Marian Oprisan: De trei zile nu reusesc sa vorbesc cu primul-ministru

Autor: Ana Ilie
Joi, 16 Februarie 2012, ora 21:22
1793 citiri
Marian Oprisan: De trei zile nu reusesc sa vorbesc cu primul-ministru

"De trei zile nu reusesc sa vorbesc cu primul ministru, sa-l rog sa acceseze fondul Solidaritatea al Uniunii Europene, ca pana acum nu ne-au dat niciun ban", se plange presedintele consiliului judetean Vrancea, Marian Oprisan.

"Prin lege, Guvernul este obligat sa aloce toti banii necesari...In trei zile nu mi-a facut nimeni legatura (cu premierul Ungureanu - n.red)", a declarat Oprisan la Antena3.

"Cu domnul presedinte Basescu nu pot vorbi de doua saptamani", a continuat acesta.

In ceea ce priveste ajutorul primit de la Guvern, "pana acum am primit 15 tone de motorina", spune acesta.

In afara de lipsa comunicarii cu Guvernul, Oprisan este multumit ca "maine (vineri - n.red) la ora 12 pot considera clar ca viata cetatenilor din Vrancea a fost asigurata de declararea starii de urgenta".

Cu toate acestea, "raman nerezolvate casele care urmeaza sa se prabuseasca, acoperisurile prabusite de la scoli, primaria care a ars".

La inceputul saptamanii, si europarlamentarul PSD Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a cerut premierului Mihai-Razvan Ungureanu, sa activeze Mecanismul de Protectie Civila al Uniunii Europene, pentru ca Romania sa poata beneficia de ajutorul necesar din partea Comisiei Europene si a celorlalte state membre ale UE.

Intr-un comunicat de presa remis redactiei Ziare.com, Cretu apreciaza ca situatia din tara necesita activarea acestui mecanism, pentru ajutorarea sinistratilor.

"Avand in vedere faptul ca Romania se confrunta cu o calamitate naturala de mari proportii, ce afecteaza dramatic numerosi cetateni, activarea Mecanismului de Protectie Civila al Uniunii Europene este o decizie necesara demararii asistentei din partea Centrului de Informare si Monitorizare al Comisiei Europene, precum si pentru punerea in miscare a modulului de protectie civila pentru operatiuni de cautare si salvare", se arata in comunicat.

Corina Cretu a subliniat ca mii de romani sunt, de mai multe zile, complet izolati si grav afectati de caderile masive de zapada, de ger si de viscol.

"Din pacate, in efortul de a veni in ajutorul sinistratilor, autoritatile romane se dovedesc depasite de situatie, fapt recunoscut, astazi, de catre presedintele Traian Basescu, care a declarat ca tara noastra nu dispune de dotarile necesare pentru a face fata nevoilor populatiei", a spus europarlamentarul.

Corina Cretu a mentionat ca acest mecanism de actiune comunitara a mai fost activat in conditii de iarna dificila, in ianuarie 2010, de catre Marea Britanie si Olanda, care au cerut sprijin pentru deblocarea autostrazilor inzapezite.

Vicepresedintele PSD i-a solicitat, de asemenea, premierului Ungureanu sa aiba in vedere riscul major al producerii de inundatii catastrofale, o data cu incalzirea vremii - situatie cu care se confrunta Bulgaria, care, de altfel, a activat, in urma cu cateva zile, Mecanismul de Protectie Civila al Uniunii Europene, beneficiind de ajutoare inclusiv din partea tarii noastre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Marian Oprisan, #Marian Oprisan zapada, #Marian Oprisan prim ministru, #Oprisan Ungureanu bani , #zapada