Restricții de circulație în București. Pe ce străzi nu se circulă în acest weekend

Vineri, 19 August 2022, ora 16:25
2661 citiri
Restricții de circulație în București. Pe ce străzi nu se circulă în acest weekend
Străzile din cantrul Capitalei, închise pentru evenimente culturale FOTO: Facebook/ Simfonia Apei

Mai multe evenimente care vor avea loc în acest weekend vor perturba circulația pe mai multe străzi din București. Poliția face apel la calm și la respectarea regulilor de circulație.

Iată ce străzi vor fi afectate de restricții și de ce au fost impuse astfle de măsuri:

În perioada 19.08 – 21.08.2022, se va desfășura evenimentul sportiv “SuperCupa României la Karting Electric – Marele ePremiu al Orașului București – eKart’nG City Center”, după următorul program:

Vineri, 19 august

* între orele 06:00-23.00, amenajarea circuitului în Piața George Enescu, Str. Walter Mărăcineanu, aleile din jurul Sălii Palatului, breteaua din fața Muzeului Național de Artă.

Sâmbătă, 20 august.

* între orele 11.30-17.30, recunoașterea circuitului, antrenamente și calificări, pe următorul traseu: Calea Victoriei (prin fața Palatului Regal) – Str. Walter Mărăcineanu – Aleea din fața Sălii Palatului – breteaua din fața Muzeului Național de Artă.

* între orele 08.00-20.00, în Piața George Enescu, testarea și inițierea pentru copii, simulatoare accidente, expunere mașini, biciclete, etc.

Duminică, 21 august.

* între orele 10.30-16.30, desfășurarea competiției Marele ePremiu al Orașului București - eKart’nG City Center”, pe următorul traseu: Calea Victoriei (prin fața Palatului Regal) – Str. Walter Mărăcineanu – Aleea din fața Sălii Palatului – breteaua din fața Muzeului Național de Artă.

* între orele 08.00-18.00, în Piața George Enescu, testarea și inițierea pentru copii, simulatoare accidente, expunere mașini, biciclete, etc.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, se va restricționa traficul rutier în data de 20 august a.c., între orele 11:30-17:30 și în data de 21 august a.c., între orele 10:30-16:30, pe Calea Victoriei între Bd. Dacia și Str. Ion Câmpineanu (fără a fi afectat traficul rutier în cele două intersecții), Str. Știrbei Vodă între Str. Berzei și Calea Victoriei (permițându-se traversul în intersecția cu Str. Popa Tatu și Str. Luterană), Str. Walter Mărăcineanu, între Calea Victoriei și Str. Ion Câmpineanu.

Rute ocolitoare:

- Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Gheorghe Magheru – Bd. Lascăr Catargiu;

- Str. Buzești – Str. Berzei – Splaiul Independenței.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor de circulație şi solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri și să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.

Restricții pentru ”Simfonia Apei”

În perioada 14 mai – 02 octombrie, în zilele de sâmbătă și duminică, se va desfășura evenimentul cultural “Simfonia Apei” în Piața Unirii – Fântâni Unirii.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în perioada menționată mai sus, se va restricționa traficul rutier, gradual, în funcție de numărul de persoane, pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. I.C. Brătianu și Bd. Regina Maria (zona fântâni), după cum urmează:

• între orele 20.45 – 22.10, în luna AUGUST;

• între orele 19.45 – 21.10, în luna SEPTEMBRIE.

Rute ocolitoare:

- Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu;

- Bd. Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

* să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a

evenimentului;

* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai

departe de locul de desfăşurare a evenimentului;

* să respecte semnalele polițiștilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea

fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere;

* să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de

trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun;

* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone

aglomerate;

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin

locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului

electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Citește și:
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fac o vizită în Japonia, unde vor avea mai multe întâlniri oficiale şi vor participa la funeraliile de stat ale...
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...