Ziare.com

Peste 600 de morti de frig in Europa. Romania, printre cele mai afectate tari

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 22:11

   

Peste 600 de morti de frig in Europa. Romania, printre cele mai afectate tari
Valul de frig siberian care a lovit Europa Centrala si Balcanii a provocat pana in prezent cel putin 183 de morti in regiune si peste 600 de decese in Europa, Romania fiind printre cele mai afectate state, a transmis, duminica, agentia spaniola EFE.

In tara noastra, numarul mortilor din cauza 'hipotermiei severe' a ajuns la 68, trei cazuri fiind inregistrate numai in ultimele 24 de ore. Autoritatile romane vor mentine pana marti codul portocaliu pentru mai multe judete.

In Serbia, numarul celor decedati se ridica la 20, in Bosnia s-au inregistrat cel putin 17 morti, iar in Muntenegru, 3.

Zece persoane au murit sambata ingropate de o avalansa in satul Reka din Kosovo, situat la sud de Pristina, ridicand la 13 numarul deceselor in acest teritoriu.

In Ungaria, frigul intens a dus la moartea a cel putin 24 de oameni, iar in Bulgariei s-au inregistrat 23 de decese.

In Cehia, si-au pierdut viata 21 de oameni, in timp ce in Polonia, sase oameni au murit de frig numai in ultimele 24 de ore, numarul total al deceselor inregistrate in aceasta tara din cauza frigului ridicandu-se la 99.

Insa cea mai grava situatie se inregistreaza in centrul partii europene a Rusiei si in tara vecina Belarus, numarul total al deceselor din intreg spatiul sovietic depasind 250.

In schimb, vremea pare sa se indrepte in Europa occidentala, unde in Franta si Italia situatia a revenit duminica incet-incet la normal.

De la inceputul lui februarie, circa 620 de oameni au murit din cauza frigului in intreaga Europa, incluzand si Rusia.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1681 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vremuri de incercari si necaz,,pocaiti-va si credeti in Evanghelie

Voi surpa casele de iarna si casele de vara; palatele de fildes se vor duce, si casele cele multe se vor nimici, zice Domnul." (Amos.3:15)

Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat. (Mat.24:20)
Rugati-va ca lucrurile acestea sa nu se intample iarna. (Marc.13:18)

 

 

Vremuri de incercari si necaz,,pocaiti-va si credeti in Evanghelie

Matei 24 1. La iesirea din Templu, pe cand mergea Isus, ucenicii Lui s-au apropiat de El ca sa-I arate cladirile Templului. 2. Dar Isus le-a zis: "Vedeti voi toate aceste lucruri? Adevarat va spun ca nu va ramane aici piatra pe piatra care sa nu fie daramata." 3. El a sezut jos pe Muntele Maslinilor. Si ucenicii Lui au venit la El la o parte si I-au zis: "Spune-ne, cand se vor intampla aceste lucruri? Si care va fi semnul venirii Tale si al sfarsitului veacului acestuia?" 4. Drept raspuns, Isus le-a zis: "Bagati de seama sa nu va insele cineva. 5. Fiindca vor veni multi in Numele Meu si vor zice: "Eu sunt Hristosul!" Si vor insela pe multi. 6. Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va inspaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci. 7. Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si, pe alocuri, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciume. 8. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor. 9. Atunci va vor da sa fiti chinuiti si va vor omori; si veti fi urati de toate neamurile pentru Numele Meu. 10. Atunci multi vor cadea, se vor vinde unii pe altii si se vor uri unii pe altii. 11. Se vor scula multi proroci mincinosi si vor insela pe multi. 12. Si, din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci. 13. Dar cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit. 14. Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul. 15. De aceea, cand veti vedea "uraciunea pustiirii", despre care a vorbit prorocul Daniel, "asezata in Locul Sfant" - cine citeste sa inteleaga! - 16. atunci, cei ce vor fi in Iudeea sa fuga la munti; 17. cine va fi pe acoperisul casei sa nu se coboare sa-si ia lucrurile din casa; 18. si cine va fi la camp sa nu se intoarca sa-si ia haina. 19. Vai de femeile care vor fi insarcinate si de cele ce vor da tata in zilele acelea! 20. Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat. 21. Pentru ca atunci va fi un necaz asa de mare, cum n-a fost niciodata de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi. 22. Si daca zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scapa; dar, din pricina celor alesi, zilele acelea vor fi scurtate. 23. Atunci daca va va spune cineva: "Iata, Hristosul este aici sau acolo", sa nu-l credeti. 24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi. 25. Iata ca v-am spus mai dinainte. 26. Deci daca va vor zice: "Iata-L in pustiu", sa nu va duceti acolo! "Iata-L in odaite ascunse", sa nu credeti. 27. Caci, cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului omului. 28. Oriunde va fi starvul, acolo se vor aduna vulturii. 29. Indata dupa acele zile de necaz "soarele se va intuneca, luna nu-si va mai da l

 

 

continuare

31. El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta.

32. De la smochin invatati pilda lui: cand ii fragezeste si infrunzeste mladita, stiti ca vara este aproape.

33. Tot asa, si voi, cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul omului este aproape, este chiar la usi.

34. Adevarat va spun ca nu va trece neamul acesta, pana se vor intampla toate aceste lucruri.

35. Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.

36. Despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni: nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.

37. Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului.

38. In adevar, cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie,

39. si n-au stiut nimic, pana cand a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului.

40. Atunci, din doi barbati care vor fi la camp, unul va fi luat, si altul va fi lasat.

41. Din doua femei care vor macina la moara, una va fi luata, si alta va fi lasata.

42. Vegheati, dar, pentru ca nu stiti in ce zi va veni Domnul vostru.

43. Sa stiti ca, daca ar sti stapanul casei la ce straja din noapte va veni hotul, ar veghea si n-ar lasa sa-i sparga casa.

44. De aceea, si voi fiti gata; caci Fiul omului va veni in ceasul in care nu va ganditi.

45. Care este deci robul credincios si intelept pe care l-a pus stapanul sau peste ceata slugilor sale, ca sa le dea hrana la vremea hotarata?

46. Ferice de robul acela pe care stapanul sau, la venirea lui, il va gasi facand asa!

47. Adevarat va spun ca il va pune peste toate averile sale.

48. Dar daca este un rob rau, care zice in inima lui: "Stapanul meu zaboveste sa vina!"

49. Daca va incepe sa bata pe tovarasii lui de slujba si sa manance si sa bea cu betivii,

50. stapanul robului aceluia va veni in ziua in care el nu se asteapta si in ceasul pe care nu-l stie,

51. il va taia in doua, si soarta lui va fi soarta fatarnicilor; acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor.

 

 

incalzirea globala

as vrea sa aud cavalerii apocalipsei in legatura cu reducerea calotei glaciare si cu alte bazaconii despre incalzirea globala, sa le spuna acum cand trosnesc lemnele de ger, nu la vara cand ne coacem de caldura.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor