In Fagaras si Bucegi s-a depus zapada noua. Riscul de avalanse este insemnat

Luni, 17 Aprilie 2017, ora 22:17
2461 citiri
In Fagaras si Bucegi s-a depus zapada noua. Riscul de avalanse este insemnat

Meteorologii au anuntat, luni, ca stratul de zapada la Balea Lac depaseste un metru si jumatate, iar la Varful Omu se apropie de 90 de centimetri, in ultimele 24 de ore depunandu-se aproape zece centimetri de zapada.

In masivele Fagaras si Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, riscul producerii de avalanse este insemnat. Si in statiunile din Brasov si de pe Valea Prahovei a nins, stratul de zapada ajungand la cativa centimetri, iar meteorologii spun ca vremea este apropiata de normalul termic al perioadei.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de reprezentantii Centrului Meterologic Regional "Transilvania Sud" Sibiu, in ultimele 24 de ore vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei.

"Cerul a fost mai mult noros si pe arii extinse s-au semnalat precipitatii mixte, predominant sub forma de ninsoare la peste 1.800 metri. Cantitatile de apa au depasit local 10 litri pe metru patrat si izolat 15 litri pe metru patrat. Vantul a suflat in general moderat, cu intensificari izolate de 40-50 kilometri la ora in zonele inalte. Local s-a semnalat ceata. In zonele joase s-a depus strat nou de zapada de 3 pana la 11 centrimetri, iar in zona inalta stratul a crescut cu 3 pana la 9 centrimetri", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, stratul de zapada masoara 153 de centrimetri la Balea Lac, 87 de centimetri la Varful Omu, 11 centimetri la Sinaia, 8 centimetri la Fundata si 3 centimetri la Predeal.

Conditiile meteorologice pot duce la aparitia de avalanse in masivele Fagaras si Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine.

"In intervalul precedent, in zona monitorizata s-a depus strat de zapada proaspata. Acesta are dimensiuni reduse, iar in urmatoarele 24 de ore va continua sa creasca usor. Sunt asteptate ninsori locale, in general slabe cantitativ. Pe vai si in zonele adapostite sunt prezente in continuare troiene si depozite mai insemnate de zapada si pe alocuri sunt formate placi de vant.

Pe pantele mai inclinate se pot declansa avalanse de dimensiuni mici si medii, care in cazuri izolate pot antrena volume mari de zapada, inclusiv din straturile mai vechi, riscul fiind amplificat la supraincarcari slabe", se mai arata in comunicat.

Si in statiunile montane din judetul Brasov si de pe Valea Prahovei a nins, depunandu-se un strat de cativa centimetri de zapada.

Potrivit meteorologilor, in urmatoarea perioada "vremea se mentine apropiata de normalul termic".

"Cerul va fi temporar noros si local se vor semnala mixte, predominant ninsori la pe peste 1.600 de metri. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari pe creste de peste 40-50 kilometri la ora. Local se va semnala ceata", se mai arata in comunicat.

La altitudini de peste 1.800 de metri, temperaturile minime se vor situa intre minus 10 si minus 7 grade Celsius, iar maximele nu vor trece de zero grade. La altitudini mai mici, maximele vor urca pana la 5 grade Celsius.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#zapada avalansa Fagaras Bucegi , #zapada