Romania sub zapada: Urmeaza demiteri la Braila? Cum sa-i coordonezi pe toti si sa ramai inzapezit!?

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 22:38
3525 citiri
Romania sub zapada: Urmeaza demiteri la Braila? Cum sa-i coordonezi pe toti si sa ramai inzapezit!?

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a aratat, miercuri seara, indignat, el declarand ca nu intelege cum un prefect care ar trebui sa comande si sa ii coordoneze pe toti in gestionarea drumurilor inzapezite si a tuturor situatiilor ce deriva din asta poate ramane inzapezit.

Prefectul de Buzau a fost demis - nu stia ce localitati sunt izolate

"Sunt nemultumit de prefectul de Braila. Cum, Doamne, iarta-ma, sa comanzi, sa ii coordonezi pe toti si sa ramai blocat?", a declarat acesta la Digi24, referindu-se la prefectul de Braila, blocat in nameti in localitatea Gemenele.

De altfel, la videoconferinta convocata la Guvern de primul-ministru miercuri, judetul Braila a fost reprezentat de catre subprefect.

Observand ca altcineva decat prefectul participa la sedinta, Liviu Dragnea, care l-a inlocuit pe Victor Ponta, dupa plecarea acestuia, l-a intrebat pe subprefect ce se intampla. Raspunsul subprefectului de Braila, Ionut Grosu, a fost ca superiorul sau e blocat si ca este foaret greu de ajuns la el.

"Dupa cum stiti, de o jumatate de zi ne straduim sa il scoatem pe domnul prefect. Este foarte, foarte greu de ajuns la ei", a raspus subprefectul, moment in care cei prezenti in sala de sedinta au izbucnit in ras, conform Mediafax.

Victor Ponta a declarat, miercuri, ca "Probabil chiar maine unul dintre vicepremieri sau ministrul Apararii (Mircea Dusa - n.red.) va merge la Braila si oriunde constatam ca sunt oameni care, nu neaparat cu rea-credinta, dar nu sunt cei mai buni manageri in asemenea situatii, nu au autoritate, nu au experienta sau competenta, evident ca ii vom inlocui".

Se actioneaza inclusiv cu un TAB

Liviu Dragnea a trecut, miercuri seara, in revista cele mai grave situatii din tara in acest moment, mentionand ca "cel mai complicat este la Constanta si la Buzau. Si la Braila am avut cateva situatii complicate, cu mai multe autoturisme blocate in viscol, care nu au respectat barajele", situatie care s-a rezolvat insa.

Romania, sub zapada Cod rosu de viscol, stare de alerta, scoli in continuare inchise LIVE

Cea mai grea situatie este la Gura Dobrogei, la granita dintre Constanta si Tulcea, unde o ambulanta s-a inzapezit, a mai spus Dragnea. S-au trimis utilaje care sa ajunga la ea, insa, din nefericire, in jur de 10 masini particulare s-au strecurat si s-au asezat in spatele utilajelor. In cele din urma s-a format un blocaj in care sunt prinse circa 30 de persoane, atat din utilaje, cat si din vehiculele personale. Liviu Dragnea a declarat ca s-au trimis ajutoare, inclusiv un TAB.

"Se fac eforturi supraomenesti. Seara de azi si noaptea sunt complet diferite de zilele trecute", a spus vicepremierul, care a amintit si de un caz din Dragos Voda, unde 50 de masini au fost blocate in viscol, situatie remediata in urma cu putin timp.

Dragnea a tinut sa mentioneze ca a colaborat foarte bine cu prefectii de Tulcea, Iasi si Calarasi, dar si ca "Ministerul de Interne e implicat foarte serios si toate fortele au fost mobilizate". La fel si Ministerul Apararii, care a intervenit chiar cu masini de lupta.

Solutia: perdelele forestiere

Pentru ca nu e prima oara cand se intampla asa ceva in sud-estul tarii, vicepremierul a spus ca deja pe biroul premierului este o nota de aprobare a perdelelor forestiere in aceasta zona, care sa tina piept vantului puternic, pentru ca "la 90 de km la ora nu fac fata parazapezile".

In ceea ce priveste autostrazile, Liviu Dragnea a spus ca "imediat ce viscolul inceteaza, se va interveni in forta, acestea fiind cele mai expuse, nefiind protejate in niciun fel".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#prefect Braila inzapezit Dragnea, #prefect Braila blocat Gemenele, #cele mai grave zituatii zapada Dragnea, #zone critice tara zapada , #zapada