Cod portocaliu si galben de ninsori si viscol in jumatate de tara, inclusiv in Bucuresti

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 10:21
19781 citiri
Cod portocaliu si galben de ninsori si viscol in jumatate de tara, inclusiv in Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi, avertizari cod galben si portocaliu de ninsori si viscol pentru mai mult de jumatate din tara.

Codul portocaliu vizeaza 11 judete si Capitala, iar cel galben este valabil pentru 15 judete.

Codul galben este valabil de joi, ora 22:00, pana vineri la ora 20:00, timp in care vor fi ninsori insemnate cantitativ si local viscolite.

Meteorologii anunta ca ninsorile se vor extinde treptat dinspre Lunca Dunarii si vor cuprinde sudul, centrul si estul tarii. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent.

De asemenea, va fi viscol in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei unde vantul va avea intensificari cu viteze de 50...70 km/h.

In Carpatii de Curbura si zona inalta din Carpatii Meridionali rafalele vor depasi 80...90 km/h, iar zapada va fi spulberata si troienita.

La inceputul intervalului pe litoral vor fi precipitatii mixte si se va depune polei.

Codul portocaliu va fi valabil vineri intre orele 02:00 si 18:00. Judetele afectate de codul portocaliu sunt: Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vrancea, Buzau, Giurgiu, Ilfov si Teleorman, impreuna cu Bucuresti.

Meteorologii anunta ca viscolul va fi puternic, rafalele vantului vor atinge 70...85 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m si local troienind zapada.

Administratia Nationala de Meteorologie

Ministrul de Interne a convocat Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta

Prima masura a ministrului de Interne, Carmen Daniela DAN, a fost sa convoace Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta in urma anuntului meteorologilor. Sedinta va avea loc la ora 15:00.

MAI a transmis ca presa va avea acces la sedinta doar la inceputul acesteia.

Comandament de iarna la Primaria Capitalei

Si la Primaria Capitalei a fost convocat Comandament de iarna pentru ora 16:00. De asemenea, la ora 15:00, primarul Gabriela Firea va merge la baza Romprest pentru a verifica utilajele care efectueaza deszapezirea in Sectorul 5, anunta News.ro.

A.G.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#cod portocaliu ninsori, #cod galben ninsori, #cod portocaliu viscol , #zapada