Romania sub zapada: Scolile din Bucuresti, inchise luni UPDATE Ce judete au luat aceeasi decizie

Duminica, 17 Ianuarie 2016, ora 20:54
10697 citiri
Romania sub zapada: Scolile din Bucuresti, inchise luni UPDATE Ce judete au luat aceeasi decizie
Foto: Ziare.com

Toate scolile din Bucuresti vor fi inchise luni, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a decis Inspectoratului Scolar al Capitalei.

"In urma discutiilor cu prefectul municipiului Bucuresti, am hotarat sa suspendam cursurile pentru maine", a declarat, pentru Agerpres, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Ionel Florian Lixandru.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a spus la B1 TV ca nici elevii din Ilfov si Calarasi nu vor merge luni la scoala.

"Am contactat toate inspectoratele scolare din tara, iar judetele Ilfov, Calarasi si Bucuresti au luat decizia ca in toate localitatile scolile sa fie inchise. Buzau, Galati si Dolj au colegiu la ora 14:00 si vor decide in ce localitati vor inchide scolile. La ora 14:00 vom reveni cu informatii. Sigur ca se va recupera, va fi un moment potrivit in care scolile si inspectoratele vor decide cand se va recupera", a declarat Adrian Curaj.

UPDATE 20:50 - Luni vor fi suspendate cursurile integral in Bucuresti si sapte judete si partial in opt judete, potrivit datelor transmise, pana la aceasta ora, de inspectoratele scolare judetene Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Astfel, cursurile vor fi suspendate in toate scolile din Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Buzau, Tulcea si Vrancea.

Suspendarea partiala a cursurilor s-a impus, din cauza vremii, in judetele: Vaslui (unitatile de invatamant din mediul rural) ; Braila (scolile din mediul rural si din orasele Faurei, Ianca si Insuratei) ; Galati (toate unitatile de invatamant din mediul rural) ; Constanta (toate unitatile de invatamant din judet, cu exceptia celor din municipiile Constanta, Medgidia si Mangalia) ; Dambovita (15 unitati de invatamant) ; Olt (27 de unitati de invatamant) ; Arges (cinci unitati de invatamant din localitatile Ungheni, Ciomagesti, Uda, Mosoaia si Babana) ; Alba (o unitate de invatamant din satul Tonea, comuna Sasciori).

UPDATE 18:20 - Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Alba, scoala cu clasele I-IV din satul Tonea, comuna Sasciori, isi va suspenda cursurile incepand de luni pentru o perioada nedeterminata, drumurile in zona fiind inzapezite. Scoala are doar opt elevi si un invatator.

UPDATE 18:19 - Ministerul Educatiei a anuntat, intr-un nou comunicat de presa, ca si in judetul Galati vor fi suspendate cursurile in unitatile de invatamant din mediul rural.

UPDATE 17:35 - Cursurile vor fi suspendate luni si in scolile din judetul Constanta. "Avand in vedere avertizarea meteorologica de cod portocaliu emisa de Autoritatea Nationala de Meteorologie si la propunerea Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Comitetul pentru Situatii de Urgenta Constanta a hotarat ca luni, 18.01.2016, sa fie suspendate cursurile din toate unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Constanta, cu exceptia celor din municipiul Constanta, Mangalia si Medgidia", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

UPDATE 15:45 - Mirabela Amarandei, purtator de cuvant al Ministerului Educatiei, a declarat la Digi 24 ca si in Vrancea scolile se inchid luni si, partial, in Braila.

UPDATE 14:25 - Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a declarat la Realitatea Tv ca si elevii din judetul Tulcea vor sta luni acasa. El a mai precizat ca este posibil ca si scolile din Braila, din mediul rural, sa se inchida.

UPDATE 13:27 - Cursurile vor fi suspendate, luni, si in 15 scoli si gradinite din Dambovita. "Am luat decizia suspendarii cursurilor, luni, la unitatile de invatamant din Pucioasa, Vulcana Pandele, Vulcana Bai, Branesti si Doicesti. Motivul este nealimentarea cu apa potabila a acestor localitati din cauza aparitiei unui risc microbiologic, asa cum a anuntat compania de apa", a precizat inspectorul scolar general Ion Sorin, potrivit ProTv.

UPDATE 12:45 - Scolile vor fi inchise luni si in Giurgiu, Ialomita si Braila.

Potrivit metodologiei, inspectoratele scolare pot decide suspendarea pentru anumite niveluri de invatamant, iar dupa aceea se vor lua masurile corespunzatoare pentru recuperarea orelor pierdute.

Pana duminica seara la ora 20:00 judetele Buzau, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta, se afla sub cod portocaliu de ninsori.

Totodata, in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Brasov, Covasna, Bacau si Vaslui este cod galben.

Din aceasta noapte ninsorile se opresc, insa meteorologii anunta ca de luni vine gerul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#scoli inchise Bucuresti, #cod portocaliu zapada , #zapada