Romania, sub zapada: Zeci de mii de oameni fara curent electric

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 10:54
2056 citiri
Romania, sub zapada: Zeci de mii de oameni fara curent electric

Un numar de 22.580 de consumatori din 15 localitati ale judetului Arges nu sunt alimentati cu energie electrica, sambata dimineata, in urma avariilor produse de vantul puternic pe reteaua de alimentare cu energie electrica operata de compania CEZ, a declarat prefectul judetului Arges, Cristian Soare.

Potrivit acestuia, 66 de puncte de transformare din mai multe zone ale judetului au fost avariate din cauza viscolului, echipele de interventie ale CEZ aflandu-se pe teren si incercand sa remedieze defectiunile. Cele mai afectate localitati sunt situate in zonele de sud si est ale judetului. Astfel, in zona localitatilor Poiana Lacului, Vedea, Barasti si Cocu aproximativ 8.500 de consumatori nu au curent electric, in timp ce in zona localitatilor Topoloveni, Leordeni si Bogati aproximativ 5.250 de abonati ai CEZ au ramas fara electricitate din cauza avariilor survenite pe reteaua de alimentare.

De asemenea, viscolul a afectat punctele de transformare care asigura alimentarea cu energie electrica in localitati precum Stolnici, Harsesti, Barla, Mozaceni, Slobozia (Arges), Stefan cel Mare si Mioarele.

Pe de alta parte, aproximativ 4.000 de locuinte din judetul Ilfov nu au avut energie electrica vineri seara, incepand cu ora 22.00, din cauza caderilor de zapada si a viscolului, cea mai mare parte a defectiunilor fiind remediate o ora mai tarziu, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Ilfov.

Accesul la energie electrica a fost intrerupt pentru aproximativ 4.000 de abonati din localitatile Berceni, Vidra, Copaceni, Varteju si Bragadiru.

Cea mai mare parte a defectiunilor au fost remediate in jurul orei 23.00 de catre trei echipe de la Enel, sambata dimineata ramanand afectati aproximativ 1.000 de consumatori din localitatile Varteju, Bragadiru si Copaceni si lucrandu-se in continuare pentru remedierea tuturor defectiunilor.

Sambata, la ora 6.30, in judetul Ilfov nu existau locuinte sau grupuri de locuinte izolate din cauza viscolului sau a zapezii, mai informeaza ISU Ilfov.

Bucurestiul si zece judete din sudul tarii sunt, de vineri, ora 18.00, pana duminica, la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, alte 16 judete fiind avertizate cu cod galben.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#localitati fara curent viscol, #intrerupere curent Arges viscol, #cod portocaliu zapada 2014 , #zapada