Premiera in Bucuresti: Cum arata masinile de topit zapada si cum functioneaza (Galerie foto & video)

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 21:36
9340 citiri
Premiera in Bucuresti: Cum arata masinile de topit zapada si cum functioneaza (Galerie foto & video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Bucurestiul are, in premiera, masini de topit zapada, astfel ca cetatenii spera ca nu vor mai vedea muntii de zapada murdara ce fac parte din peisajul urban in fiecare iarna.

Trei dintre aceste utilaje au fost prezentate miercuri chiar de primarul Gabriela Firea, in Piata Constitutiei.

"Pe platformele betonate din Capitala strangem zapada si in premiera avem 12 utilaje pentru topit zapada. Sunt trei in Piata Constitutiei, un utilaj la Piata Victoriei si vom mai avea utilaje si in alte zone, precum Bulevardul Timisoara, Parcul Carol si Obor", a spus Firea.

Potrivit primarului, capacitatea unui astfel de utilaj este de 10 metri cubi pe ora. Acesta topeste zapada si varsa apa rezultata in canalizare.

"Subliniez ca au filtre si nu exista nici riscul de a ingheta canalizarea, pentru ca apa este calda", a precizat Firea.

Firea spune ca 90 din arterele principale sunt la negru

Primarul general sustine ca aproape 90 la suta din arterele principale din Capitala au fost curatate complet, precizand ca pentru stradutele laturalnice "se fac eforturi" sa fie deszapezite.

"S-a intervenit toata noaptea pentru a se deszapezi zonele centrale si nu numai. In acest moment, desi s-a lucrat in conditii dificile, se circula, nu sunt blocaje, chiar daca se circula putin mai greu, date fiind situatia prin care trecem. Aproape 90 la suta din artere au fost curatate complet. In ceea ce priveste stradutele secundare, se fac si acum eforturi ca sa fie curatate. Fac apel la societati si la cetateni sa sprijine efortul autoritatilor si sa curete, pe cat se poate, trotuarele din fata caselor sau din fata firmelor", a declarat Gabriela Firea, miercuri dupa-amiaza.

Primarul a mai spus ca joi urmeaza ca angajatii Companiei Municipale Consolidari sa curete zapada din curtile si de la intrarile in spitale, iar sportivii de la CSM vor curata zapada de pe pista de biciclisti de la Piata Victoriei.

In zona in care locuiesti s-a deszapezit? Trimite-ne pe adresa redactia@ziare.com sau pe Facebook Ziare.com imagini insotite de numele strazii si localitatea.

Vezi aici care e situatia pe drumurile din tara

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#masina topit Zapada Firea Bucuresti , #zapada