Ioan Niculae despre WikiLeaks: Ambasada SUA ma confunda

Marti, 29 Martie 2011, ora 19:16
1906 citiri
Ioan Niculae despre WikiLeaks: Ambasada SUA ma confunda
Foto: Antena 3

Presedintele grupului de firme InterAgro, Ioan Niculae, catalogat de Ambasada SUA drept unul din cei cinci oligarhi ai Romaniei din 2007, sustine ca institutia il confunda si nu face referire la persoana sa.

El mai spune ca in urma cu sapte ani, un furnizor de informatii pentru Ambasada SUA i-a confundat numele cu cel al fostului director al Romtehnica, decedat intre timp.

"In anul 2004 s-a incercat asocierea numelui meu cu comertul ilegal de armament. De fapt, ce s-a intamplat. Un "furnizor" de informatii pentru Ambasada SUA a confundat numele meu cu cel al directorului Romtehnica, societate care, in mod legal, sa ocupa de acest comert.

S-a declansat o investigatie internationala de catre una dintre cele mai prestigioase institutii internationale, la cererea AVAS (APAPS), iar concluziile erau foarte clare. Nu era nicio legatura intre Ioan Niculae, presedintele InterAgro, si persoana directorului Romtehnica, decedat intre timp. (...) Acestea sunt dovezi de netagaduit", sustine Ioan Niculae intr-o scrisoare, potrivit Realitatea TV.

El spune ca "astazi, dupa mai bine de 6 ani de la aflarea adevarului, sunt din nou acuzat".

Precizarile lui Niculae vin dupa ce controversatul site Wikileaks a dezvaluit ca, in 2007, Ambasada SUA a realizat, intr-o telegrama clasificata drept confidentiala, un top cinci al oligarhilor din Romania. Printre acestia s-ar fi aflat si Ioan Niculae.

WikiLeaks: Topul oligarhilor romani, in viziunea ambasadei SUA

Potrivit WikiLeaks, despre Ioan Niculae se spune ca "intretine relatii bune cu toate partidele mari si guvernele anterioare, desi in trecut el era vazut ca unul dintre marii sponsori ai PSD. Inainte de 1989, Niculae ar fi actionat ca ofiter al Securitatii. Astazi, el detine cea mai mare companie agricola (InterAgro Group) precum si o companie de asigurari de top (ASIROM)".

#Ioan Niculae WikiLeaks, #top oligarhi Romania , #Wikileaks
Comentarii