Romania sub zapada: Oameni blocati in case, cu zapada pana la acoperis

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 16:03
3552 citiri
Romania sub zapada: Oameni blocati in case, cu zapada pana la acoperis

Multi oameni sunt blocati in case, in comunele din judetul Buzau, din cauza zapezii ce are o inaltime de cativa metri si ajunge pana la acoperisuri.

Primarii localitatilor spun ca troienele ajung si la trei metri inaltime si ca unii dintre oameni au ramas fara alimente si fara apa, informeaza Mediafax.

Una dintre comunele in care oamenii se confrunta cu aceasta problema este Sageata, unde locuiesc 4.700 de oameni, iar multi dintre ei nu pot sa iasa din case din cauza zapezii care blocheaza usile si ferestrele.

Romania, sub zapada: Ponta anunta stare de alerta

"Suntem izolati de Buzau sau de alte sate. In unele zone pe sosea zapada este de peste trei metri, in rest este de circa un metru. Acum actionam in curtile batranilor si neputinciosilor. Au saracii zapada de doi metri in curti, sunt blocati in case.

Am aici si niste militari care au vrut sa ajunga duminica la Robeasca, dar au ramas blocati la Bordusani si i-am cazat aici. Ne ajuta si ei pana se da drumul la sosea si pot pleca de la noi", a declarat primarul Sorin Tanase.

Acesta a mai spus ca la magazinul din localitate nu mai este paine si nici nu se poate face aprovizionarea, dar si ca multi dintre cei care se afla in dificultate sunt batrani care nu pot sa iasa din case de zapada.

In aceeasi localitate, un barbat a murit saptamana trecuta, dar nu a putut fi dus la cimitir sa fie inmormantat, sambata, din cauza troienelor foarte mari.

O alta comuna cu probleme este Valcele, care are peste 1.500 de locuitori, care sunt blocati in case.

"Sunt oameni care sunt blocati in case. Zapada a acoperit geamurile locuintelor, depaseste si trei metri in localitate. Suntem izolati, avem probleme, sunt multi localnici care sunt baricadati, nu pot ajunge nici la animalele din gospodarie. Singurul lucru bun este ca nu s-a luat curentul electric. Am trimis cu doua elicoptere doua cazuri medicale - o fata si un barbat - si mai avem un batran", a spus primarul Dumitru Spita.

Acesta a mai afirmat ca doar doua utilaje intervin in zona, insa acestea vor ramane fara combustibil, iar intreaga actiune a fost zadarnicita de vantul care a suflat foarte puternic. In plus, o alta problema este tot aceea a alimentarii cu paine la magazine.

Judetul Buzau, sudul judetului Vrancea si nordul judetului Braila au fost sub avertizare cod rosu de viscol, duminica, timp de sase ore. In acest interval, au fost ninsori abundente, iar vantul a suflat cu o viteza foarte mare, viscolind zapada.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#oameni blocati casa zapada, #zapada acoperis case, #oameni blocati case Buzau, #zapada troiene Buzau , #zapada