Romania, in nameti: Sase judete izolate de viscol, iar ce este mai rau de abia vine

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 23:35
19903 citiri
Romania, in nameti: Sase judete izolate de viscol, iar ce este mai rau de abia vine
Foto: Ziare.com/ Daylife

Un nou val de frig si zapada s-a abatut peste Romania duminica, numarul mortilor ridicandu-se la 36 de persoane in ultima saptamana.

Meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de viscol pentru sud-estul tarii, valabila pana miercuri dimineata. De asemenea, codul galben pentru restul teritoriului s-a prelungit tot pana pe 8 februarie.

Meteo: Cod portocaliu de ninsori si viscol incepand de duminica seara

La nivel national, 43 de drumuri nationale si A2 sunt inchise, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Toata reteaua de DN-uri din judetele Galati, Braila, Ialomita, Vrancea, Buzau si Calarasi este inchisa.

Vezi aici starea drumurilor nationale

Inainte de a pleca la drum, puteti suna la Comandamentul Central de Iarna din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, la numarul de telefon 021.93.60, unde veti obtine informatii legate de traseul pe care urmeaza sa-l parcurgeti, precum si starea acestuia.

Turistii blocati din cauza viscolului pot suna la linia telverde 0800.86.82.82 si vor fi ajutati cu bauturi calde si mese gratuite.

Ziare.com v-a relatat de-a lungul intregii zile, in format LIVE TEXT, situatia din Romania inzapezita:

22:00 - S-a redeschis circulatia pe DN 73C Campulung - Curtea de Arges - Ramnicu

Valcea.

21:25 - Cursurile sunt suspendate, luni, in 2.667 de unitati de invatamant, in judetele Vrancea, Olt si Ialomita sunt inchise toate scolile, iar in Iasi, Botosani si Galati sunt inchise toate scolile din mediul rural, a anuntat Ministerul Educatiei.

20:50 - Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, a precizat ca au fost dislocate ambulante speciale din judetele care nu sunt sub incidenta codului portocaliu, Iasi, Mures si Dolj, catre judete aflate sub avertizare de viscol.

20:48 - Nu exista nicio persoana izolata in trafic.

20:43 - Drumuri cu circulatia inchisa:

