Filmul unei zile in care Romania a ramas din nou ingropata in nameti

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 00:10
42203 citiri
Filmul unei zile in care Romania a ramas din nou ingropata in nameti
Foto: Arhiva Ziare.com

Viscolul si zapada au pus stapanire din nou pe Romania. ANM a emis un nou cod galben de vant si zapada spulberata, valabil joi si vineri in zonele montane. In plus, se mentine pana joi si codul galben de ger.

Traficul este inchis pe A2 si A4, dar si pe cateva drumuri nationale si judetene. CFR a anulat mai mult de 140 de trenuri de calatori, iar avioanele au plecat cu intarzieri mari de pe Aeroportul Otopeni si unele curse au fost si aici anulate.

Guvernul a decis sa il demita pe seful Companiei de Drumuri, Catalin Homor.

Ziare.com a prezentat in format LIVE TEXT situatia din Romania in nameti:

00:10 - In judetul Constanta mai multi copii cu diverse probleme medicale, din localitati izolate din cauza viscolului, vor fi dusi la spital cu ajutorul unor senilate ale ISU, informeaza News.ro.

22:39 - Trei turisti sarbi care, miercuri dupa-amiaza, au plecat de pe Muntele Semenic spre Valiug si nu au mai ajuns la destinatie sunt cautati de jandarmii montani si de salvamontistii din judetul Caras-Severin, informeaza News.ro.

Pe Muntele Semenic stratul de zapada masoara aproximativ 50 de centimetri si se inregistreaza -13 grade Celsius. Cautarile sunt ingreunate si de faptul ca in zona nu exista semnal la telefonul mobil.

22:36 - A fost deschisa circulatia rutiera pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 24D intre localitatile Balabanesti si Vanatori.

22:24 - Joi vor ramane inchise toate unitatile de invatamant din 11 judete si Bucuresti. In alte judete, cursurile vor fi suspendate partial. Iata lista updatata miercuri seara.

22:01 - La aceasta ora, sunt in continuare blocate A2 Bucuresti - Constanta si A4 Ovidiu - Agigea, informeaza Infotrafic. Doar 2 drumuri nationale mai sunt inchise: DN 3 tronsonul Cobadin - Ostrov, in judetul Constanta, si DN 3 tronsonul Calarasi - Lehliu Gara, in judetul Calarasi.

21:42 - A fost deschisa circulatia rutiera pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 38 intre localitatile Agigea si Negru Voda.

21:20 - Activitatea in Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Negru Voda, blocata marti seara din cauza viscolului, a revenit la normal. De asemenea, bulgarii au ridicat si ei restrictia de trecere pentru TIR-uri.

20:52 - Primarul Gabriela Firea a anuntat, miercuri seara, ca a fost facuta o programare pentru deszapezirea tuturor statiilor RATB, pana joi dimineata, dar si a strazilor secundare din Bucuresti, pe parcursul urmatoarelor 24 de ore.

Potrivit edilului, pana joi, la ora 6:00, va fi degajata zapada din cele 2.500 de statii RATB, iar pana la orele 19:00 - 20:00 vor fi deszapezite si strazile laturalnice, adiacente si trotuarele.

Firea i-a rugat pe bucurestenii care au nevoie de ajutor sau care constata o avarie sa sune la numarul de telefon gratuit pus la dispozitie de Primaria Capitalei (0800.800.868).

20:36 - Iata cea mai recenta situatie a drumurilor, valabila de la orele 20:30. Sunt in continuare blocate A2 Bucuresti - Constanta si A4 Ovidiu - Agigea si exista 5 drumuri nationale inchise, in 4 judete: Constanta, Calarasi, Ialomita si Galati.

20:28 - MApN invita la "un selfie in spirit civic" pe toti cei care au dat o mana de ajutor deszapezind.

"Va invitam la un selfie... in spirit civic! (...) Voi cum stati cu aleile dintre blocuri? Ati dat o mana de ajutor vecinului, romanului aflat in nevoie?

Va asteptam cu un selfie... in spirit civic!

Suntem convinsi ca multi dintre dumneavoastra ati facut-o deja! Daca nu, ne putem implica de acum inainte. (...) Impreuna scoatem Romania de sub nameti!"

20:01 - Situatia drumurilor nationale si a sectoarelor de autostrada inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile (viscol puternic si vizibilitate 0) se prezinta astfel:

- A2, Bucuresti - Constanta

- A4, Constanta - Ovidiu

- DN 22, Braila - Smardan

- DN 24D, Balabanesti - Vanatori

- DN 3, Ileana - Basarabi

- DN 38 Agigea - Negru Voda

19:54 - Teatrul Andrei Muresanu din Sfantu Gheorghe, Covasna, care deruleaza in aceasta perioada doua campanii comunitare, ofera bilete gratuite la un spectacol persoanelor care doneaza o haina groasa pentru nevoiasi sau o carte pentru biblioteca scolii din localitatea Comandau, care a ars zilele trecute intr-un incendiu.

