Romania in zapada: Exemple impresionante de solidaritate si simt civic date de preoti, profesori si elevi (Galerie Foto)

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 11:30
8937 citiri
Romania in zapada: Exemple impresionante de solidaritate si simt civic date de preoti, profesori si elevi (Galerie Foto)
Foto: Facebook / Cristian Cosmin Ion

Mitropolitul Banatului a cumparat o casa pentru o femeie cu patru copii care traiau intr-un grajd, tineri din Titu au deszapezit voluntar si au impartit ceai pe strada, iar in localitatea Ianca din judetul Braila preotul, directorul liceului, un profesor si o mana de elevi au deszapezit voluntar gospodariile unor batrani izolati in casele lor.

In timp ce in marile orase localnicii asteapta ca autoritatile sa vina sa le curete trotuarele sau parcarile, in comunitatile mici oamenii incearca sa se descurce si singuri.

Preotul paroh Cristian Cosmin Ion al Bisericii "Sf. Ioan Botezatorul" a constituit un comitet pentru situatii de urgenta care a intervenit inca de la debutul urgiei albe pentru a debloca locuintele mai multor varstnici din parohie.

"Maine la 10:00 pornim din nou si asteptam mai multi voluntari, in special tineri, care in astfel de situatii ar trebui sa le arate vecinilor neputinciosi ca sunt saritori si solidari. In loc de like-uri pe FB, mai bine sa punem mana pe lopeti si sa ne ajutam unii pe altii!", a indemnat acesta pe Facebook, postand si cateva imagini din timpul actiunii.

Foto: Facebook / Cristian Cosmin Ion

A doua zi, insotit de directorul liceului "Constantin Angelescu", prof. Stefanut Dragomir, de profesorul Viorel Ciucasu si de 9 elevi de gimnaziu si liceu, preotul Ion a pus mana pe lopata si a sarit din nou in ajutorul batranilor neputinciosi, scrie Vocea Brailei.

"Elevii au fost foarte incantati de actiune si au spus ca vor mai participa ca voluntari si la altele. Imi pare rau ca am anuntat tarziu initiativa, probabil veneau mai multi elevi daca anuntam cu cateva zile mai devreme. Am mers pe fiecare strada din Ianca si unde am vazut zapada mai mare, acolo ne-am oprit si am deszapezit", a declarat directorul liceului pentru sursa citata.

La randul sau, preotul paroh Cristian Cosmin Ion a postat pe Facebook imagini de la noua actiune de deszapezire, care a vizat "cativa batrani din comunitate".

Foto: Facebook / Cristian Cosmin Ion

Voluntarii sunt hotarati sa nu se opreasca, mai ales ca scolile raman inchise si vineri.

Si la Titu s-au mobilizat tinerii pe Facebook. Dupa ce miercuri au deszapezit locuintele unor varstnici bolnavi, peste doua zile ei au oferit sute de pahare cu ceai cald trecatorilor pe care i-au intalnit pe strada, calatorilor care asteptau in gara, dar si muncitorilor care lucrau afara, in frig, dupa cum se arata pe pagina de Facebook "Tinerii din Titu".

Citeste si Romania in zapada: Satenii din Dumbraveni si-au deszapezit singuri, cu lopetile, 6 kilometri de drum (Video)

Un alt exemplu impresionant de solidaritate cu cei neajutorari sau napastuiti de soarta a dat zilele acestea Mitropolitul Banatului, IPS Ioan, care a cumparat din banii bisericii o casa pentru o femeie cu patru copii, care locuiau intr-un grajd de la marginea localitatii Comlosu Mare (Timis), scrie pressalert.ro.

Dupa ce a batut palma cu proprietarul casei si a dus femeia disperata la un magazin pentru a-i cumpara "tot ce trebuie", IPS Ioan s-a dus la Penitenciarul Timisoara pentru a discuta cu sotul femeii, care este condamnat, caruia i-a spus sa stea linistit si "sa nu se gandeasca la evadare", pentru ca acum "copiii sunt in regula".

Conform sursei citate, aceasta este cea de a cincea casa cumparata pentru familii nevoiase de mitropolitul Banatului.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#deszapezire preot batrani elevi , #zapada