1. A2 Bucuresti - Fetesti

2. DN 1D Albesti - Urziceni

3. DN 22 Ramnicu Sarat - Baile

4. DN 23A Gologanu - Ciorasti

5. DN 23B Maicanesti - Ciorasti

6. DN 2C Costesti - Slobozia

7. DN 2N Bogza - Jitia

8. DN 2R Jitia - Vintileasca

9. DN 2B Buzau - Galati - frontiera cu Republica Moldova

10. DN 11A Barlad - Onesti

11. DN 2D Focsani - limita cu judetul Covasna

12. DN 2M Focsani - Odobesti - Coasa

13. DN 23 Focsani - Braila

14. DN 2L Tisita - Panciu

15. DN 24 Tisita - Vaslui

16. DN 2 limita judetului Ilfov - Adjud

17. DN 25A Fundeni - Nanesti

18. DN 2G Bacau - Comanesti

19. DN 2F Bacau - Vaslui

20. DN 5A blocat in localitatea Izvoarele intre km 22 si km 25

21. DN 28A Targu Frumos - Pascani

22. DN 24C Vanatori - Radauti Prut

23. DN 15D Piatra Neamt - Roman - Negresti

24. DN 24A Murgeni - Husi

25. DN 10 Buzau - Brasov

26. DN 1A Valenii de Munte - Sacele

27. DN 7C Curtea de Arges - Piscu Negru

28. DN 71 Moroieni - Sinaia

29. DN 73C Curtea de Arges - Ramnicu Valcea

30. DN 22B Braila - Galati

31. DN 24D Barlad - Cuca - Tuluceni

32. DN 26A Oancea - frontiera cu Republica Moldova

33. DN 2A Urziceni - Harsova

34. DN 31A Oltenita - Manastirea

35. DN 3A Lehliu - Fetesti

36. DN 3B Calarasi - Fetesti - Giurgeni Vadu Oii

37. DN 3 limita judet Ilfov - Calarasi

38. DN 4 limita judet Ilfov - Oltenita

39. DN 21 Braila - Slobozia - Calarasi

40. DN 25 Tecuci - Sendreni

41. DN 26 Galati - Oancea - Murgeni

42. DN 31 Cuza Voda - Oltenita

43. DN 41 Oltenita - Daia

44. DN 1B Ploiesti - Mizil - Buzau

45. DN 21A Baraganu - Tandarei

20:38 - Meteorologii anunta ca fenomenul, codul portocaliu de viscol, va avea intensitate maxima de luni, dupa ora 14, pana marti noaptea.

20:30 - Sunt probleme cu alimentarea energiei electrice - 138 de localitati din toata tara nu au curent. Sunt in teren 107 echipe de la operatorii care functioneaza in zonele respective.

20:27 - Secretarul de stat din MAI Mihai Capra a anuntat ca, cel mai probabil, in cele 6 judete izolate se vor inchide si drumurile judetene, dupa cele nationale inchise de la ora 18.

20:15 - Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a declarat la Romania TV ca meteorologii de la ANM i-au spus ca nu zapada va da mari probleme autoritatilor in Bucuresti, ci mai degraba vantul. "Ne asteptam la rafale puternice, din fericire nu la multa zapada", a spus oficialul, care a adaugat ca in unele zone din oras sunt sosele cu strat de gheata pentru ca operatorii nu au scos apa la timp din intersectii.

20:10 - Peste 30 de turisti sunt blocati de vineri pe muntele Semenic.

20:07 - O gravida din judetul Botosani este dusa la spital cu un motostivuitor.

20:03 - Mai multe masini au fost avariate in orasul Buzau, dupa ce copacii au cedat sub greutatea ghetii. Si un stalp de electricitate s-a prabusit, dar nimeni nu a fost ranit. Pe sosele este un strat de zapada de cativa centimetri.

19:57 - O ambulanta a ramas blocata pe un drum comunal intre localitatile Orodel si Calugarei din Dolj. Asistenta a fost dusa la pacient cu un tractor. Din fericire, nu a fost nevoie de transportarea la spital care s-ar fi dovedit practic imposibila.

19:41 - Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, averizeaza ca varful codului portocaliu in Bucuresti nu va fi duminica seara, ci luni. Oficialul citat de Mediafax a mentionat ca exista risc de inghet atat pe strazi, cat si a cablurilor electrice, iar copacii inghetati s-ar putea rupe.

19:23 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca s-a inchis DN 73 C Curtea de Arges - Ramnicu Valcea.

19:19 - Sefii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi au decis duminica seara sa suspende timp de doua zile cursurile tinute in scolile din mediul rural, potrivit Adevarul.

19:13 - Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu - Piedone, a solicitat Politiei Locale sa intensifice actiunile de identificare a persoanelor fara adapost, in special a minorilor. Ca si pana acum, acestea vor fi gazduite in incinta Centrului Medico - Social "Sf. Luca" si la Centrul "Harap Alb", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

19:08 - Autoritatile atrag atentia ca nerespectarea interdictiei temporare de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contraventie si se sanctioneaza cu retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 60 de zile si cu amenda de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).

19:05 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca traficul rutier pe DN2A Constanta-Harsova, precum si pe autostrada 2 tronsonul Fetesti-Cernavoda, DN22C Cernavoda-Basarabi si DN3 Basarabi - Constanta va fi restrictionat incepand cu ora 18.00 pentru autovehiculele cu masa totala maxima admisa mai mare de 3,5 tone.

19:01 - Un echipaj SMURD a plecat in localitatea Ploscuteni, de langa Focsani, dupa ce parintii unui copil au sunat la 112 si au anuntat ca micutul are febra.

18:51 - Autoritatea Rutiera Romana a facut public programul autogarilor din tara, pentru a nu exista situatii de autobuze cu pasageri blocate in trafic, ca in zilele precedente.

