Iarna din Italia, prin ochii unui jurnalist roman: Oameni morti de frig, inclusiv un roman, si autostrazi blocate dupa 10 cm de zapada

Duminica, 08 Ianuarie 2017, ora 10:26
28189 citiri
Iarna din Italia, prin ochii unui jurnalist roman: Oameni morti de frig, inclusiv un roman, si autostrazi blocate dupa 10 cm de zapada
Foto: Arhiva Ziare.com

Nu doar Romania a fost curpinsa de viscol si ger naprasnic, ci toata Europa. Moscova are parte de cel mai friguros Craciun ortodox pe rit vechi din ultimii 120 de ani. Zece persoane au murit din cauza frigului in ultimele doua zile in Polonia, iar in Italia frigul a provocat moartea a cel putin sapte persoane in curs de 48 de ore. Printre victime se afla si un roman.

Sambata, la Messina, un roman in varsta de 46 de ani a fost gasit mort intr-o magazie abandonata.

"George Ghiralla, asa noteaza presa din Italia, era doar unul dintre multii oameni ai strazii, 'clochard' ii numesc italienii, care cauta adapost in cladiri abandonate, fara incalzire, fara apa si fara curent", a povestit pentru Ziare.com jurnalistul roman Sergiu Balaban Duck, stabilit in Italia.

Potrivit acestuia, romanul a fost gasit de alti oameni ai strazii, care au spus ca barbatul suferea de tuberculoza.

"In Lazio, tot sambata a mai fost gasit un strain mort, dar nu i-a fost dezvaluita identitatea sau nationalitatea. Acesta ar fi refuzat, cu jumatate de ora inainte sa moara, ajutorul agentilor de protectie sociala. Cauza decesului va fi verificata luni, la autopsie", ne-a mai spus Sergiu Balaban Duck.

Acesta a creionat si situatia din Italia. La fel ca la noi, si autoritatile italiene au fost luate prin surprindere de zapada anuntata inainte de meteorologi.

"Cu toate ca meteorologii au prezis exact cand, unde si cat va ninge, cei 10 centimetri de zapada au paralizat traficul pe multe dintre strazile de legatura importante. Multi soferi nemultumiti, unul dintre acestia s-a filmat spunand ca Italia este cu mult sub nivelul celorlalte tari europene si ca este inacceptabil ca, in 2017, autoritatile sa nu fie capabile sa gestioneze o autostrada, de altfel, cea mai scumpa din Europa. Filmarea a ajuns virala pe retelele de socializare", potrivit jurnalistului roman.

Frigul din Italia a lasat in urma opt morti in ultimele 48 de ore. Sase dintre acestia locuiau pe strazi.

"In ultimele 24 de ore au fost gasite alte trei persoane, doi oameni ai strazii (unul la Milano, altul la Firenze) si un batran bolnav de Alzheimer care s-a ratacit si a murit de hipotermie. Cu toate ca in Italia s-au luat masuri, oamenii strazii au primit - spun autoritatile - ajutor: saci de dormit, paturi, iar Papa Francisc a dispus refugiie apostolice sa ramana deschise 24 de ore din 24 in Roma, iata ca sunt si cazuri in care oamenii strazii refuza si nu vor sa se adaposteasca", incheie jurnalistul roman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#roman murit Italia, #iarna Italia , #zapada