Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ninsori in Oltenia si Banat, polei in sudul tarii. A fost emisa prognoza si pentru Bucuresti

Luni, 07 Decembrie 2020, ora 10:51
3389 citiri
Ninsori in Oltenia si Banat, polei in sudul tarii. A fost emisa prognoza si pentru Bucuresti
Se asteapta ninsori in jumatatea de sud FOTO Isu (Arhiva)

Vreme rea in jumatatea de sud a Romaniei. In Oltenia, sudul Banatului si local in Muntenia va ninge incepand de luni dupa-amiaza si se va depune strat de zapada. In sudul si sud-estul tarii se va depune polei. Meteorologii spun ca in Bucuresti vremea va continua sa se raceasca si se va mentine inchisa luni si marti.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind ninsori moderate cantitativ, intensificari ale vantului, precipitatii mixte si polei, valabila de luni, de la ora 14.00, pana marti, la ora 10.00.

"In intervalul mentionat, in Oltenia, sudul Banatului si local in Muntenia, precum si in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura va ninge si se va depune strat de zapada. Mai ales in Oltenia si sud-vestul Munteniei acesta va depasi pe arii restranse 8...10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15...20 cm. Cu precadere la inceputul intervalului, vantul va avea intensificari, cu rafale, in general, de 70 - 80 km/h in sud-vestul extrem si la munte si 45 - 55 km/h in regiunile sudice si sud-estice. Indeosebi in vestul Carpatilor Meridionali, zapada va fi temporar viscolita", arata ANM.

In Moldova si Transilvania vor fi ninsori in general slabe cantitativ, iar in restul teritoriului precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ploaie si lapovita.

In sudul si sud-estul tarii, precum si la munte, pe alocuri, se va depune polei.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Meteorologii estimeaza ca, in Capitala vremea va continua sa se raceasca si se va mentine inchisa. Luni, trecator se vor semnala precipitatii slabe, mai ales sub forma de burnita sau fulguiala. Vantul va avea intensificari, cu rafale de 40-50 kilometri la ora. Temperatura maxima va fi de 1-2 grade.

In intervalul luni, ora 20.00, marti, ora 10.00, vremea va fi inchisa si temporar se vor semnala precipitatii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Cantitatile de apa vor fi in jur de 10 l/mp. Vantul va avea intensificari, cu rafale de 40-45 km/h. Temperatura minima se va situa in jurul valorii de 0 grade.

UPDATE Vremea se schimba radical. A fost emis cod portocaliu de vant puternic

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#meteo, #zapada, #ninsori, #polei, #vremea in Bucuresti , #zapada