Vosganian: O acuzatie de-a dreptul cretina: PNL, partid moscovit!

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 21:18
1686 citiri
Vosganian: O acuzatie de-a dreptul cretina: PNL, partid moscovit!
Foto:alegeri.tv

Senatorul PNL Varujan Vosganian, a raspuns acuzatiilor conform carora lideri din PNL ar avea orientari rusofile, dupa aparitia unor stenograme ale ambasadei americane publicate de WikiLeaks si dupa ce Cristian Preda de la PD-L a afirmat acest lucru.

"Cei care au furnizat argumente pentru aceasta revelatie sunt - nici macar asta nu e sigur - unii functionari de la Ambasada Statelor Unite. Acestia au demascat pe unii dintre membrii marcanti ai guvernului liberal ca au dorit imbunatatirea relatiilor cu Rusia. Ceea ce, imediat, a dat ideologilor pedisti - daca poate exista asa ceva - si samurailor (femininul nu stiu cum e) shogunului presidential (n.r. - Cristian Preda) apa la moara sa califice in fel si chip PNL", a scris pe blog Varujan Vosganian.

Vosganian se referea la o declaratie a europarlamentarului Cristian Preda pentru Ziare.com, in care acesta spune ca ""La modul general, cei care erau stiuti de pro-americani sunt si in aceste analize pro-americani. Cei care sunt stiuti ca fiind mai degraba de obedienta moscovita sunt recunoscuti ca atare in analizele americane."

Cristian Preda, despre dezvaluirile WikiLeaks: USL e o noxa a Uniunii Sovietice.

"Suntem intr-o situatie halucinanta, de parca razboiul rece nu s-ar fi terminat. In clasa politica romaneasca exista pro-americani si pro-sovietici (Cristian Preda vorbeste pe sleau de nostalgiile sovietice, ca atasament si comportament, ale opozitiei politice).

Guvernantii sunt pro-americani, opozantii sunt pro-sovietici. Ideea ca la douazeci de ani dupa caderea comunismului se mai fac astfel de disjunctii este stupefiant. A socoti ca cineva, daca doreste imbunatatirea relatiilor cu SUA, este antirus, tot asa cum daca cineva doreste imbunatatirea relatiilor cu Rusia este anti-american, este o gandire cu totul primitiva", a mai spus Vosganian.

WikiLeaks: Vosganian proamerican si amator de whiskey.

O serie de cablograme ale ambasadei SUA de la Bucuresti, obtinute de site-ul WikiLeaks, il prezinta pe fostul ministru liberal al Economiei, Varujan Vosganian, ca evoluand de la orientari pro-americane la unele favorabile intereselor rusesti. Tot acolo se aminteste de pasiunea acestuia pentru whiskey-ul american.

"Vosganian e pro-american, dar chiar mai mult pro-european, ceea ce l-am putea face o importanta figura ce stabileste punti de legatura pentru Guvernul Statelor Unite", se arata in documentul publicat de Kamikaze.

Ca o nota de culoare, americanii spun ca Vosganian este un fan al whiskey-ului american Jack Daniels.

Asta era valabil in 2006. In 2008, liberalul e vazut altfel de catre diplomatii americani, cei care remarca faptul ca acesta are tot mai des pozitii favorabile intereselor economice ale guvernului rus.

"Vosganian continua sa sustina legaturi mai puternice cu Moscova si a minimizat public faptul ca Romania plateste printre cele mai mari preturi pentru importurile de gaze rusesti in Europa(...) El a fost de asemenea un critic constant al pozitiei mai dure adoptate de presedintele Basescu fata de Rusia, criticandu-l adesea pe presedinte pentru ca sta in fata unor relatii mai bune cu Moscova".

Telegrama americana mai arata si ca Vosganian sustine public gazoductul Nabucco, care ar ocoli Rusia, dar lucreaza impotriva lui din spatele scenei.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Vosganian acuzati filorus, #Vosganian PNL moscovit , #Wikileaks