WikiLeaks: Sanatatea lui Berlusconi, un dezastru din cauza petrecerilor

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 19:31
1464 citiri
WikiLeaks: Sanatatea lui Berlusconi, un dezastru din cauza petrecerilor

Analizele medicale ale premierului italian Silvio Berlusconi arata ca sanatatea lui este "dezastruoasa", sustine Giampiero Cantoni, un apropiat al acestuia, dupa cum se arata intr-unul din documentele date publicitatii de WikiLeaks.

Declaratia apare intr-o telegrama transmisa in octombrie 2009 de la Ambasada SUA din Roma, informeaza The Guardian. "Suntem foarte ingrijorati de starea sa de sanatate", i-ar fi spus Cantoni unui oficial de la ambasada SUA.

Silvio Berlusconi a lesinat de trei ori in public, anii trecuti, iar "petrecerile nocturne si apetitul pentru distracitie nu i-au permis sa se odihneasca suficient", ar mai fi completat amicul premierului italian.

Mai mult, intr-un mesaj diplomatic al actualului ambasador la Roma, David Thorne, se arata ca atunci cand i-a facut prima vizita lui Berlusconi acesta ar fi atipit de fata cu el, pentru scurt timp.

De asemenea, Thorne ar fi informat autoritatile de peste Ocean ca mana dreapta a lui Berlusconi, fostul jurnalist Gianni Letta ar fi afirmat ca lantul de scandaluri in care premierul a fost implicat pe tema vietii sale familiale l-ar fi slabit "atat politic cat si fizic".

In primavara lui 2009 presa a dezvaluit ca Berlusconi avea o relatie de "prietenie", nici pana acum explicata pe deplin, cu modelul de 18 ani Noemi Letizia. In legatura cu acest caz, Cantoni a declarat ca premierul italian era convins ca serviciile secrete italiene au incercat sa ii intinda o cursa in mod deliberat, prin intermedul "afacerii Letizia".

Intreaga poveste s-a stins in luna decembrie a anului trecut, cand Berlusconi a fost atacat brutal de un necunoscut, fiind lovit drept in fata cu o statueta ce reprezenta catedrala din Milano. Episodul este de asemenea comentat intr-un alt mesaj diplomatic remis de Thorne, in care se arata ca premierul italian a fost cuprins dupa atac de o depresie profunda, in conditiile in care este un om "dornic sa fie iubit de toata lumea".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Berlusconi wikileaks, #Berlusconi sanatate Wikileaks , #Wikileaks