WikiLeaks: Maior l-a implorat pe Geoana sa nu-l nominalizeze la sefia SRI

Marti, 29 Martie 2011, ora 20:25
2127 citiri
WikiLeaks: Maior l-a implorat pe Geoana sa nu-l nominalizeze la sefia SRI

O noua cablograma WikiLeaks indica faptul ca Mircea Geoana i-a telefonat ambasadorului SUA, in 2006, spunandu-i, printre altele, ca George Maior "il implorase" sa nu-l nominalizeze la conducerea SRI, deoarece "va fi rupt in bucati".

Telegrama publicata de Jurnalul National si atribuita WikiLeaks dateaza din 26 septembrie 2006 si se refera la nominalizarea lui George Maior pentru functia de director al SRI.

"Geoana i-a telefonat ambasadorului la 26 septembrie pentru a lauda alegerile facute de presedintele Basescu pentru cele doua functii (se refera la nominalizarea lui George Maior la conducerea SRI si a lui Claudiu Saftoiu la conducerea SIE - n.r.), notand ca amandoi sunt tineri, fara nicio legatura cu Securitatea lui Ceausescu. Geoana a spus ca Maior "il implorase" sa nu fie nominalizat pentru functia de director SRI, spunand ca "va fi rupt in bucati" din punct de vedere politic in timpul procesului de confirmare", se arata in nota diplomatica.

Geoana a adaugat ca discutase ulterior pe acest subiect cu presedintele Traian Basescu, ocazie cu care ar fi subliniat ca nominalizarea celor doi trebuia sa fie un efort serios, si nu doar un gest politic.

"Geoana si-a exprimat increderea ca nominalizarea lui Maior va fi aprobata fara dificultate, dar ca nominalizarea lui Saftoiu ar putea atrage obiectii din partea deputatilor PNL", au mai scris diplomatii americani.

Citeste si:
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Noul preşedinte ales al PNL Florin Cîţu a afirmat că şefia Camerei Deputaţilor va rămâne deocamdată la liberali şi va fi propus cineva interimar, după ce Ludovic Orban a anunţat că va...
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Premierul Florin Cîţu, ales sâmbătă, 25 septembrie, preşedinte al PNL, a declarat că priorităţile pe termen foarte scurt ale guvernării sunt legate de soluţii pentru preţurile la...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Mos Ion Roata
rank 5
Mda, oficial l-a numit sef pe Maior. In fapt, l-a pus pe Coldea...