19.42 - A fost deschisa circulatia rutiera pe urmatoarele sectoare de drumuri nationale, informeaza CNAIR:

- DN 3, intre localitatile Basarabi - Murfatlar (CT)

- DN 21A, intre localitatile Baraganul (BR) - Tandarei (IL)

- Dn 23A, intre localitatile Gologanu - Tataranu - Ciorasti (VR)

- DN 2C, intre localitatile Tovarasia (IL) - Slobozia (IL)

19:29 - Aproximativ 170 de militari, cu aproape 40 de mijloace tehnice, au actionat miercuri, in 11 misiuni in Bucuresti si localitati din judetele Constanta si Tulcea.

Acestia au intervenit cu tehnica auto de mare putere, autocamioane 6x6, autofreze si nave fluviale militare, arata MApN.

19:17 - Ploiestenii au fost invitati pe Facebook sa deszapezeasca orasul, anunta ObservatorulPH.ro

Invitatia la mobilizare suna asa: "Acum ca a nins ca in povesti, sa iesim sa deszapezim ca-n basme! Punctul de intalnire: treptele Palatului Culturii. De aici ne raspandim oriunde este nevoie sa deszapezim trotuarele, aleile si pasajele din centru.

Sa va aduceti lopeti. Daca nu aveti, facem cu schimbul, unii dau la lopata, altii incurajeaza! (...) ".

19:01 - 11 drumuri nationale sunt blocate in prezent in 5 judete din tara, arata Infotrafic. Iata care sunt acestea.

18:51 - Cinci persoane, intre care trei copii, au ajuns la spital, miercuri, dupa ce au fost lovite de o masina pe marginea unui drum din judetul Bacau, soferul derapand din cauza vitezei cu care circula pe soseaua acoperita cu zapada. Acciudentul a avut loc in localitatea Garleni, iar victimele au fost transportate la spital in Bacau.

18:38 - La aceasta ora, conform Infotrafic, sunt 13 drumuri nationale inchise, in 6 judete. Un singur drum e restrictionat, in judetul Olt. Cei care vor sa plece la drum ar trebui sa consulte aceasta lista, facuta publica la orele 18.00.

18:33 - Mai multi bucuresteni au fost vazuti deplasandu-se miercuri cu placa sau pe schiuri in oras.

"Inteleg ca pe B-dul Dacia din Mun. Bucuresti se schiaza normal.: ))))" e comentariul postat pe pagina de Facebook Politistii au umor, langa o fotografie care infatiseaza o tanara care schiaza pe un bulevard din Capitala.

18:28 - Zapada e un pretext pentru tot felul de glume in mediul online. Toate pleaca, insa, de la realitate.

18:13 - A fost deschisa circulatia rutiera pe DN 3C, km 2+300 - km 11+300, intre localitatile Constanta - Ovidiu.

18:10 - Toti studentii vor avea gratuitate la transportul feroviar pentru un numar nelimitat de calatorii, inclusiv pe perioada vacantelor universitare si indiferent de operatorul feroviar, anunta Ministerul Transporturilor.

Gratuitatea se acorda tuturor studentilor inmatriculati la o forma de invatamant cu frecventa, intr-o institutie de invatamant superior acreditata din Romania, de stat sau privata. Acestia pot fi inscrisi la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licenta, masterat, doctorat, indiferent de forma de finantare a studiilor (buget sau taxa).

18:02 - Politistii au desfasurat miercuri mai multe actiuni de interventie, salvand 45 de persoane aflate in dificultate in mai multe judete.

Au fost aplicate amenzi conducatorilor auto pentru lipsa anvelopelor de iarna sau a dotarilor specifice si sanctiuni contraventionale administratorilor de drumuri, cele din urma in valoare totala de 18.375 lei.

17:57 - Joi dimineata, 100 de detinuti de la Penitenciarul Jilava vor deszapezi zona Salii Palatului, iar alti 50 de detinuti de la Penitenciarul Rahova vor curata zapada din zona pietonala dintre Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Sanatatii, potrivit Primariei Capitalei.

Un numar de 100 de jandarmi vor curata zapada, joi la Spitalul "Nicolae Malaxa", Spitalul Clinic "Doctor Ioan Cantacuzino", Spitalul Clinic de Psihiatrie "Profesor Doctor Alexandru Obregia", Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Profesor Doctor Panait Sarbu", Spitalul de Psihiatrie Titan "Dr. Constantin Gorgos", Spitalul Colentina, Spitalul Victor Babes si Spitalul Coltea.

