Ziare.com

Oprescu cere operatorilor de deszapezire sa iasa pe strazi

Marti, 26 Martie 2013, ora 10:26

   

Oprescu cere operatorilor de deszapezire sa iasa pe strazi
Primarul Sorin Oprescu a cerut operatorilor de deszapezire, in cadrul comandamentului convocat marti dimineata la ora 7.00, sa intensifice actiunile pe toate strazile principale, precum si pe cele secundare si sa se organizeze astfel incat sa se intervina mai eficient la degajarea zapezii de pe carosabil.

Mai mult, edilul sef a cerut Directiei de Control din cadrul Primariei Capitalei sa verifice permanent ca operatorii sa respecte planul de masuri si actiuni pentru deszapezire si combatere polei, in caz contrar aplincandu-se sanctiunile conform legii, se afirma intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Desi aseara am stabilit planul de actiuni pentru ziua in curs, in aceasta dimineata o parte din arterele principale, precum si cele secundare erau acoperite de zapada. In ceea ce priveste trecerile de pietoni, s-a lucrat doar o parte dintre acestea. Incepand de acum va rog sa va organizati in baterii, alaturi de echipaje ale Politiei Locale si ale Politiei Rutiere astfel incat toate arterele sa fie la negru in cel mai scurt timp.

La ora aceasta sunt inca multe strazi pline de zapada. Totodata sa fiti pregatiti sa interveniti in aceasta seara cand ninsoarea se va opri iar traficul va fi ceva mai scazut. Operatorii manuali sa actioneze cu precadere in zona trecerilor de pietoni si a refugiilor de tramvai", a cerut Oprescu.

Totodata, primarul Bucurestiului a cerut sa fie monitorizate permanent intrarile catre unitatile sanitare, unitatile de invatamant sau alte institutii publice, iar o atentie sporita sa fie acoradata pantelor, rampelor si podurilor.

In ceea ce priveste transportul public, conducerea RATB a anuntat ca in acest moment traficul mijloacelor de transport in comun se desfasoara in conditii normale, fara incidente, iar aproximativ 200 de operatori manuali actioneaza pentru degajarea zapezii din statii si refugii.

De asemenea, potrivit reprezentantilor ALPAB, in parcuri se actioneaza pentru curatarea aleilor.

Avand in vedere scaderea temperaturilor, Directia Generala de Asistenta Sociala continua programul de adapostire a persoanelor defavorizate in cele doua centre DGASMB: Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady si Adapostul Sf. Luca din Berceni.

Astfel, in noaptea de luni spre marti au fost adapostite 589 de persoane in adaposturile Municipalitatii (72 la Adapostul din Berceni si 517 la Complexul Integrat de Servicii Sociale din bulevardul Theodor Pallady).
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1631 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce sa mai spui

cand vezi ce se intampla in prag de aprilie, iar ghioceii s-au ofilit de multa vreme! Dupa trei ierni cumplite si una mai blnda, acum Sorin Oprescu si bucurestenii au parte de o primavara capricioasa.

 

Mde...

Comentariul tău are și alt rost in afară de a-i face publicitate celui numit in text?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor