Ponta, apel la populatie: Restrangeti la minim deplasarea! Intreaga saptamana va fi dificila

Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 16:53
4625 citiri
Ponta, apel la populatie: Restrangeti la minim deplasarea! Intreaga saptamana va fi dificila
Foto: Realitatea TV

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, de la Comandamentul de iarna, ca nu exista grupuri de persoane blocate pe drumuri sau pe caile ferate.

"Vreau sa fac apel catre populatie de a restrange la minim deplasarea in aceste zone. Sunt situatii unde orice iesire reprezinta un risc si un pericol. Transportul greu este in continuare blocat. Am fost informat de decizia luata la nivelul comandamentului privind inchiderea scolilor si a gradinitelor pentru maine. In functie de cum evolueaza vreme, aceasta decizie va fi prelungita.

Suntem in dispozitiv complet, pentru ca intreaga saptamana va fi dificila in ceea ce priveste intemperiile. Pentru miercuri-joi se anunta din nou situatii speciale. Asta seara ramane comandamentul in functiune, iar maine, imediat ce exista o imbunatatire a situatiei, trebuie sa trecem la deszapezire si la deblocarea drumurilor.

Sunt peste 8.000 de oameni in teren - vorbesc de politisti, jandarmi, ISU, CNADNR si Armata. Peste 9.000 de oameni sunt pregatiti sa intervina in continuare. Avem 2.500 de utilaje pe teren", a declarat Victor Ponta, duminica dupa-amiaza, la Comandamentul de iarna.

Premierul a adaugat ca fortele de ordine au facut tot ce s-a putut pana acum, iar in continuare trebuie sa ramana aceeasi coordonare la nivelul comandamentului.

Vicepremierul Liviu Dragnea a prezentat prioritatile autoritatilor: acordarea de sprijin pentru persoanele din localitatile izolate si intensificarea echipelor pentru remedierea la retelele de energie electrica.

Pentru soferii care sunt parcati din cauza restrictiilor de circulatie au fost luate doua tipuri de masuri: In Ramnicu Valcea si Sibiu, la cele doua puncte in care tirurile erau oprite, s-a dat drumul circulatiei.

"Colegii de la CNADNR vor transmite traseele alternative dupa aceasta conferinta. Pentru cei care vor ajunge in Bucuresti suntem pregatiti cu locuri de parcare, daca vor sa mearga catre Constanta.

Nu se va da drumul catre Constanta. Cei care sunt la Urziceni si doreau sa ajunga la Buzau stau acolo si sunt sprijiniti. Se asigura cazarea persoanelor aflate temporar in dificultate, iar prefectilor li s-a cerut informarea continua a populatiei.

La nivelul judetelor trebuie sa fie o comanda unica, pentru ca informatiile sa fie transmise in timp real si deciziile sa fie luate in timp scurt", a precizat Liviu Dragnea.

In cazul CFR, Dragnea a precizat ca pentru prima data s-a luat o decizie importanta: trenurile au fost oprite in gari, pentru a nu pune in pericol siguranta cetatenilor. Numai dupa ce linia este deblocata, trenurile vor porni.

In zona navala, toate porturile sunt inchise, iar in ceea ce priveste traficul aerian, lucrurile sunt sub control, iar aeroporturile functioneaza, a spus Dragnea.

"Dupa ce viscolul se va incheia temporar este nevoie sa intervenim atat pe caile de acces rutiere, insa si in localitati. Nu putem lasa numai primarii sa intervina. MAPN, MAI CNADNR si toate celelalte institutii au inceput procesul de alocare a mijloacelor si fortelor de interventie catre aceste locuri", a adaugat vicepremierul.

Duminica dimineata un covoi militar cu camioane si taburi s-a deplasat in zona Ramnicu Sarat, pentru a interveni cand situatia o va impune.

La randul sau, Raed Arafat a declarat ca, fata de ce a fost anuntat astazi la 12:30, "situatia continua sa prezinte probleme in Prahova, Buzau, Calarasi si Braila. La Robeasca nu s-a ajuns la femeia gravida nici cu senilata. S-a solicitat sprijinul CNADNR. Moasa este in legatura cu un medic pentru asistenta telefonica.

La Valcea a cazut un copac peste o ambulanta cu un pacient, a fost trimisa alta", a declarat Raed Arafat.

O interventie aeriana a SMURD a avut loc intr-o localitate din judetul Iasi, unde o persoana a incercat sa se sinucida prin spanzurare. A venit elicopertul, insa persoana in cauza nu a putut fi resuscitata. Elicopterul SMURD nu mai poate fi folosit acum din cauza conditiilor meteo.

"Am relocat senilate catre Buzau si Braila, in zona vor fi cinci senilate din Mures, Prahova si Galati plus ce avea Buzaul in dotare", a precizat Raed Arafat.

Ministrul interimar de Interne, Gabriel Oprea, a dispus ca la nivelul MAI vor fi suplimentate efectivele. In prezent, actioneaza 5.130 de persoane cu peste 1.060 de mijloace si capabilitati de actiune.

Sunt mentinute inchise 28 de drumuri nationate si 57 de drumuri judetene. In ultimele 24 de ore, MAI a intervenit pentru salvarea a 12 vieti, unele persoane aflate in situatii limita.

Oprea a dispus ca sefii de structiri din localitatie afectate sa se afle permanent in teren pentru a lua toate deciziile necesare.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#declaratii Ponta ninsoare, #declaratii Dragnea, #declaratii Raed Arafat , #zapada
Comentarii
Poza Guvernul Ponta Elodia Munchhausen
Guvernul Ponta Elodia Munchhausen
rank 5
Dar de baschet și chiolhanuri de neamuri proaste ne putem ține? Ăh?