Cand interesul poarta fesul - De la cititori

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 13:34
1538 citiri
Cand interesul poarta fesul - De la cititori
Foto: Ziare.com

Venita pe meleagurile noastre cat pentru vreo 10 ani, iarna nu pare sa se dea batuta asa usor. In continuare termometrele vor inregistra gradele cu minus ale gerului.

Dupa cum s-a vazut in ultimele zile, matusa Iarna a blocat in case oameni, fara hrana si apa, fara lumina si lemne de foc, nametii biciuiti de viscol au inchis circulatia masinilor pe drumuri si a trenurilor pe calea ferata. Au fost oameni care au murit din cauza inghetului, numarul celor care au pierit, ajungand aproape de 90 de persoane.

De curand am auzit ca in Bulgaria a fost declarat doliu national pentru ca 14 persoane au murit de frig. Sigur, asta nu-i ajuta cu nimic pe cei disparuti sau pe familiile lor. Este un gest simbolic, se pastreaza momente de reculegere, se rostesc cateva cuvinte in memoria celor trecuti in nefiinta. Aceste lucruri ne arata ca populatia din Bulgaria e mult mai umana si regreta faptul ca acei oameni au murit in conditii dramatice.

La noi, desi avem mai multi morti, autoritatile trateaza problema cu dosul, oamenii disparuti din pricina stihiilor naturii fiind doar niste biete cifre. Ba unii isi permit chiar sa insulte victimele. Il stiti pe Mircea Toader, cel care conduce grupul PDL din Camera Robertei si care lucreaza cu degetul; cand trebuie sa se voteze "pentru", ridica degetul in sus, cand nu trebuie, pozitia degetului este in jos. Stiti cum e: interesul poarta fesul.

In cazul nostru, interesul poarta... degetul. Ei, acest om si-a permis, intr-o emisiune televizata, sa sustina ca tot cei care au pierit din cauza frigului erau morti de beti. Cand si-a dat seama de gafa facuta, omul si-a retractat filosofica declaratie. "Am retractat-o. Am retractat-o pentru ca era in disputa care era acolo". (!?) "(...), Am retractat declaratia, nu mai conteaza", a dat-o in balbaiala marinarul de la Galati. Urat, domnule Toader, foarte urat.

Ce mai conteaza, pana la urma, pentru domnia voastra, acei oameni care v-au acordat votul si pe care, din pacate, ii dispretuiti? Doar ne batem cu pumul in piept ca facem si dregem pentru oameni, dar in realitate, totul e apa de ploaie.

Si daca tot am pomenit de apa, conform calendarului, dupa iarna, vine primavara si, ce sa vezi, muntii de zapada se vor topi. Ei, in acest caz, este posibil ca romanii sa se confrunte cu alt pericol; cel al inundatiilor. Sunt autoritatile pregatite pentru acest pericol? Pentru ca, nu-i asa, am mai trecut prin experienta situatiei dezastruoase in care zeci de case au fost inghitite de ape, iar sute de sinistrati ramasi fara adapost.

Pe naiba! Ca si alta data, ministrii, primarii, toate autoritatile vor fi uimite de fenomen, ca totul este sub ape. Cum de s-a putut intampla asa ceva? Uite ca s-a putut, pentru ca neputina, nepriceperea, incapacitatea, proasta organizare si mobilizare, dar mai ales interesele personale si politice tin capul de afis.

Indiferent de ceea ce se intampla, s-a ajuns ca fara aceste interese nu se poate face, dar nici desface nimic!

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#morti zapada, #Toader morti zapada, #sinistrati zapada , #zapada