17:56 - Circa 350 de militari, jandarmi si detinuti contribuie, miercuri si joi, la curatarea zapezii de pe strazile si trotuarele din jurul spitalelor, scolilor si mai multor zone pietonale din Bucuresti.

17:53 - Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informeaza ca a fost reluata circulatia rutiera integral pe DN 2, km 17+000 - 143+000, intre localitatile Afumati - Ramnicu Sarat, pentru toate categoriile de autovehicule.

17:40 - Conform celui mai recent comunicat al Infotrafic, la aceasta ora sunt 17 drumuri nationale inchise, in 6 judete: Constanta, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati si Vrancea.

Exista si un drum restrictionat in judetul Olt.

17:37 - Conform unui anunt publicat de R.A.T.C. Constanta, calatorii pot circula gratuit cu autobuzele regiei: "In perioada 11.01 - 14.01.2017 la solicitarea municipalitatii, calatorii pot circula gratuit cu autobuzele R.A.T.C. Constanta.

In aceasta perioada chioscurile R.A.T.C. Constanta vor fi inchise, cu exceptia chioscului din Gara care va avea program 06:00-18:00".

17:34 - Tulcenii nu au mai vazut de ani buni Dunarea inghetata. Asa arata Dunarea, la Tulcea, miercuri dimineata.

Iata si o filmare realizata de sus, cu intregul oras pe timp de iarna.

17:31 - Zapada vine cu noi activitati pe bucuresteni. Deja pe Facebook se lanseaza provocari de a face baie in zapada.

17:26 - In acest moment sunt 153 de trenuri anulate din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Consulta aici lista trenurilor anulate.

17:16 - Navigatia pe Dunare a fost suspendata, pe o perioada nedeterminata, intre kilometrii fluviali 175 (Braila) si 1075 (Bazias, judetul Caras-Severin).

17:13 - Sunt strazi din Bucuresti unde deszapezirea s-a facut astfel incat sa se permita trecerea unei singure masini. Daca troleibuzul se intalneste cu o duba, de exemplu, nu incap unul pe langa celelalt, informeaza corespondentul Ziare.com aflat pe linia 86.

17.08 - In acest moment, conform Infotrafic, A2 Bucuresti - Constanta si A4 Ovidiu - Agigea sunt inchise. In plus, sunt drumuri nationale inchise in 9 judete: Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Buzau, Vrancea si Ilfov.

Drumuri restrictionate sunt in alte 3 judete: Olt, Ilfov si Iasi. Vezi aici cea mai recenta situatie a traficului, conform Infotrafic.

16:55 - Politistii i-au amendat pe administratorii de drumuri cu peste 18.000 de lei, miercuri, intre orele 06:00 si 14:00. Intre aceeleasi ore au fost amendati si 14 soferi care nu aveau anvelope de iarna, anunta IGPR.

16:52 - "Si sportivii de la CSM au dat azi o mana de ajutor pentru a deszapezi trotuarele din Capitala! Cinste acestor #sportiviminunati cu #spiritcivic!", a scris Gabriela Firea, primarul Bucurestiului, pe Facebook.

16:49 - Doi batrani din Constanta au fost ajutati sa iasa din casa de jandarmi. Cei doi ramasesera blocati in propria locuinta, in urma caderilor masive de zapada.

16:45 - A fost deschisa circulatia pe:

  • DN 31 intre localitatile Chiselet - Oltenita (jud. Casarasi) ;
  • DN 2N, intre localitatile Bogza -Caiata -Dumbraveni (jud. Vrancea) ;
  • DN 24, intre localitatile Poieni - Iasi.

16:43 - Militarii intervin si in Constanta si Tulcea. Remorcherul fluvial 328 al Sectiei 325 Logistica Tulcea, cu 6 militari la bord, asigura, incepand cu ora 7:00, transportul persoanelor intre localitatile Tulcea si suburbia Tudor Vladimirescu.

Aproximativ 20 de militari intervin pentru deblocarea comunicatiilor care leaga localitatea Negru Voda, din judetul Constanta, de cele invecinate.

16:30 - Ministerul Energiei a anuntat, miercuri, ca nu exista probleme in aprovizionarea cu gaze naturale in Romania.

16:27 - Enel anunta ca in judetul Constanta sunt afectate de lipsa de curent 4 localitati (Viroaga, General Scarisoreanu, Casicea, Tuzla).

16:28 - A fost deschisa circulatia rutiera pe DN 5, Adunatii Copaceni - Giurgiu.

