Bucurestiul in miez de noapte, ingropat sub zapada (Galerie foto)

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 12:55
3569 citiri
Bucurestiul in miez de noapte, ingropat sub zapada (Galerie foto)
Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor

A trecut prima noapte de iarna grea in Bucuresti.

Una peste alta, strazile aratau destul de bine vineri dimineata. Primaria a dispus inchiderea marilor artere, pe timpul noptii, astfel incat utilajele sa-si poata face treaba.

Cosmarul soferilor, echipati sau nu cu cauciucuri de iarna, incepe insa atunci cand ies de pe strazile principale.

Pe stradute, printre blocuri, orice masina face un fel de balet pe santurile deja formate si orice sofer are emotii maxime atunci cand se apropie de masinile deja parcate.

Razlete, cateva masini au fost abandonate pur si simplu de proprietari. Nu li se mai vede din zapada decat cate o aripa, vreun far sau o roata.

In general, solidaritatea si bunul simt al vecinului se manifesta prin ocuparea locului de parcare sau, in cel mai bun caz, cu inzapezirea unui loc deja dezapezit.

O plimbare prin Bucuresti a fotoreporterului Ziare.com arata ca in prima noapte de iarna grea, orasul era aproape pustiu si foarte-foarte alb:

Ai fi zis ca responsabilii unei reprezentante auto "cu staif" ar curata zapada, dar se pare ca show-room-ul Mercedes de pe Mihai Bravu nu prea are nevoie de vizionari. Zapada acopera masinile din curte, care par chiar parasite.

Calea Vacaresti este aproape pustie. Se vede ca utilajele de deszapezire au trecut pe acolo. Pe la ora 22:30, numai cateva faruri se mai vedeau in departare.

Un copac cazut pe Calea Vacaresti este ignorat "cu gratie" de autoritatile locale. Practic, n-a cazut pe nicio masina, deci poate sa mai zaca acolo.

In parcarea de la IMGB este aproape imposibil sa intri. Sau daca reusesti sa intri, nu prea ai sanse sa iesi. Cat despre masinile deja parcate acolo, probabil ca soferii si-au luat gandul de la ele pana in primavara.

Nici o masina, dar nici un utilaj de deszapezire, pe Prelungirea Berceni.

Abia spre centura mai apare cate un utilaj ce da zapada la o parte.

Pe Prelungirea Berceni, o masina de politie s-a pus de-a curmezisul, pentru a bloca accesul altor autovehicule. Ceva mai incolo, utilajele de deszapezire incercau sa degajeze drumul de zapada.

Probabil obosit, soferul acestui utilaj a preferat sa-si "infiga" masina in zapada si sa dispara pentru un timp.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#zapada noaptea Bucuresti, #fotografii zapada noaptea, #Bucuresti ninsoare, #Romania sub zapada , #zapada