Comandament de iarna in Bucuresti - Oprescu: Ma bazez pe raspuns prompt din partea tuturor

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 22:20
2115 citiri
Comandament de iarna in Bucuresti - Oprescu: Ma bazez pe raspuns prompt din partea tuturor

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat luni seara, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, comandamentul de iarna, ca urmare a prognozelor meteorologilor, care anunta precipitatii si scaderea temperaturilor in toata tara, inclusiv in Capitala.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, edilul bucurestean s-a asigurat ca echipajele de deszapezire sunt echipate corespunzator si ca materialul antiderapant este suficient astfel incat, in cazul in care conditiile meteo o vor impune, sa se intervina corespunzator pe toate arterele din Bucuresti.

Cod galben de ninsori si ger: Ce face Oprescu "sa nu ne trezim cu surprize"

"Solicit operatorilor de salubrizare sa fie pregatiti si sa verifice toate utilajele de deszapezire din parcul auto, precum si stocurile de material antiderapant, in asa fel incat sa putem interveni cu promptitudine atunci cand va fi cazul.

Este foarte important ca, daca ne vom confrunta cu scaderea temperaturilor si caderi de precipitatii, sa avem utilaje in puncte fixe si sa actionam imediat pentru a nu se forma polei. De asemenea, solicit responsabililor din cadrul RADET sa se asigure ca agentul termic va fi furnizat in conditii optime. Ma bazez pe un raspuns prompt din partea tuturor", a precizat Sorin Oprescu.

Potrivit datelor transmise de catre operatori, luni seara erau echipate si pregatite sa intervina 544 de utilaje, iar 3.652 de muncitori vor actiona manual la degajarea zapezii, curatatul trotuarelor si a trecerilor de pietoni. In acelasi timp, operatorii de deszapezire dispun de o cantitate de 32.650 de tone de material antiderapant.

Iarna isi arata deja coltii: Masini blocate in zapada si trafic ingreunat

De asemenea, primarul Capitalei a cerut Administratiei Strazilor cat si celorlalti operatori si constructori sa finalizeze in cel mai scurt timp lucrarile in carosabil si a solicitat conducerii RATB sa verifice starea vehiculelor din parcul auto precum si dotarea acestora cu cauciucuri de iarna.

Centre pentru persoane fara adapost, in zilele geroase

Avand in vedere scaderea temperaturilor, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti va deschide, incepand de luni seara, centrele destinate persoanelor fara adapost de pe raza Municipiului Bucuresti, astfel:

  • Complexul de Servicii Medicale din Theodor Pallady (700 de locuri) ;
  • Adapostul Sf. Luca din Berceni (170 de locuri) ;
  • Centrul de Asistenta pentru Mama si Copil din Soseaua Viilor (50 de locuri).

Tot de luni seara incepe si programul de identificare a oamenilor strazii in vederea adapostirii lor odata cu scaderea temperaturilor.

Cod galben de ninsori si viscol: Iarna isi intra in drepturi in 16 judete

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica seara, o avertizare cod galben de ninsori si viscol in mai multe judete ale tarii, nu insa si pentru Bucuresti.

F.N.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...