16:18 - Ministerul Energiei anunta ca productia de energia electrica a inregistrat un maxim instantaneu cu cativa MW sub 10.000 MW, "care este considerat un maxim in ultimii 15 ani, de consum energie electrica", informeaza News.ro.

16:17 - MAE atentioneaza cetatenii ca in Norvegia s-a emis o avertizare meteo de vreme severa pentru perioada 11 - 13 ianuarie 2017, care vizeaza regiunile din sud-estul, sudul si vestul tarii (Vestfold, Ostfold, Oslo, Akershus, Agder, Telemark, Buskerud, Rogaland, Hordaland si Sogn og Fjordane).

Se asteapta intensificari ale vantului in rafale ce pot depasi 80 km/ora, valuri de pana la 5 metri inaltime in zonele costiere din sud-vest si vest, precum si o crestere importanta a nivelului marii.

16:15 - A fost deschisa circulatia, insa numai pentru traficul local din jud. Buzau, pe DN 2C, intre localitatile Costesti - Pogoanele-Padina.

16:13 - 100 de militari ai MApN intervin in Bucuresti, la solicitarea autoritatilor locale, pentru deblocarea spatiilor pietonale din jurul unor institutii publice.

In Sectorul 5, 50 de militari actioneaza in zona scolilor 115 si 150, iar 25 de militari ai Batalionului 96 Geniu "Dr. Joseph Kruzel" intervin pentru inlaturarea zapezii din proximitatea Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu".

O echipa de 25 de militari si doua mijloace tehnice apartinand Batalionului 2 Infanterie "Calugareni" indeparteaza zapada din zona Arcului de Triumf.

16:08 - Ministerul Afacerilor Externe anunta ca in Bulgaria se mentine avertizarea meteo "cod galben" de vant puternic si temperaturi scazute, care vizeaza jumatatea de est a tarii, mai exact regiunile Ruse, Razgrad, Silistra, Dobrich, Shumen, Sliven, Targoviste, Yambol, Burgas, Varna, Haskovo, Kardjanli.

16:03 - ISU Prahova anunta ca intregul personal al inspectoratului cat si Detasamentul 1 de pompieri Ploiesti, care nu a fost prins in misiuni, a iesit la deszapezit in zona unitatii.

15:59 - In judetele Vrancea si Braila, a fost deschis DN23 pentru toate categoriile de autovehicule.

15:58 - Centrul Info Trafic al Politiei Romane anunta ca a fost ridicata restrictia de tonaj de 7,5 t si de pe DN5 tronsonul DNCB - limita jud. Giurgiu.

15:57 - In judetul Calarasi, a fost ridicata restrictia de tonaj de 7,5t de pe:

-DN 4 tronsonul limita jud. Ilfov - Oltenita;

-DN 41 tronsonul Oltenita - limita jud. Giurgiu.

15:54 - A fost inchisa circulatia rutiera pe DN 2 Urziceni - Sindrilita, din cauza vizibilitatii zero.

15:51 - Brailenii care au aruncat pe strazi zapada din curti au fost amendati de politistii locali. Oamenii legii au dat 9 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.250 lei pentru cei care aruncau zapada pe carosabilul abia deszapezit, anunta Obiectiv de Braila.

15:31 - A fost reluata circulatia pe:

  • DN 2B intre localitatile Spataru - Buzau;
  • DN 2B, intre localitatile Vizireni -Braila - Galati;
  • DN 3B, intre localitatile Calarasi - Fetesti;
  • DN 2A, intre localitatile Malu - Giurgeni, trafic controlat;
  • DN 2, intre localitatile Caldarusanca - Spataru;
  • DN 21, intre localitatile Drajna - Calarasi.

15:20 - Compania Austrian Airlines a anulat zborul 768 Bucuresti - Viena, iar TAROM a anulat cursele 311/312 Bucuresti - Sibiu - Munchen - Bucuresti, 705/706 Bucuresti - Iasi - Bucuresti, 201/202 Bucuresti - Chisinau - Bucuresti, 603/604 Bucuresti - Timisoara - Bucuresti si 643/644 Bucuresti - Cluj Napoca - Bucuresti, pasagerii urmand sa fie imbarcati tot astazi pe urmatoarele curse catre aceleasi destinatii.

15:07 - CFR anunta ca la intrare in Capitala au ramas in asteptare 4 trenuri de calatori care inregistreaza intarzieri mai mari de 100 de minute. Acestea urmeaza sa fie inscrise pentru garare pe liniile eliberate de trenurile care pleaca din Gara de Nord.

15:01 - A fost deschisa circulatia pe DN 4 intre localitatile Bucuresti - Oltenita si DN 41, Oltenita - Daia.