"In ceea ce priveste transportul de calatori, incepand cu ora 2 (n.r. 14.00), ARR a transmis planurile tutor autogarilor din tara, astfel incat sa nu existe transport de calatori pe zonele pe care este deja cod portocaliu, deci sa evitam ceea ce am vazut zilele trecute, autobuze cu oameni blocati in trafic, axandu-se in primul rand pe salvarea vietilor omenesti", a spus Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

18:45 - Guvernul din Bulgaria a decis inchiderea a patru puncte de trecere a frontierei intre Bulgaria si Romania incepand de duminica, de la ora 18.00 (18.00, ora Romaniei), anunta Ministerul bulgar de Interne, citat de site-ul agentiei Focus.

18:41 - Trenurile pe ruta Bucuresti - Constanta au intarzieri de cateva ore, potrivit Adevarul.

18:33 - Masina de lupta a infanteriei trimisa de la o unitate militara din Focsani pentru a prelua din localitatea Chiojdeni, judetul Vrancea, o femeie insarcinata care urmeaza sa nasca a ramas blocata la amiaza in nameti. Acum, o a doua masina a Armatei, trimisa pentru a prelua gravida, a ramas inzapezita, noteaza Mediafax.

18:25 - Aproape 400 de persoane sunt izolate, din cauza nametilor, de mai bine de doua saptamani, intr-un sat din Tulcea.

18:21 - Locuitorii din Mangalia vor avea caldura in case timp de 12 ore pe zi, incepand de luni dupa-amiaza. Situatia insa este departe de a se rezolva definitiv din cauza neintelegerilor dintre consilierii locali si reprezentantii societatii de termoficare, a declarat prefectul de Constanta, Claudiu Palaz.

18:13 - Anca Boagiu a precizat ca nu exista niciun risc pe Dunarea fluviala, insa exista probleme pe Dunarea maritima.

18:10 - 1.195 de unitati scolare vor fi inchise, luni, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, precizeaza un comunicat al Ministerului Educatiei, remis Ziare.com. In judetele Vrancea si Olt, inspectoratele scolare judetene au luat decizia suspendarii cursurilor in toate unitatile de invatamant. In judetul Buzau vor fi inchise toate unitatile de invatamant in afara gradinitelor si scolilor generale din municipiile Buzau si Ramnicu-Sarat. Judetele Bacau (180 de unitati de invatamant) si Botosani (141 de unitati de invatamant) sunt cele mai afectate la aceasta ora.

18:04 - "Este un moment in care as vrea sa dau mesajul ca suntem pregatiti in ceea ce va urma", a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

"Am luat decizia de inchiderea a tuturor DN-urilor afectate de codul portocaliu. Decizia a fost luata pentru a ajuta transportul de marfa si a nu bloca activitatea economica a Romaniei. (...) Este de preferat ca planul sa mearga si nu sa fim nevoiti sa salvam vieti. Fac apel la institutiile statului: cuvantul de ordine trebuie sa fie 'responsabilitate'", a completat Boagiu.

18:00 - Intra in vigoare avertizarea cod portocaliu de viscol in sud-estul tarii, emisa duminica de meteorologi. Celelalte zone raman sub incidenta codului galben.

17:49 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca s-au inchis DN 2 Focsani - Adjud si DN 24 Tisita - Cosmesti.

Pericol de electrocutare la capatul tramvaiului 41

17:32 - Pericol de electrocutare la capatul tramvaiului 41 din Bucuresti, din cauza unui cablu care scapara subteran. Nici cei de la RATB, nici cei de la ENEL nu stiu nimic despre defectiunea respectiva, pompierii au cercetat zona si au plecat, iar cablul sfaraie in continuare undeva sub asfalt, in apropierea unei balti pana la glezne prin care pietonii trebuie sa treaca pentru a ajunge la peroane, potrivit Romania TV.

