Haos dupa o zi de ninsoare: Oameni cu fracturi, trenuri intarziate, masini blocate

Joi, 09 Februarie 2017, ora 13:47
4294 citiri
Haos dupa o zi de ninsoare: Oameni cu fracturi, trenuri intarziate, masini blocate
Foto: Ziare.com

De miercuri iarna a revenit in aproape toata tara. Nu a mai nins atat de mult ca luna trecuta, dar efectele sunt resimtite deja in mai multe regiuni.

Zeci de persoane s-au prezentat la spital cu fracturi. Trenurile au intarzieri si de o ora, zeci de masini au ramas blocate in zapada si exista localitati fara energie electrica.

Astfel, pe ruta Brasov - Constanta, trenurile au joi intarzieri de peste o ora.

De asemenea, din cauza poleiului, au fost impuse restrictii de viteza de pana la 80 de kilometri pe ora pe tronsoanele de cale ferata Constanta - Valul lui Traian si Fetesti - Dragos Voda.

Porturile maritime si fluviale in judetele Constanta, Mehedinti (Severin si Orsova), Caras - Severin (Moldova Veche), Calarasi (Oltenita si Calarasi), Tulcea (Sulina) sunt inchise.

Zeci de masini au ramas blocate in zapada, joi, pe drumuri din mai multe judete. Pe autostrada A2 (sectorul Bucuresti - Drajna, intre kilometrii 35-105) sapte utilaje actioneaza pentru indepartarea zapezii.

MAI anunta ca s-a intervenit pentru deblocarea a 34 autovehicule si 76 de persoane in judetele Buzau, Braila, Calarasi, Dambovita, Giurgiu si Ialomita.

CNAIR a informat ca s-a actionat, in ultimele 24 de ore, cu 1.091 de utilaje, fiind folosite 9.550 tone de material antiderapant (sare si nisip) si 29 tone de solutie chimica.

30 de oameni cu fracturi la un singur spital

Zapada si poleiul au facut ca peste 30 de persoane sa se prezinte, in numai 12 ore, la Spitalul Judetean Buzau, cu fracturi. Patru dintre ele au avut nevoie de interventii chirurgicale.

Si la SJU din Focsani, 29 de persoane au primit ingrijiri medicale, in ultima zi, dupa ce au alunecat pe trotuare.

Localitati ramase in bezna

Joi, 30 de localitati din judetele Buzau, Braila, Dambovita, Prahova si Vrancea nu aveau energie electrica, din cauza avariilor aparute la retelele de tensiune provocate de vantul puternic.

In aceasta situatie se afla, in Vrancea, localitatile Balesti, Bogza, Caiata, Ramniceni, Sat Nou, Tataru si Slobozia Botesti. In Judetul Buzau, sunt afectate comunele Bradeanu, Amaru, Balta Alba, Boldu si Breaza - partial, 16 echipe fiind pe teren. Unele dintre aceste localitati nu au energie electrica de peste 12 ore.

De asemenea, in judetul Braila, sunt nealimentate localitatile Stefan Gheorghiu, Chiobanesti, Pribeagu, Satuc, Galbenu, Tintecani, Jirlau, Drogu si Udresti in timp ce in Dambovita nu au energie electrica localitatile Fusea, Merisu si Plou.

In Prahova, localitatile Mizil, Baba Ana si Ciresanu sunt nealimentate. SDEE Muntenia Nord-Ploiesti are in acest moment cinci echipe pe teren, care actioneaza pentru remedierea defectiunilor aparute din cauza vremii.

Meteorologii anunta ca, pana marti, vremea va fi rece, chiar geroasa noaptea si dimineata. Ninsorile vor continua in unele regiuni ale tarii, insa nu se vor asterne mai mult de 2 - 3 cm de zapada.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#fracturi spitale polei, #trenuri intarziate ninsoare, #restrictii viteza tren ninsoare, #localitati fara curent electric, #masini blocate zapada februarie , #zapada
Comentarii