14:53 - A fost deschisa circulatia rutiera pe autostrada A3, Bucuresti - Ploiesti.

14:47 - Primarul Gabriela Firea sustine ca anul acesta a nins mai mult si stratul de zapada e de doua ori mai mare ca anul trecut, potrivit specialistilor. "Se circula in conditii bune", spune edilul Capitalei.

14:43 - CFR anunta ca 148 de trenuri au fost anulate miercuri. Iata aici lista curselor anulate.

14:28 - 4 localitati din judetele Constanta si Braila nu au energie electrica, din cauza viscolului.

14:21 - A fost deschisa circulatia pe DN 1D, intre localitatile Albesti Paleologu - Ciorani - limita judet Ialomita.

14:08 - Traficul rutier in zona Pietei Regina Maria din Capitala, inchis miercuri dimineata dupa ce o bucata din zidul fostei fabrici de bere de pe strada George Cosbuc s-a prabusit, a fost reluat.

14:00 - Directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Catalin Homor, a fost revocat din functie miercuri, dupa ce premierul Sorin Grindeanu a cerut inca de saptamana trecuta demiterea acestuia, pentru modul in care s-a facut deszapezirea in tara.

13:55 - A fost deschisa circulatia pe DN 2 intre localitatile Maracineni si Ramnicu Sarat si DN 2B, Buzau - Vizireni. Traficul este permis doar pentru circulatia locala.

13:47 - Trenul InterRegio care a plecat dimineata din Constanta catre Bucuresti, la ora 7:30, avea deja 206 de minute intarziere la ora 12:00, cand a trecut podul de la Cernavoda, a anuntat CFR.

13:41 - In punctele de trecere a frontierei de la granita cu Bulgaria, se circula doar prin Giurgiu - Russe si Vama Veche - Durankulak (sub 7,5 tone) si Calafat - Vidin pentru toate categoriile de autovehicule.

13:35 - Posta Romana avertizeaza ca trimiterile postale pot ajunge cu intarziere la destinatie pana in 22 ianuarie, din cauza vremii.

13:23 - Un barbat de 60 de ani din Galati a murit, miercuri, dupa ce a suferit un stop cardio-respirator si a cazut in zapada din curtea casei, transmite News.ro.

13:19 - CFR anunta ca a anulat azi 131 de trenuri de calatori. Iata aici lista curselor anulate.

13:12 - Din cauza aglomeratiei de la metrou, Metrorex a decis ca, pentru perioade scurte de timp, sa limiteze accesul in statii. Calatorii sunt rugati sa respecte indicatiile echipelor de ordine.

13:07 - ANM a prelungit avertizarea de tip cod galben de viscol, pentru estul tarii, pana la ora 23:00 si a emis un nou cod galben de vant si zapada spulberata, valabil joi si vineri in zonele montane. In plus, se mentine pana joi si codul galben de ger.

13:05 - Calatorii din trenul InterRegio, pe ruta Constanta-Iasi, au fost preluati de un alt tren, dupa ce plugul locomotivei s-a rupt la impactul cu un corp strain in cursul noptii, informeaza CFR SA.

Impactul a avut loc intre statiile Dorobanti si Medgidia, iar calatorii au primit asistenta, ceai si alimente, in gara Constanta.

13:00- A fost deschisa circulatia pe DN 22B, intre Braila si Galati.

12:34 - Traficul pe DN2 (E85), care leaga Moldova de Capitala, a fost reluat pe toata portiunea afectata de viscol, Bucuresti - Ramnicu Sarat. Totusi, pe acest tronson ramane restrictionata circulatia autovehiculelor de mare tonaj.

12:32 - Intrebata daca este multumita de deszapezire, Firea a spus ca "dupa 11 ore de ninsoare abundenta, intotdeauna este loc de mai bine" si ca are "unele nemultumiri".

"Chiar daca mai ninge, nu este o densitate atat de mare si ne putem apuca de deszapezirea strazilor adiacente si trotuarelor. Vor veni militari, jandarmi, sportivi, muncitori de la firmele de constructii din Capitala si persoane private de libertate. Stiu ca nu s-a mai facut pana acum asa ceva, dar exigentele au crescut. (...) Mi-am facut datoria. Am avut noapte alba", a spus Firea.

12:29 - Tarom a anulat cursele 201/202 Bucuresti - Chisinau - Bucuresti, 603/604 Bucuresti - Timisoara - Bucuresti si 643/644 Bucuresti - Cluj Napoca - Bucuresti, pasagerii urmand sa fie imbarcati tot astazi pe urmatoarele curse catre aceleasi destinatii, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Aceasta mentioneaza ca unele curse au intarzieri, insa se aterizeaza si se decoleaza in deplina siguranta.