17:24 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca inca cinci drumuri nationale au fost inchise. Este vorba despre: DN 10 Buzau - Brasov, DN 73 Campulung - Fundata, DN 1A Valenii de Munte - Sacele, DN 7C Curtea de Arges - Piscu Negru, DN 71 Moroieni - Sinaia.

17:19 - O fata si un baiat, de 21 si 24 de ani, din localitatea Vilcelele din Buzau sunt dati disparuti. Tinerii s-au ratacit dupa ce au plecat, pe jos, spre o comuna vecina.

17:11 - La sediul MAI va avea loc, la ora 19:00, o noua videoconferinta cu prefectii. Este pentru prima oara cand premierul Emil Boc nu participa la aceste sedinte.

17:03 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anuntau ca, incepand cu ora 18:00, se va inchide reteaua de drumuri nationale din urmatoarele judete: Galati, Braila, Ialomita, Vrancea, Buzau si Calarasi.

Ministerul Transporturilor inchide total traficul pe drumurile nationale din sase judete

16:57 - Biroul Politic Central al PNL va mai reuni luni, 6 februarie, ora 13.00, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com. De asemenea, sedinta Comitetului Executiv al PSD programata pentru luni a fost amanata pentru miercuri, dupa ce presedintele a invitat luni partidele la consultari la Cotroceni, dar si din cauza vremii.

Consultarile cu Basescu si vremea au amanat sedinta CEX a PSD

16:51 - Varful codului portocaliu in Bucuresti nu va fi duminica seara, ci luni, a declarat prefectul Mihai Atanasoaei. Oficialul a precizat ca exista risc de inghet atat pe strazi cat si a cablurilor electrice, motiv pentru care operatorii Enel si ISU trebuie sa fie pregatiti, conform Mediafax.

16:45 - Peste 30 de echipaje de la Apa Nova au avut, duminica, aproximativ 110 interventii pentru indepartarea apei acumulate pe strazile din toate sectoarele Capitalei, precizeaza Mediafax.

16:37 - Ninsorile abundente din Marea Britanie au paralizat circulatia, numeroase masini fiind blocate pe sosele, multe trenuri fiind anulate si aeroporturi inchise.

16:29 - Un barbat de 40 de ani din comuna Hudesti, din Botosani, a murit inghetat dupa ce a adormit pe marginea drumului in zapada.

16:23 - Un microbuz cu 11 elevi a fost scos din zapada, la Botosani cu plugurile, relateaza Adevarul.

16:17 - "Avem pregatiti 12.692 de angajati ai MAI, fie ca vorbim despre pompieri, jandarmi, politisti sau politisti de frontiera care vor actiona cu 2.209 de autospeciale", a precizat purtatorul de cuvant al MAI.

16:13 - Nicio scoala din Olt nu se va deschide luni, din cauza viscolului. Exista posibilitatea ca scolile sa fie inchise mai multe zile.

16:10 - Marius Militaru, purtator de cuvant al MAI, a declarat, la o conferinta de presa, ca 37 de localitati din tara sunt izolate din punct de vedere rutier sau feroviar, in timp ce 203 localitati au ramas fara energie electrica.

16:06 - Metrorex a anuntat ca va suplimenta numarul de trenuri, pentru a face fata fluxului mare de calatori.

16:03 - Zece localitati din judetul Dambovita, aflate in zona Uliesti - Croitori, sunt nealimentate cu energie electrica, din cauza viscolului puternic.

15:58 - Un accident s-a petrecut intre Buzau si Iasi, din cauza vremii. Un sofer a intrat cu masina direct intr-un tir. Potrivit B1 Tv, soferul s-a ales cu rani usoare.

15:50 - Cateva sute de familii din Uricani nu au apa in apartamente de mai bine de o saptamana din cauza gerului care le-a inghetat tevile.

Uricani: Sute de oameni nu au apa din cauza gerului

15:44 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca se inchide circulatia pe DN 15D Roman - Negresti, DN 24A Murgeni - Husi, DN 11A sectorul Podu Turcului - Barlad (astfel DN 11A este inchis integral de la Barlad - Onesti).

