desigur ca le-a cumparat cadouri la dudui, le-a scos la un suc si o pizza, pentru ca la un asemenea aflux de agenti voluntari, excedentul trebuia introdus in circulatie. Sau mai stii, in buzunarele colaboratorilor. Un contract de consultanta la o investitie americana, niste bodyguarzi in Irak...

Desigur ca americanii trebuiau sa afle cam cu ce ne ocupam noi, ca sa stie unde introduc ei democratia, daca se prinde de careva, daca investitiile lor sunt in siguranta aici, unde e bine, de vreme ce nu ne impuscam intre noi, ca in Bulgaria.

Dar si ai nostri au avut numai de castigat. E bine ca au avut politicienii unde sa dea cu ciocu', ca poate crapau naibii si se umpleau peretii plenului de informatii. "Ce s-a auzit?", intreba o tanti de serviciu. "A mai explodat unu'!". "Mama lui, iar trebuie sa curat podelele de wikilicuri".

Totodata, e naspa ca americanii au semanat discriminare. N-au aparut inca stenograme cu Bercea, ca sa se intregreasca societatea, sa fie si minoritati. Sau un wikilic cu Marko - inseamna ca ungurii sunt pro-rusi.

Naspa e ca nu s-a organizat pelerinaj si la Ambasada Chinei, daca ratiunea scurgerilor de informatii era ca ele sa ajunga la un popor puternic, cu un impact semnificativ asupra omenirii. Dar la aia era periculos. Ii invatau sa munceasca. Ar fi iesit de la sediul reprezentantei diplomatice livizi, invartind farfurii. "Ce-i acolo?" "A mai lesinat unu, in ultimul hal de depravare psihica!" "De unde stii?" "Avea in mana un bob de orez pe care si-a scris Scrisoarea a III-a".

Si ce sa caute Traian Basescu acolo? Daca americanilor le-a promis ca le ia avioanele, in fata chinezilor s-ar fi angajat ca le trimite pisicile din Bucuresti sa le rezolve problema foametei. Si cum se stie ca aceste animale nu pot fi prinse, nu s-ar fi tinut de cuvant si ar fi stricat relatiile diplomatice.

In plus, exista riscul ca in loc de o sticulta de tsingtao, chinezii sa-i dea un ceai. Pai nu le-arunca cescutele in cap?

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Wikileaks Romania, #telegrame WikiLeaks , #Wikileaks