Gabriel Berca: Fara orgolii, fara patimi politice, e bine sa trecem cu bine de aceasta noapte

Luni, 13 Februarie 2012, ora 19:21
2541 citiri
Gabriel Berca: Fara orgolii, fara patimi politice, e bine sa trecem cu bine de aceasta noapte
Foto: Antena 3

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat luni seara ca cel mai important, in acest moment, este sa trecem cu bine peste aceasta noapte, iar asta nu implica in niciun fel politica.

In plus, a mai spus el, noaptea de luni spre marti va fi cea mai dificila, de marti situatia urmand sa fie mai buna.

"Fara orgolii, fara patimi politice, e bine sa trecem cu bine de aceasta noapte", a spus ministrul Berca, conform Realitatea TV.

"Dupa discutiile pe care le-am avut si la Guvern cu domnul Sandu (Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie - n.red.), varful de sarcina se va materializa noaptea astea, de maine situatia va fi mai buna", a mai spus Gabriel Berca.

Ministrul a mai mentionat ca daca luni nu s-a putut actiona cu elicopterele MAI, acestea vor putea fi folosite marti.

Berca a tinut sa specifice ca s-a cerut comitetelor judetene de situatii de urgenta ca, dupa ce va fi depasita aceasta perioada, sa se faca o analiza pe fiecare judet, legat de contractele de deszapezire.

Romania, in zapada - 300 de trenuri anulate, 45 de drumuri nationale inchise

Caderile abundente de zapada din ultimele zile au paralizat Romania. Mii de oameni sunt blocati in casa, iar soldatii si jandarmii incearca sa ajute la deszapezire, in cele mai lovite judete - Vrancea si Buzau.

Pana in prezent, 74 de persoane au murit din cauza hipotermiei, iar sute de oameni au ajuns la spital cu degeraturi dupa ce au stat in frig.

Nu mai putin de 45 de drumuri nationale au fost inchise, iar peste 300 de trenuri anulate. Luni seara, 13.500 de oameni din 31 de localitati nu aveau curent electric. Cu toate acestea, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a anuntat ca Sistemul Energetic National functioneaza in conditii de siguranta si ca nu exista riscul sistarii alimentarii cu energie electrica in regim normal a populatiei.

#Gabriel Berca Romania zapada, #drumuri inchise zapada, #localitati blocate zapada, #masuri deszapezire Gabriel Berca , #zapada