15:39 - Elicopterele MAI din Capitala nu se pot ridica de la sol din cauza vremii nefavorabile.

15:36 - Autoritatile anunta ca DN 28A Targu Frumos - Pascani si DN 24C Vanatori - Radauti Prut au fost inchise.

15:29 - Locatarii a opt blocuri din Galati sunt afectati de o avarie la o conducta de distributie a apei calde.

15:25 - Canalul Midia-Poarta Alba a fost inchis din cauza ghetii. De asemenea, portul Mangalia a fost inchis.

15:22 - O cursa aeriana Bucuresti-Iasi si retur a fost anulata, a anuntat purtatorul de cuvant al CNAB, Valentin Iordache. Este prima anulare de pe aeroportul din Capitala.

15:19 - O masina cu senile a fost trimisa, duminica, de la o unitate militara din Focsani, unde nametii ating trei metri inaltime, pentru a prelua o femeie insarcinata care trebuie sa nasca si la care ambulanta nu a putut ajunge.

15:17 - Valul de frig si viscol din Europa a dus la moartea a aproximativ 300 de persoane. Dintre acestea, 131 de persoane au murit doar in Ucraina.

15:14 - Toate scolile din Vrancea vor fi inchise maine, dupa ce Inspectoratul Scolar Vrancea a primit aprobare in acest sens de la Ministerul Educatiei, potrivit Adevarul.

15:09 - Doua persoane au murit, in Sibiu, dupa ce masina in care se aflau s-a izbit de un stalp din cauza poleiului.

15:05 - Patru vami din sudul tarii vor fi inchise incepand cu ora 18:00. Este vorba despre Giurgiu, Bechet, Negru Voda si Calafat.

15:03 - Ministrul Apararii Nationale Gabriel Oprea a dispus masuri pentru executarea unei misiuni de interventie a remorcherului maritim de salvare "Grozavul", pentru spargerea ghetii pe canalul Sulina. Nava militara va parasi duminica dupa-amiaza portul Constanta si va actiona incepand cu dimineata zilei de luni, se arata intr-un comunicat MApN, remis Ziare.com.

14:58 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca se inchide circulatia pe DN 2G Bacau - Comanesti si DN 2F Bacau - Vaslui.

14:55 - Transportul cu microbuzele si autocarele a fost suspendat, iar autogarile au fost inchise.

14:52 - Paul Beganu, prefectul de Buzau, a precizat ca "117 localitati sunt afectate in privinta energiei electrice, asta inseamna 12.000 de persoane". Paul Beganu a declarat ca s-a cerut sprijinul unui utilaj militar, insa si acest vehicul a ramas inzapezit.

14:50 - Camera Deputatilor si-a anulat sedintele de plen de luni si marti din cauza conditiilor meteo. De asemenea, senatorii vor recurge la o masura similara.

Viscolul anuleaza sedintele de plen din Parlament

14:44 - Doi oameni au murit in propria casa din cauza gerului. Cei doi locuiau in cartierul bucurestean Damaroaia. Bilantul persoanelor care au murit de frig, in ultimele zile, a crescut la 36, noteaza Romania Tv.

14:42 - Aproximativ 15 tiruri, dar si mai multe autoturisme au ramas blocate la Suceava, in localitatea Schia din Suceava, potrivit B1.

14:41 - Detinutii de la Penitenciarul Timisoara dau la lopata pe strazile inzapezite din municipiu, noteaza Adevarul.

14:39 - Un tanar de 19 ani din Iasi a fost accidentat grav pe partia Sararie de o sanie care cobora cu viteza.

Accidentat grav, pe partia Sararie

14:34 - Circulatia a fost inchisa, duminica, pe DN 2 Focsani - Buzau si pe o portiune de trei kilometri de pe DN 5A Adunatii Copaceni - Hotarele in zona localitatii Izvoarele, anunta CNADNR.

14:31 - Circulatia pe liniile tramvaielor 40, 56 si 36 a fost intrerupta din cauza unui fir care s-a rupt, potrivit B1 Tv.

