Drumuri inchise in judetul Botosani din cauza viscolului: Stratul de zapada depaseste un metru in anumite zone

Duminica, 29 Decembrie 2019, ora 19:45
6463 citiri
Drumuri inchise in judetul Botosani din cauza viscolului: Stratul de zapada depaseste un metru in anumite zone
Foto: Arhiva Pixabay

Mai multe drumuri judetene din Botosani au fost inchise, duminica, din cauza viscolului.

"Ca urmare a inrautatirii conditiilor meteo, ca masura de siguranta s-a decis ca drumul DJ 293 Mileanca - Codreni - Putureni - Cotusca, km. 26+000-41+000 sa fie inchis circulatiei publice. Tot ca urmare a inrautatirii conditiilor meteo, ca masura de siguranta s-a decis ca drumul DJ 294 Gulioaia - Dangeni, km.0+000-12+500 sa se inchida circulatiei publice pana se va debloca", au transmis reprezentantii Prefecturii Botosani, citati de Europa FM.

In unele zone, stratul de zapada asternut pe carosabil depaseste un metru.

De asemenea, potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Botosani, pompierii militari impreuna cu un buldoexcavator de la Primaria Unteni au intervenit pe DJ 294, intre DN 29 si Gulioaia, pentru evacuarea a noua persoane din patru autoturisme ramase inzapezite.

Doua dintre acestea au fost transportate acasa, la Unteni, iar alte patru persoane au fost preluate de catre un autoturism care ii astepta la DN 29. Doua persoane au fost preluate de un tractor si transportate acasa, iar o femeie este dusa la Botosani, unde va innopta la rude.

"In total au fost sase autoturisme inzapezite pe acest tronson de drum. Doua au fost deszapezite si si-au urmat drumul spre casa. Interventia a fost ingreunata de stratul mare de zapada de pe sosea si vantul puternic care viscoleste zapada si formeaza suluri pe partea carosabila", au precizat reprezentantii ISU Botosani, citati de News.ro.

#drumuri inchise zapada botosani, #drumuri inchise zapada, #drumuri inchise botosani, #drumuri inchise , #zapada