Romania sub zapada Vezi cum se circula in Bucuresti - Ambulantele sunt asistate de utilaje de deszapezire

Duminica, 17 Ianuarie 2016, ora 10:07
3212 citiri
Romania sub zapada Vezi cum se circula in Bucuresti - Ambulantele sunt asistate de utilaje de deszapezire
Foto: Ziare.com

Nicio artera din Capitala nu este blocata din cauza zapezii, dar se circula cu dificultate pe unele strazi si sunt probleme punctuale, iar ca masura speciala, s-a decis ca ambulantele sa fie insotite de utilaje mici de deszapezire, a declarat purtatorul de cuvant al municipalitatii, Alexandru Ichim.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), in noaptea de sambata spre duminica, s-a intervenit in permanenta cu utilaje de deszapezire, pentru ca circulatia sa se poata desfasura pe toate arterele.

"In acest moment, se circula cu dificultate, in conditii de iarna, dar nu sunt blocaje. Nu exista artere blocate, exista unele probleme punctuale, dar daca sunt semnalate, se intervine in 10-15 minute. Pe timpul viscolului se intervine in zona cu pasaje, poduri, perimetrul spitalelor si al institutiilor de interes public", a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Romania sub zapada: Drumuri inchise, copaci cazuti, ambulante inzapezite

Alexandru Ichim a mai spus ca municipalitatea a primit o a⁠vertizare meteo de fenomene extreme in Bucuresti, respectiv de viscol si ninsoare abundenta, intre orele 7:00 si 11:00, iar utilajele intervin pentru a mentine bulevardele practicabile, dupa ora 11:30, cand viscolul se va opri, urmand sa se intervina cu forte complete pentru deszapezire.

"Solicitam operatorilor sa fie pregatiti, dupa viscol, cu toate utilajele si forta umana de care dispun, pentru a interveni in teren", a mai spus Alexandru Ichim.

Potrivit sursei citate, ca masura speciala, s-a decis ca toate interventiile solicitate ambulantelor sa fie transmise in mod automat si primariilor, respectiv operatorilor de salubritate, astfel incat fiecare amulanta, de la plecarea din dispecerat, sa fie asistata de un utilaj de deszapezire, pentru a putea ajunge cat mai rapid la urgente. Alexandru Ichim a precizat ca aceasta masura se va mentine pana la ameliorarea conditiilor meteo.

Purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei a precizat ca, din cauza viscolului, mai multi copaci au cazut in sectoarele 3, 4 si 6 si mai multe semafoare sunt defecte.

Romania sub zapada Aproape 200 de copaci au cazut in Bucuresti: Update Pene de curent si masini avariate

Bucurestiul si 11 judete din sud-estul tarii sunt, pana duminica seara, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, iar alte 12 judete din sud, est si centru au fost avertizate cu cod galben.

In Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Buzau, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta, avertizate cu cod portocaliu, vantul depaseste la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora, zapada este troienita si vizibilitatea este redusa sub 50 de metri.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Bucuresti viscol zapada, #Bucuresti ambulante utilaje deszapezire, #Bucuresti cod portocaliu ninsoare , #zapada