Pompierii au avut 25 de interventii in Bucuresti, din cauza viscolului

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 21:56
1409 citiri
Pompierii au avut 25 de interventii in Bucuresti, din cauza viscolului

Pompierii de la ISU Bucuresti au intervenit, sambata, in Capitala, in 25 de cazuri, printre care scoaterea a doua autoturisme de sub o cabina telefonica prabusita peste masini din cauza viscolului, pe soseaua Mihai Bravu, si inlaturarea unei bucati de tabla desprinse de pe acoperisul Teatrului Evreiesc.

De asemenea, pompierii au intervenit in mai multe situatii in care stalpi sau copaci au cazut la pamant, dar si in cazuri in care bucati de tabla au fost desprinse de vant de pe case, existand pericolul de a lovi trecatorii, a precizat Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISUMB, pentru Agerpres.

Totodata, pompierii au fost solicitati si in situatia desprinderii unor bannere din diferite zone ale Bucurestiului sau in cazul in care a existat pericolul caderii unor schele cum a fost cazul inregistrat pe strada Paharnicului la intersectie cu Radu Boiangiu.

In toate aceste cazuri, pompierii au intervenit cu mai multe masini de descarcerare.

Patru persoane au fost preluate de catre o autospeciala a ISU Bucuresti si o ambulanta SMURD de pe A2, dupa ce au ramas sambata inzapezite ca urmare a producerii unui accident rutier.

Persoanele au fost aduse la Bucuresti, acestea solicitand sprijinul prin 112.

"Cu toate ca aceste conditii meteo sunt neprielnice, efectiv aceste persoane s-au aventurat la drum. Au mers pe principiul 'lasa ca merge si asa'. Iata ca s-a aratat ca nu este chiar asa.

In primul rand conditiile meteo, poate nu neaparat zapada, cat vantul si vizibilitatea redusa, au generat aceste evenimente rutiere. Primul a fost pe la km 70 pe A2 in sensul Constanta - Bucuresti, unde un microbuz pur si simplu nu a mai vazut drumul si a ajuns undeva in sant. O persoana a fost ranita.

Acesta ar fi fost un accident minor, dar cum sunt romanii care trebuie sa vada ce se intampla la fata locului, soferii au franat pentru a vedea si ei ce se intampla acolo. Bineinteles ca cei care au venit din spate s-au lovit de masinile din fata pentru ca nu au mai avut timp sa franeze, in conditii de carosabil alunecos, viscol, vizibilitate redusa sub 50 de metri. In acest carambol au fost implicate 20 de autoturisme.

In acest moment autostrada A2 este inchisa, iar acolo au ramas doar masinile care au fost implicate in accident si care sunt luate acum cu platforme si duse in parcari", a declarat pentru AGERPRES comisarul-sef Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#pompieri viscol Bucuresti, #interventii pompieri Bucuresti, #SMURD Bucuresti viscol , #zapada