Exista masini care curata in cateva ore New York-ul de zapada UPDATE: Firea spune ca va cumpara si pentru Bucuresti

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 17:57
23620 citiri
Exista masini care curata in cateva ore New York-ul de zapada UPDATE: Firea spune ca va cumpara si pentru Bucuresti
Foto: Digi 24 TV

Masinile de topit zapada care curata in cateva ore omatul de pe strazile din New York au inceput sa fie folosite si in tara noastra, dar nu de autoritati, ci de oameni care isi permit. Cel putin pana acum, pentru ca primarul Gabriela Firea are de gand sa schimbe asta.

Reprezentantii firmelor de salubritate spun ca in ultima perioada in Capitala au cazut cel putin zece milioane de metri cubi de zapada, ceea ce inseamna ca este nevoie de 500.000 de curse cu camioanele pentru a o cara afara din oras. Mai simplu ar fi cu aceste masini care topesc zapada si care sunt folosite in tari precum America, Franta, Germania si Rusia, arata Digi 24.

Citeste si Romania in zapada: Satenii din Dumbraveni si-au deszapezit singuri, cu lopetile, 6 kilometri de drum (Video)

Cu ajutorul lor, Bucurestiul ar fi deszapezit total in cateva zile.

Aparatul functioneaza in felul urmator: se pune zapada in cuva cu apa calda unde se topeste in cateva secunde si este deversata in reteaua de canalizare.

"Procesul de topire e simplu, se bazeaza pe schimbul de caldura. Exista un arzator, functional pe motorina, care incalzeste un schimbator de caldura, special proiectat pentru marirea capacitatii, deci sa aiba un randament ridicat", a explicat Leonard Bancovschi, reprezentantul unei firme care vinde utilaje de topit zapada.

Citeste si Romania in zapada: Exemple impresionante de solidaritate si simt civic date de preoti, profesori si elevi (Galerie Foto)

Problema ar fi ca o astfel de masina costa, in functie de capacitate, intre 35.000 de euro si 300.000 de euro.

UPDATE 17:57 - Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vazut pe Internet o masina de topit zapada si se gandeste sa achizitioneze asa ceva si pentru Bucuresti anul viitor.

"Capitala ar trebui sa beneficieze de cel putin cateva masini care pot sa topeasca zapada rapid. O astfel de masina am vizionat-o si eu zilele trecute pe Internet, mi-a aratat-o un specialist si mi-a spus ca ar fi bine sa ne pregatim pentru anul viitor sa achizitionam astfel de utilaje care, racordate la canalizare, ar putea sa topeasca intr-un timp foarte scurt o cantitate foarte mare de zapada", a declarat Gabriela Firea, citata de Mediafax.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#masina topit zapada, #masina topit zapada canalizare , #zapada