14:29 - Un pieton a fost usor ranit dupa ce o creanga s-a rupt dintr-un copac si a cazut peste el in Bucuresti. Accidentul a avut loc in zona Diham din Capitala, potrivit B1 Tv.

14:26 - Un remorcher maritim al MApN va interveni pentru spargerea ghetii pe canalul Sulina.

14:22 - 1. 213 bucuresteni au solicitat serviciile medicilor de pe ambulanta, a declarat dr. Alis Grasu, directorul Serviciul de Ambulanta Bucuresti -Ilfov, la B1 Tv.

14:18 - CNADNR anunta ca, incepand cu ora 16, este posibila inchiderea mai multor drumuri nationale din judetele Mehedinti, Olt, Dolj, Teleorman, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Vrancea, Arges, Dambovita, Ilfov, Prahova si Constanta.

14:16 - In Prahova, peste cinci mii de abonati ai Electrica Muntenia Nord din noua localitati nu au energie electrica, duminica, din cauza avariilor produse pe retea in urma lapovitei.

14:11 - Un numar de 117 localitati din judetul Buzau sunt nealimentate cu energie electrica, duminica dupa-amiaza, din cauza vantului si a ghetii depuse pe firele de tensiune, in timp ce in Prahova au ramas fara energie electrica aproximativ 5.000 de abonati din noua localitati.

14:08 - Elicopterul care decolase de la Tulcea pentru a prelua o femeie a revenit la sol din cauza vremii.

14:05 - In zona Iancului din Bucuresti, mai multe tramvaie sunt blocate, din cauza unei pene de curent.

14:01 - "Noi am actionat pentru degajarea canalelor si a scurgerilor, pentru a nu se forma poduri de gheata. Daca nu apare viscolul, putem face fata vremii", a subliniat primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

13:52 - "Situatia este mai buna decat in celelalte moduri de transport. Toate aeroporturile sunt deschise. O problema suplimentara - din cauza condiilor meteo de la Londra - cursele care trebuiau sa plece in aceasta directie nu au decolat", a declarat purtatorul de cuvant al Companiei Nationale de Aeroporturi, Valentin Iordache.

13:41 - Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat ca opt copaci "sanatosi" au cazut in aceasta zona a Bucurestiului, avariind trei masini.

13:39 - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a facut un apel catre bucuresteni, rugandu-i sa nu iasa cu masinile pe strazi. "Facem tot ce putem, nu stam cu fundul pe camasa", a declarat edilul la B1 Tv. Oprescu a precizat ca o familie cu patru copii a fost dusa, din canale, intr-unul din adaposturile speciale.

13:39 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca a fost inchis traficul pe DN 2 sectorul Focsani - Buzau.

13:34 - Comandamentul pentru Situatii de Urgenta a fost convocat la sediul Ministerului de Interne, potrivit B1 Tv.

13:31 - Fenomenul de "ploaie inghetata" si vremea de afara dau batai de cap si celor care vor sa retraga bani de la ATM-uri. Potrivit Romania Tv, in Bucuresti, exista bancomate care nu functioneaza din cauza conditiilor meteo.

13:27 - Locuitorii din Mangalia continua sa dardaie de frig in case, desi Guvernul a alocat bani din Fondul de rezerva pentru furnizarea energiei termice. Prefectul de Constanta, Claudiu Palaz, a subliniat ca duminica va avea o intalnire cu cei implicati astfel incat problemele de la Mangalia sa fie rezolvate.

13:19 - Restrictiile de noapte de pe aeroportul Baneasa au fost ridicate pana luni, la ora 06.00, pentru a permite operatorilor sa realizeze programul de zbor. Traficul se deruleaza in conditiile de iarna pe ambele aeroporturi din Bucuresi, noteaza Newsin.

13:12 - Toate scolile din Ialomita vor fi inchise, luni, din cauza conditiilor meteo.

