WikiLeaks: Nastasiu i-a cerut voie lui Basescu sa-l acuze pe Seres

Joi, 31 Martie 2011, ora 22:54
3135 citiri
WikiLeaks: Nastasiu i-a cerut voie lui Basescu sa-l acuze pe Seres
Foto: Arhiva

O noua cablograma WikiLeaks dezvaluie ca procurorul Ciprian Nastasiu a mers la Traian Basescu pentru a-i cere voie sa-l acuze fostul ministru al economiei Codrut Seres.

Declaratia apare intr-un document din 2006, publicat de Jurnalul National, clasificat de numarul doi al Ambasadei SUA la Bucuresti, Mark Taplin.

Conform acestuia, procurorul Ciprian Nastasiu, care se ocupa de "dosarul spionajului economic", a recunoscut "candid" in discutia cu atasatul pe probleme juridice ca a mers la seful statului sa primeasca acceptul sa-l puna sub acuzare pe ministrul Economiei, Codrut Seres.

"Conform unei surse bine plasate in Guvern, Seres nu mai are sustinere politica, atat din partea guvernului cat si in propriul partid (...) unii analisti cred ca Seres, care are 37 de ani si a fost manager la Grivco, a incercat sa obtina o mai mare independenta in PC impreuna cu alti tineri membri. Seres de asemenea a cultivat relatii stranse cu presedintele Basescu si l-a insotit in cateva vizite oficiale la Washington si Baku pentru a discuta chestiuni de energie", se mai arata in cablograma.

"Procurorul de caz a recunoscut candid in discutia cu atasatul pe probleme juridice ca a mers la Basescu sa ceara permisiunea sa-l acuze el insusi pe ministrul Economiei. Procurorii romani l-au retinut pe Benyatov pentru 24 de ore pe 29 noiembrie, iar consulul general participa in prezent la audierile in cazul Benyatov", mai sublinieaza textul redactat de diplomatul american la Bucuresti.

#basescu wikileaks romania, #procuraor nastasiu acuzare ministru seres , #Wikileaks