Vortexul Ponta (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 08:38
9162 citiri
Vortexul Ponta (Opinii)

Nici nu s-a clarificat inca tragedia din Apuseni ca statul roman a dat o noua dovada ca este doar o forma fara fond. A dat primul viscol al acestei ierni. Nu a fost ceva nemaivazut si nemaiauzit.

In Romania este in fiecare iarna cel putin un astfel de episod. In aceasta iarna am scapat ieftin, pana acum. Si totusi, iar ne-am trezit cu masini blocate in nameti si cu situatii care ar fi comice, daca nu ar fi dramatice, precum accea a TAB-ului intepenit in nameti.

Situatia de pe A1 este emblematica. Sigur ca o parte dintre cei care s-au blocat pe Autostrada Bucuresti - Pitesti au platit propria inconstienta. Dar unii dintre cei care au ramas prizonieri in nameti au intrat pe A1 pefect legal, fara ca nimeni sa-i fi avertizat ca pot intampina probleme. Nu ar fi trebuit sa fie opriti? Nu ar fi trebuit sa li se spuna ca e riscant?

Potrivit legii, cand e cod portocaliu de viscol, utilajele de deszapezire nu actioneaza. A1 era in cod portocaliu. La un moment dat a fost inchisa, apoi redeschisa. De ce? Ca sa ajunga acolo niste oameni despre care nimeni nu putea garanta ca vor iesi de acolo fara probleme? Daca nu suntem in stare sa tinem autostrazile practicabile si este clar ca nu suntem, desi avem doar 3 integrale si inca niste bucatele prin Transilvania, atunci mai bine nu le transformam in terenuri pentru sport extrem si le inchidem oricata enervare am starni?

Dar si cei care au patruns pe furis pe autostrada nu au facut-o din camp, ci de pe una dintre intrarile secundare existente de-a lungul traseului acesteia, asa ca ar fi putut fi opriti daca in acele puncte ar fi existat echipaje de politie. Nu sunt destule echipaje. Asa cum jandarmii trimisi sa caute victimele accidentului aviatic din Apuseni au ramas fara motorina si cereau de la localnici.

Cine e de vina? Oamenii care platesc impozite si care sambata au inghetat in masini? Ce pazeste dl. Oprea, coordonatorul securitatii nationale in guvernul Romaniei?

Am auzit din nou scuza cu utilajele vechi. De ce firme cu utilaje vechi au castigat licitatiile? De ce nu are CNADNR macar utilaje solide, ca bani, Slava Domnului!, are compania de drumuri cand vine vorba de altele, cu mult mai putin utile. Ce pazeste dl. Sova? D-na Manescu cu ce se ocupa in afara mesajelor de pe Facebook?

Si mai e o chestiune de fond pe care nimeni nu pare a o intelege de ani de zile. Blocajele acestea sunt inevitabile cat timp soselele care strabat campiile, asa cum sunt A1, A2 si A3 nu sunt dotate cu parazapezi.

Cele mai multe blocaje nu se produc din cauza cantitatii de zapada cazuta pe asfalt, ci din cauza zapezii adusa de vant de pe camp. Vantul formeaza acele valuri de zapada si de aceea interventia utilajelor devine la un moment dat inutila.

Desi se intampla acelasi lucru iarna de iarna, desi e la mintea cocosului ce trebuie facut, in continuare nu se monteaza parazapezi. Argumente am auzit de toate felurile: ba ca se fura, ba ca vrem sa punem perdele vegetale, ca nu sunt bani si altele. Cert este ca pe A1, de exemplu, nu vezi nici macar o astfel de protectie impotriva zapezii. Si atunci cum sa nu se blocheze?

Stiut fiind acest lucru, ce a pazit d-na Plumb? Si ce pazeste dl. Ponta? Inteleg ca se astepta la o iarna de cosmar, cel putin aceasta a fost motivatia pentru care primarii urmau sa primeasca bani buni din fondul de rezerva.

Cativa politicieni invitati prin studiouri au incercat sa dea exemplul SUA, recent blocata de intemperii. Da, de vortexul polar, adica de un fenomen cu adevarat extrem pe care cei mai multi dintre americani nu l-au trait niciodata.

Pe noi nu ne loveste decat vortexul incompententei, indolentei, haosului si lipsei de coordonare. Vortexul proastei guvernari. Vortexul Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#viscol cod portocaliu, #drumuri blocate, #inzapezire A1 , #zapada