Situatia din Europa, intre "haos" si "tragic" - Peste 300 de morti din cauza iernii (Video)

Luni, 06 Februarie 2012, ora 11:28
3281 citiri
Situatia din Europa, intre "haos" si "tragic" - Peste 300 de morti din cauza iernii (Video)
Foto: The Guardian

Iarna grea care a lovit Europa in ultimele saptamani a provocat moartea a peste 300 de oameni, a lasat zeci de mii de oameni fara curent si a inchis sute de drumuri.

Gerul care afecteaza continentul de mai mult de o saptamana a provocat haos in Europa si a dus la moartea a cel putin 300 de oameni, pana duminica, potrivit The Telegraph. Temperaturile scazute si vremea rea vor continua pana cel putin spre sfarsitul saptamanii.

Cei mai multi dintre cei care au murit din cauza gerului sunt oameni fara adapost, care au fost gasiti fara suflare pe strazi, in adaposturi improvizate sau in alte locuri neincalzite.

Ucraina este pe primul loc in acest sumbru clasament, cu un total de cel putin 130 de morti, mare parte a acestora fiind oameni fara adapost care au murit de ger pe strazi. Alte 1.800 de persoane au fost spitalizate si 75.000 de oameni au fost adapostiti in centrele speciale.

Si in Polonia au fost inregistrate 53 de decese cauzate de ger, in timp ce in Serbia au murit noua persoane din cauza iernii, iar 70.000 de oameni au ramas fara curent electric.

In Finlanda, temperaturile au coborat pana la -40 de grade, iar un carambol in care au fost implicate peste 200 de masini, cauzat de polei, a dus la ranirea a mai mult de 40 de persoane.

Gerul a lovit nu numai estul Europei, ci si Franta, unde autoritatile au gasit corpul neinsufletit al unui om al strazii, care a ridicat la 306 numarul total al mortilor.

In Roma, traficul a fost paralizat din cauza poleiului care a acoperit mare parte a soselelor capitalei italiene, iar numarul mortilor in Italia, din cauza iernii, a ajuns la 17.

Vremea rea a provocat victime si in nordul Africii, in Algeria, unde 16 persoane au murit din pricina accidentelor rutiere cauzate de caderile de zapada si de polei.

In Romania, temperaturile au ajuns pana la -34 de grade, in centrul tarii, potrivit CNN, iar numarul mortilor a ajuns la 36. Totodata, se precizeaza ca primele caderi masive de zapada s-au inregistrat in Romania, pe 26 ianuarie.

Aeroportul Heathrow, din Londra, unul dintre cele mai aglomerate din lume, si-a anulat aproape jumatate din zborurile de duminica. Capitala Regatului Unit a fost acoperita cu un strat de zapada ce a atins chiar si 15 centrimetri, in unele locuri.

Colosseumul din Roma a fost acoperit de zapada pentru prima oara in ultimii 27 de ani.

Si Bosnia a fost lovita de cea mai grea iarna din ultimii 13 ani, iar zapada a atins si peste un metru, in centrul capitalei, Sarajevo, in timp ce scolile din oras s-au inchis pentru o saptamana.

Si The Guardian scrie ca cea mai grea iarna din ultimele decenii provoaca haos in Europa.

Caderi de zapada s-au inregistrat si in Insulele Baleare, din Marea Mediterana, dar si in Sardinia si Corsica. In acelasi timp, in capitala Algeriei s-a inregistrat un strad de zapada de 10 centimetri, prima ninsoare din ultimii opt ani. In schimb, Grecia este afectata de ploi si de inundatii.

In Belgia, temperaturile au scazut pana la -10 grade, in timp ce in Lituania termometrele au aratat chiar si -30 de grade, iar in Ungaria trei oameni au murit din cauza gerului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#zapada Europa, #morti ger Europa, #viscol Europa, #iarna Europa , #zapada