13:02 - Adrian Vlaicu, consilier CFR Calatori, a precizat trei linii de cale ferata sunt inchise si 43 de trenuri de calatori, din cele 1.947 prevazute sa circule, sunt anulate duminica, din cauza vremii nefavorabile.

12:50 - Sase nave sunt blocate pe Dunare, din cauza sloiurilor de gheata.

12:44 - Inca un drum a fost inchis, in Vrancea, ridicand numarul total la 16.

12:40 - Sprijinul armatei a fost cerut la Buzau, potrivit prefectului Paul Beganu. Astfel, se va trimite un vehicul cu senile, pentru a prelua doua persoane care trebuie sa ajunga la spital.

12:35: - Drumuri cu circulatia inchisa:

1. A2 Bucuresti - Lehliu

2. DN 1D Albesti - Urziceni

3. DN 22 Ramnicu Sarat - Baile

4. DN 23A Gologanu - Ciorasti

5. DN 23B Maicanesti - Ciorasti

6. DN 2C Costesti - Slobozia

7. DN 2N Bogza - Jitia

8. DN 2R Jitia - Vintileasca

9. DN 2B Buzau -Vizireni

10. DN 11A Onesti - Podu Turcului

11. DN 2D Focsani - limita cu judetul Covasna

12. DN 2M Focsani - Odobesti - Coasa

13. DN 23 Focsani - Braila

14. DN 2L Tisita - Panciu

15. DN 24 Tecuci - Tisita

Drumuri cu restrictii de circulatie:

* DN 10, Magura - Siriu, restrictionat peste 7,5 tone

* DN 5B Ghimpati - Giurgiu, restrictionat peste 3,5 tone

* DN 2, Bucuresti - Urziceni - Buzau, restrictionat peste 3,5 tone

* DN 3A, Lehliu - Fetesti, restrictionat peeste 7,5 tone

* DN 73C Curtea de Arges, restrictionat peste 3,5 tone

* DN 1A Valenii de Munte - Brasov, restrictionat peste 7,5 tone

* DN 2 Maracineni - Ramnicu Sarat, restrictionat peste 3,5 tone

12:30 - "Nu avem nici o anulare, sunt cateva intarzieri. La Otopeni avem o cursa intarziata, iar, la Baneasa, sunt 4 intarzieri, din cauza conditiilor foarte grele din Italia si din Paris", a declarat Teodor Postelnicu, reprezentantul Companiei Nationale a Aeroporturilor. El a recomandat celor care asteapta pe cineva sau au bilet de avion sa sune la compania aeriana respectiva, pentru a afla daca exista intarzieri sau anulari.

12:20 - Un bloc din Valea Argesului, Bucuresti, este fara caldura. Insa, potrivit presedintelui RADET, Bogdan Mihai Becheanu, situatia se va remedia in urmatoarea ora.

12:12 - Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, recomanda bucurestenilor sa nu iasa din casa daca nu este neaparat nevoie. "Peste 100 si ceva de utilaje in teren, cele de aseara sunt schimbate la 14. Pana acum s-a aruncat de doua ori cu material antiderapant. Au inceput sa intre cu utilaje mici si pe stradute laturalnice", a precizat primarul.

12:05 - Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat ca nu numai persoanele fara adapost sunt afectate de ger. El a dat exemplul unei femei nevazatoare, care a fost gasita inghetata in afara casei, si a unui copil mic, gasit mort intr-o casa neincalzita, in timp ce parintii erau plecati. Arafat a adaugat ca si consumul de alcool are un rol in mai multe cazuri de persoane gasite degerate.

12:00 - In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 1.213 solicitari la ambulanta. Dintre acestea, 33 de cazuri sunt cu suspiciune de fractura si luxatie, iar alte 33 de persoane au cazut pe gheata si au prezentat traumatisme la coloana vertebrala si cranio-cerebrale, potrivit managerului serviciului de Ambulanta Bucuresti, Alice Grasu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#val frig Romania, #ger Romania, #ninsoare Romania, #cod portocaliu viscol , #zapada
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
costelus - citeste aici ca sa vezi ca, totusi, am avut dreptate cand