12:25 - 16 romani sunt blocati in orasul turcesc Gaziantep, dupa anularea mai multor curse din cauza vremii, a informat MAE.

12:16 - Gabriela Firea a mers in control sa vada cum se desfasoara deszapezirea in Capitala si a anuntat ca de luni vin iar ninsorile in Bucuresti.

Foto: Realitatea TV

12:13 - Iarna tine inchise si in zilele urmatoare unitatile de invatamant din Bucuresti si mai multe judete.

Iata judetele in care nu se fac ore si pana cand

12:06 - Ambasada Statelor Unite la Bucuresti a anulat programarile pentru interviuri de viza de miercuri, cand ofera servicii limitate, din cauza conditiilor meteo din Capitala.

11:40 - Cursurile sunt suspendate, incepand de miercuri si pana luni, la Universitatea Bucuresti, in timp ce la ASE si Agronomie se fac ore.

11:16 - DN 22C Murfatlar - Medgidia, DN 22C Constanta - Medgidia si DN 2A Constanta - Mihail Kogalniceanu, toate din judetul Constanta, au fost redeschise, insa traficul ramane in continuare oprit pe autostrazile A2, A3 si A4.

11:05 - Aprovizionarea supermarketurilor si magazinelor mici din zonele afectate de ninsori se desfasoara cu intarzieri, din cauza vremii din ultima perioada, au declarat pentru News.ro retailerii si patronatele din industria alimentara.

Printre altele, "probleme sunt cu magazinele aflate pe strazile adiacente, deoarece masinile cu marfa nu pot ajunge la ele. O parte din Romania este inchisa, si aceea are hipermarketuri si procesatori. Partea inchisa nu participa, ceea ce inseamna o pierdere pentru toata lumea", a spus Sorin Minea, presedintele Romalimenta.

Foto: Ziare.com

11:03 - Nicio cursa de pe aeroportul Otopeni nu a fost anulata pana la aceasta ora, insa se inregistreaza intarzieri la decolare chiar si de trei ore.

Vezi aici ce curse au intarzieri

10:58 - Peste 600 de persoane au fost salvate si 230 de autovehicule au fost deszapezite in ultimele 12 ore in judetul Constanta, iar in prezent se fac eforturi pentru deblocarea drumului dintre localitatile Nicoale Balcescu si Dorobantu unde se afla blocate aproximativ 20 de masini, arata ISU Dobrogea, citat de News.ro.

10:57 - Toate porturile din judetul Constanta au fost redeschise, anunta Centrul Infotrafic.

10:51 - CFR Calatori informeaza ca, la aceasta ora, sunt anulate 99 de trenuri.

Iata care sunt toate trenurile anulate

10:49 - Gabriela Firea a precizat ca in unele zone din Capitala nu prea e caldura, cum ar fi in Sectorul 2.

"In aceasta noapte, nu am avut avarii la RADET, dar suntem in dispecerat cu toate institutiile din subordinea primariei. Sunt anumite zone ale Capitalei care primesc agent termic la o presiune mai mica, din cauza faptului ca a fost si va fi in continuare ger afara, iar reteaua de termoficare in Capitala este una imbatranita, de aproape 50 de ani", a aratat edilul.

10:46 - Primarul Capitalei a spus ca, desi "interventia autoritatilor este in forta", ii roaga pe bucuresteni sa stea acasa pe cat posibil.

"Nu exista niciun cartier izolat, avem 770 de autobuze in trafic, 250 de tramvaie si 170 troleibuze. Ele circula in conditii de iarna, dar sunt in statii. Rugamintea mea este ca bucurestenii care nu trebuie sa ajunga la serviciu sau la o urgenta medicala sa ramana acasa, pentru ca va ninge pana la pranz", a declarat Firea, la Romania TV.

Foto: Ziare.com

10:40 - S-a reluat traficul pe DN 39E din judetul Constanta, precum si pe DN 4, atat in judetul Calarasi, cat si in Ilfov.

10:36 - Aproape 1.500 de apeluri au fost facute de marti pana miercuri dimineata la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF), dintre care 731 au fost urgente de cod rosu si galben, unele pentru persoane care au cazut pe gheata si au suferit fracturi sau luxatii, a declarat, pentru News.ro, managerul SABIF, Alis Grasu.

La centrele sociale ale Primariei Capitalei si primariilor de sector au fost transportate 52 de persoane fara adapost, iar alte noua au fost duse la spitale, a mai spus Grasu, care a adaugat ca ambulantele circula foarte greu pe strazile dintre blocuri, pentru ca zapada nu este curatata acolo.

