Zapada paralizeaza Europa - Afla situatia drumurilor si aeroporturilor

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 14:33
3793 citiri
Zapada paralizeaza Europa - Afla situatia drumurilor si aeroporturilor
Foto: AFP

Zapada si vremea capricioasa creeaza probleme in aproape toata Europa. Aeroportul din Frankfurt, cel mai aglomerat din Germania, a anulat sambata aproximativ 170 de zboruri, din cauza vremii.

Si vineri, 540 de zboruri din totalul de 1.400 au fost anulate din aceleasi cauze, informeaza AFP. in jur de 2.500 de pasageri au ramas blocati in aeroport din cauza anularii zborurilor.

Marea Britanie a fost lovita de un val de frig si au fost anulate toate zborurile programate intre orele 12:00 si 19:00, ora Romaniei, pe aeroporturile Gatwick si Heathrow. Aeroproturile sunt foarte aglomerate in perioada Sarbatorilor, iar anularea zborurilor pune in dificultate mii de pasageri.

In Franta, aeroportul Charles de Gaulle a fost obligata de autoritati sa-si reduca, sambata, traficul aerian cu 15% intre orele 15 si 23.

Alte 100 de zboruri au fost anulate la Berlin, care a fost acoperit sambata de zapada, creand probleme si traficului rutier, informeaza Reuters.

In Polonia, inghetul a creat haos pe reteaua feroviara si a dus la moartea a 93 de persoane, in aceasta iarna. In Olanda, autostrazile au fost blocate din cauza zapezii si doua tuneluri au fost inchise, din cauza ghetii.

Si pe aeroportul Schiphol, din Amsterdam, au fost anulate zeci de zboruri, iar transportul public functioneaza cu mare dificultate.

In Italia, doua persoane au murit din cauza zapezii, un sofer de camion, in urma unui accident rutier si inca o persoana, care a murit cazand pe gheata, in timp ce curata zapada din fata casei, a anuntat agentia de stiri ANSA, citata de CNN.

De asemenea, sute de persoane au ramas blocate in Florenta, dupa ce trenurile au fost anulate, iar situatii similare au fost inregistrate si in alte orase italiene.

Si Grecia se confrunta cu probleme pe mai multe autostrazi din cauza zapezii, iar partea de est a Bulgariei este sub zapada de trei zile, stratul de zapada ajungand la un metru, in unele zone.

Irlanda de Nord se confrunta cu cea mai mare cadere de zapada din ultimii 25 de ani.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#zapada aeroporturi Europa, #zboruri anulate Europa , #zapada