Oprescu cere operatorilor de deszapezire sa iasa pe strazi

Marti, 26 Martie 2013, ora 10:26
1762 citiri
Oprescu cere operatorilor de deszapezire sa iasa pe strazi
Foto: Arhiva

Primarul Sorin Oprescu a cerut operatorilor de deszapezire, in cadrul comandamentului convocat marti dimineata la ora 7.00, sa intensifice actiunile pe toate strazile principale, precum si pe cele secundare si sa se organizeze astfel incat sa se intervina mai eficient la degajarea zapezii de pe carosabil.

Mai mult, edilul sef a cerut Directiei de Control din cadrul Primariei Capitalei sa verifice permanent ca operatorii sa respecte planul de masuri si actiuni pentru deszapezire si combatere polei, in caz contrar aplincandu-se sanctiunile conform legii, se afirma intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Desi aseara am stabilit planul de actiuni pentru ziua in curs, in aceasta dimineata o parte din arterele principale, precum si cele secundare erau acoperite de zapada. In ceea ce priveste trecerile de pietoni, s-a lucrat doar o parte dintre acestea. Incepand de acum va rog sa va organizati in baterii, alaturi de echipaje ale Politiei Locale si ale Politiei Rutiere astfel incat toate arterele sa fie la negru in cel mai scurt timp.

La ora aceasta sunt inca multe strazi pline de zapada. Totodata sa fiti pregatiti sa interveniti in aceasta seara cand ninsoarea se va opri iar traficul va fi ceva mai scazut. Operatorii manuali sa actioneze cu precadere in zona trecerilor de pietoni si a refugiilor de tramvai", a cerut Oprescu.

Totodata, primarul Bucurestiului a cerut sa fie monitorizate permanent intrarile catre unitatile sanitare, unitatile de invatamant sau alte institutii publice, iar o atentie sporita sa fie acoradata pantelor, rampelor si podurilor.

In ceea ce priveste transportul public, conducerea RATB a anuntat ca in acest moment traficul mijloacelor de transport in comun se desfasoara in conditii normale, fara incidente, iar aproximativ 200 de operatori manuali actioneaza pentru degajarea zapezii din statii si refugii.

De asemenea, potrivit reprezentantilor ALPAB, in parcuri se actioneaza pentru curatarea aleilor.

Avand in vedere scaderea temperaturilor, Directia Generala de Asistenta Sociala continua programul de adapostire a persoanelor defavorizate in cele doua centre DGASMB: Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady si Adapostul Sf. Luca din Berceni.

Astfel, in noaptea de luni spre marti au fost adapostite 589 de persoane in adaposturile Municipalitatii (72 la Adapostul din Berceni si 517 la Complexul Integrat de Servicii Sociale din bulevardul Theodor Pallady).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#comandament iarna zapada martie 2013, #zapada Bucuresti martie 2013 , #zapada