10:31 - CFR Calatori anunta ca, desi 80 de trenuri au fost anulate, legatura pe calea ferata intre Bucuresti si Constanta este mentinuta, ultimul tren plecand la ora 9:30 pe aceasta ruta.

10:01 - 13 localitati din judetele Constanta, Braila si Buzau erau miercuri dimineata nealimentate cu energie electrica, din cauza viscolului, potrivit datelor distribuitorilor de energie.

09:44 - 22 de trolee sunt blocate pe Bulevardul Dacia, insa deocamdata nu sunt cunoscute cauzele. Telespectatorii Digi24 ne trimit imagini de pe Bulevardul Dacia.

09:30 - O femeie din judetul Ialomita a nascut acasa in noaptea de marti spre miercuri, ajutata de un asistent medical, dupa ce ambulanta nu a ajuns la timp la ea. Mama si nou-nascutul, ambii in stare buna, au fost ulterior preluati de o ambulanta si dusi la o unitate sanitara. In total, au fost ajutate 258 de gravide de marti noapte pana miercuri dimineata.

09:26 - DN1 este blocat de la Balotesti pana la intrarea in Bucuresti, deci pe o portiune de aproape 20 de kilometri.

09:20 - In punctele de trecere ale frontierei de la granita cu Bulgaria circulatia se desfasoara doar prin P.T.F. Giurgiu - Russe pentru autovehicule in greutate de pana la 7,5 tone si P.T.F. Calafat-Vidin pentru toate categoriile de autovehicule.

Prin punctele de trecere ale frontierei Turnu-Magurele, Zimnicea si Bechet nu se poate trece cu BAC-ul. De asemenea, pentru P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Negru Voda si P.T.F. Ostrov sunt restrictii de trafic pe drumurile care fac legatura cu punctele de frontiera de pe teritoriul celor doua state.

09:16 - Avioanele au inceput sa zboare de pe aeroporturile din Bucuresti incepand cu ora 08:30. Unele zboruri au inregistrat intarzieri la decolare.

Vezi aici situatia zborurilor in timp real

09:10 - Amintim ca in Capitala si alte orase din zonele afectate de viscol si zapada scolile raman inchise.

Vezi aici zonele in care elevii nu se duc la scoala

Foto: Ziare.com

08:50 - Situatia traficului in tara la aceasta ora: Autostrazile A2, A3 si A4 si 31 de sectoare de drumuri nationale sunt inchise.

08:42 - Traversarea Dunarii cu bacul de pe malul galatean pe cel tulcean a fost suspendata din cauza viscolului, au anuntat miercuri reprezentantii Navrom Bac Galati.

Potrivit acestora, o singura cursa bac, in special cu navetisti, a trecut in aceasta dimineata la ora 6.00 de la Zaclau - Tulcea la Galati, insa traversarea s-a desfasurat cu mare dificultate, pentru ca sloiurile de gheata s-au compactat, iar daca fenomenul va continua, cursele de bac nu se vor mai relua.

08:36 - RATB a infiintat o linie de naveta pentru a suplini circulatia tramvaielor 23 si 32 dupa ce traseul acestora a fost deviat in urma prabusirii unui perete al fostei fabrici de bere Rahova.

08:24 - Toate porturile la Marea Neagra sunt inchise din cauza vantului puternic.

08:07 - Circulatia rutiera a fost reluata pe DN 5, Adunatii Copaceni - Giurgiu, km 19+200 - km 59+000, pentru autovehiculele cu masa totala maxima mai mica de 7,5 tone.

08:00 - Firea anunta ca se circula in Bucuresti si ca RATB a scos in circulatie 770 autobuze, 170 troleibuze, 250 tramvaie.

07:52 - DN5 Giurgiu - Bucuresti a fost redeschis, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

07:50 - 80 de trenuri au fost anulate din cauza viscolului si ninsorii, au anuntat reprezentantii CFR.

Vezi aici lista trenurilor anulate

07:36 - Au fost inchise si DN 22, Ramnicu Sarat - Garvan si DN 22A, Cataloi - Topolog.

07:30 - Tramvaiele 1, 41 si 32 din Bucuresti nu circula la aceasta ora, informeaza Realitatea Tv. La metrou este supraaglomerat.

07:28 - Nu sunt curse anulate pe aeroporturile din tara, insa exista intarzieri din cauza conditiilor meteo. 12 curse intarziate pe Otopeni, pasagerii asteapta in avion permisiunea de decolare.

07:22 - Autoritatile din Braila au decis sa izoleze judetul, astfel ca drumurile au fost blocate si nimeni nu mai iese sau intra in judet.

