Autoritatile din Capitala se pregatesc de vreme rea: Se asteapta viscol si ninsori

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 17:58
6988 citiri
Autoritatile din Capitala se pregatesc de vreme rea: Se asteapta viscol si ninsori
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile din Capitala se pregatesc de vreme rea, inclusiv cu utilaje de deszapezire, pentru ca marti dimineata este de asteptat sa ninga in Bucuresti, iar pe strazi sa se depuna un strat de zapada.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat luni un comandament de iarna la sediul institutiei, dupa ce meteorologii au emis o alerta de vant puternic si ninsori, inclusiv pentru Bucuresti.

La inceputul sedintei a fost prezentata situatia primita de Primarie de la meteorologi, care au spus ca pe strazile Capitalei s-ar putea depune un strat de zapada de pana la cinci centimetri.

"In dimineata zilei de marti, 13 decembrie, temporar vor cadea precipitatii, in jur de sase litri pe metru patrat, iar vantul se va intensifica, atingand temporar la rafala viteze de 50-55 km/h. La inceput vor fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita apoi, cel mai probabil, intre orele 02:00-08:00, va ninge si va fi viscol. Estimam ca este posibil sa se depuna un strat de zapada de pana la 3-5 cm.

Vremea se va raci accentuat in cursul noptii de luni spre marti, temperatura minima se va situa valorii de 0 grade, iar pe parcursul zilei de marti maxima termica va fi de 0-2 grade. In noaptea de marti spre miercuri, temperatura va cobori pana la -7,-5 grade, la periferie spre -9, -10 grade", a aratat Magda Iuga, director al Directiei de Utilitati din Primaria Capitalei, in prezentarea situatiei de la ANM.

Cum va fi vremea pana la Craciun - prognoza pe doua saptamani

La randul lor, reprezentantii firmelor de salubrizare din cele sase sectoare au sustinut ca sunt pregatiti cu material antiderapant, utilaje si operatori manuali.

Prezent la comandament, primarul din Sectorul 3, Robert Negoita, a facut apel catre soferii bucuresteni sa "evite deplasarile".

"As vrea sa profit de ocazie sa indemnam cetatenii din Bucuresti sa aiba un comportament responsabil pe timp de iarna. Sa nu mai parcam masinile neglijent, sa avem loc sa facem deszapezire, sa putem sa intram cu utilajele mai ales pe strazile inguste.

Daca putem evita deplasarile atunci cand ninge. Pentru ca asa cum stiti bine, si e logic, deszapezirea se face in trafic. Cand se blocheaza circulatia, se blocheaza si utilajele noastre. Cu cat avem utilajele blocate, atat e zapada mai mare. Deci intram intr-o spirala nefericita", a spus Robert Negoita.

De asemenea, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, doctorul Alis Grasu, a sustinut ca trebuie gasita o solutie pentru oamenii strazii, cu probleme medicale, pentru ca adaposturile aflate acum la nivelul Capitalei nu sunt suficiente.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#ninge Bucuresti, #ninsoare Bucuresti, #zapada Bucuresti , #zapada
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și-n același spirit, vor avea loc tradiționalele surprindere și babi