Romania sub zapada: Comandamentul de iarna de la MAI, un spectacol trist!

Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 17:55
6199 citiri
Romania sub zapada: Comandamentul de iarna de la MAI, un spectacol trist!
Foto: Realitatea TV

Toti prefectii din judetele afectate de ninsori, in ultimele ore, au intrat in direct cu ministrul Mircea Dusa, la Comandamentul de iarna care a avut loc duminica dupa-amiaza la sediul MAI.

Rand pe rand au descris situatia din judetele de care raspund, expunand problemele, dar cand a venit momentul sa ceara ceva concret, nu au facut asta.

Cu exceptia judetului Vaslui, unde oficialitatile au cerut un autoturism cu senile si doua autofreze, niciun alt prefect nu a cerut ajutor, desi situatia in tara e departe de a fi una roz, iar oameni au fost blocati pe mai multe drumuri.

Duminica, 8 drumuri nationale erau blocate, 9 judete fiind sub avertizare de cod galben de ninsori viscolite, iar alte doua sub avertizare de cod galben de ceata.

Poate cel mai greu incercat judet este Botosani, unde 27 de localitati sunt izolate, insa oficialitatile au declarat insa ca "probleme cu totul si cu totul speciale nu avem".

Tot aici, in plus fata de ce a raportat centrul Infotrafic duminica, prefectul a declarat ca circulatia pe DN 29B Botosani-Dorohoi, este intrerupta, din cauza zapezii si a vantului puternic.

Aici s-a mai semnalat cazul unei persoane de 51 de ani ramase fara insulina, insa deja o echipa se afla in drum spre aceasta. O femeie gravida din Iacobeni, care avea nevoie de ajutor, a fost deja stabilizata, aceasta primind in prezent ingrijiri la domiciliu.

In ceea ce priveste judetul Suceava, aici DN 17A este temporar inchis, insa se va interveni dupa ce inceteaza viscolul. Pe DN 2 se intervine deja, aici circulatia fiind intrerupta din cauza unui autotren ramas de-a curmezisul pe partea carosabila.

"Nu sunt probleme deosebite in ceea ce priveste furnizarea curentului electric", a specificat prefectul, mentionand ca nu sunt retele de curent rupte, ci doar 17 deranjamente colective. In Suceava nu exista persoane izolate la aceasta ora, au mai transmis oficialitatile.

In Vaslui, unde 22 de persoane au fost blocate timp de 4 ore pe DN 24 Vaslui - Iasi, fiind ulterior preluate si transportate la Primaria Solesti, situatia este oglindita de prefect astfel: "Avem utilaje, lucrurile nu sunt chiar grave". Certat de ministrul Dusa ca nu a inchis DN 24, prefectul a anuntat ca "viscolul a inceput brusc la orele 7.00", iar circulatia a fost intrerupta la 7.30.

Potrivit acestuia, 17 sate sunt la aceasta ora fara energie electrica, insa echipele sunt pe teren, pentru remedierea situatiei.

La Doftana o gravida asteapta inca ajutor specializat, aceasta urmand sa fie adusa la spital.

In judetul Neamt, pe drumurile nationale nu exista probleme, circulatia desfasurandu-se in mod normal, insa in conditii de iarna. 4 drumuri judetene sunt totusi inchise.

Nu exista localitati izolate sau fara energie electrica si nici persoane care sa aiba nevoie de ingrijiri medicale.

In Bacau 7 localitati au fost lipsite pana acum de energie electrica, dar situatia s-a remediat, neezistand alte probleme, dupa cum a declarat prefectul.

La Iasi exista 3 drumuri nationale cu restrictii de circulatie pentru utilaje mai grele de peste 3,5 tone si 5 localitati fara curent electric, situatie in curs de remediere.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#comandament MAI Mircea Dusa, #situatie tara zapezi Mircea Dusa, #drumuri blocate zapada , #zapada