Ninge deja in tara: Vezi care sunt drumurile unde se circula greu

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 12:14
9494 citiri
Ninge deja in tara: Vezi care sunt drumurile unde se circula greu
Foto: Arhiva/Ziare.com

In urma ninsorilor din ultimele 24 de ore, se circula greu pe mai multe drumuri. In Bistrita-Nasaud se circula in conditii de iarna, iar in Pasul Gutai traficul e restrictionat pentru TIR-uri si camioane. Situatia nu se va remedia curand, joi intrand in vigoare un cod galben de ninsoare si unul portocaliu de viscol.

In judetul Bistrita-Nasaud, din cauza ninsorilor din ultimele 24 de ore, zapada s-a acumulat pe sosea si se intervine pe DN 17, DN 17C, DN 17D si DN 15A.

Soferii au semnalat ca mai cu seama pe DN 17C, spre judetul Maramures, prin Dealul Stefanitei, se circula cu dificultate din cauza zapezii.

O situatie mai speciala s-a inregistrat in Pasul Tihuta, pe DN 17, unde ninsoarea a dus la scaderea vizibilitatii sub 200 metri, iar rafalele de vant au atins 60 kilometri la ora. Din acest motiv, politia nu a permis masinilor echipate necorespunzator sa traverseze pasul, anunta Agerpres.

Stratul de zapada este de 45 de centrimetri la Anies, in Muntii Rodnei, si de 37 de centimetri in Pasul Tihuta.

In Pasul Gutai, pe DN18, intre localitatile Baia Sprie si Mara, din judetul Maramures, traficul a fost restrictionat, joi dimineata, pentru autovehiculele cu o masa mai mare de 7,5 tone, tot din cauza ninsorii, anunta Infotrafic. In zona se intervine cu utilaje de deszapezire.

Joi dimineata, Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua avertizari: un cod galben de ninsoare de joi, ora 22:00, pana vineri la ora 20:00, si unul portocaliu de viscol, valabil vineri, intre orele 02:00 si 18:00.

In aceste conditii, Inspectoratul General al Politiei Romane recomanda soferilor sa nu porneasca la drum daca nu si-au echipat corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire functional etc.).

In timpul calatoriei, cei de la volan trebuie sa pastreze in mers o distanta de siguranta fata de vehiculele dinainte si sa nu actioneze brusc mecanismele de directie si franare si sa utilizeze mai ales frana de motor, in special pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

De asemenea, date fiind conditiile meteorologice nefavorabile anuntate, trebuie luata in calcul si posibilitatea intreruperii circulatiei pe unele segmente de drumuri. In acest caz, este bine ca din autovehicule sa nu lipseasca hainele groase, paturi, alimente, apa potabila si cel putin un telefon mobil cu incarcator la priza auto.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#drmuri zapada Infotrafic, #drumuri zapada vizibilitate mica, #zapada carosabil drumuri, #avertizari ninsoare viscol , #zapada