07:07 - In Bucuresti, peretele unei cladiri s-a prabusit sub greutatea zapezii. Cladirea este situata pe strada George Cosbuc, colt cu Regina Maria. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.

06:35 - Aproape 100 de masini au fost blocate in nameti de marti seara si pana la aceasta ora. Miercuri dimineata, doar pe drumul dintre localitatile Nicolae Balcescu si Dorobantu, sunt inzapezite aproximativ 30 de masini.

Foto: Ziare.com

06:30 - Autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, a fost inchisa, vizibilitatea in zona fiind sub 10 metri, potrivit Infotrafic. Totodata sunt inchise si A2 Bucuresti - Constanta si A4 Ovidiu - Agigea.

06:29 - Se circula cu restrictii pe DN 54A Corabia - Ianca - limita jud. Dolj (restrictie 12,5 t).

06:27 - La aceasta ora sunt blocate urmatoarele drumuri nationale:

Judetul Constanta:

  • DN 22 tronsonul Ovidiu-Mihai Viteazu;
  • DN 3 tronsonul Constanta - Ostrov;
  • DN 3C tronsonul Constanta - Ovidiu;
  • DN 38 tronsonul Agigea - Negru Voda (punct de trecere a frontierei catre Republica Bulgaria) ;
  • DN 22C tronsonul Constanta - Cernavoda;
  • DN 2A tronsonul Harsova - Ovidiu;
  • DN 22A tronsonul Harsova - limita jud. TL;
  • DN 39E tronsonul Constanta - Cumpana.
  • Judetul Tulcea:

  • DN 22 tronsonul Baia - limita jud. CT;
  • DN 22A tronsonul Topolog - limita jud. CT;
  • DN 22D tronsonul Macin - Horia;
  • DN 22F tronsonul Izvoarele - Nalbant;
  • Judetul Calarasi

  • DN 3 tronsonul limita jud. IF - Chiciu;
  • DN 3A tronsonul Lehliu Gara - limita jud. IL;
  • DN 3B tronsonul Calarasi - limita jud. IL;
  • DN 21 tronsonul Calarasi - limita jud. IL;
  • DN 31 tronsonul Oltenita - Cuza Voda;
  • DN 4 tronsonul limita jud. Ilfov - Oltenita;
  • DN 41 tronsonul Oltenita - limita jud. GR;
  • Judetul Ialomita

  • DN 1D limita jud. PH - Urziceni;
  • DN 3A tronsonul limita jud. CL - Fetesti;
  • DN 3B tronsonul limita jud. CL - Gura Ialomitei;
  • DN 21 tronsonul limita jud. BR - limita jud. CL;
  • DN 21A tronsonul limita jud. BR - Tandarei;
  • DN 2 limita jud. IF - limita jud. BZ;
  • DN 2A tronsonul Malu - limita jud. CT;
  • DN 2C tronsonul Tovarasia - Slobozia;
  • Judetul Braila

  • DN 21 tronsonul Braila - limita jud. BZ;
  • DN 21A Baraganul - limita jud. IL;
  • DN 22 tronsonul Braila - Gradistea;
  • DN 22B tronsonul Braila - Galati;
  • DN 2B tronsonul limita jud. BZ - Braila; tronsonul Braila - Sendreni (E87) ;
  • DN 23 tronsonul Braila - limita jud. VN;
  • Judetul Galati

  • DN 24D tronsonul Tulucesti - limita jud. VS;
  • Judetul Buzau

  • DN 2 limita jud. IL - Ramnicu Sarat;
  • DN 2B tronsonul Buzau - limita jud. BR;
  • DN 2C tronsonul Costesti - Padina;
  • DN 22 tronsonul Ramnicu Sarat - limita jud. BR;
  • Judetul Vrancea

  • DN 23 tronsonul Nanesti - Maicanesti - limita jud. BR;
  • DN 23A tronsonul Gologanu - Ciorasti;
  • DN 23B tronsonul Maicanesti - Ciorasti.
  • Judetul Ilfov

  • DN 2 tronsonul DNCB - limita jud. IL (deviere trafic DN1 - DN1B - Buzau) ;
  • DN 3 tronsonul DNCB - limita jud. CL;
  • DN 4 tronsonul DNCB - limita jud. CL;
  • DN 5 tronsonul DNCB - limita jud. GR;
  • Judetul Giurgiu

  • DN 41 tronsonul Baneasa - limita jud. CL;
  • DN 5 tronsonul Giurgiu - limita jud. IF;
  • Judetul Prahova

  • DN 1D tronsonul Albesti Paleologu - limita jud. IL.
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
    Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
    Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
    ”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
    ”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
    Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
    #drumuri blocate zapada viscol, #live ninsori zapada Romania , #zapada