Explicații pentru infrastructura praf a Bucureștiului. Expert. ”Trebuie să rezolvi problema de sub pământ”

Joi, 28 Iulie 2022, ora 23:01
3617 citiri
Explicații pentru infrastructura praf a Bucureștiului. Expert. ”Trebuie să rezolvi problema de sub pământ”
Lucrări în trafic lângă linia de tramvai FOTO: Facebook/ Nicușor Dan

Străzile din București au devenit un iad pentru șoferi. Oamenii se plâng că străzile sunt pline de gropi, că sunt multe lucrări în trafic, iar utilajele îngreunează și mai mult circulația, că multe indicatoare lipsesc sau că unele semafoare au mai rămas doar cu becurile din interior.

Pe bună dreptate, cei cu mașini strigă către autorități că din cauza infrastructurii proaste își rup mașinile și riscă să fie implicați în accidente.

De marile bulevarde din Capitală se ocupă Primăria Generală, prin Administrația Străzilor iar de străzile secundare, primăriile de sector. Autoritățile spun că lucrează la remedierea problemelor și că au lucrat și până acum dar că nu prea au avut bani.

Problema infrastructurii rutiere ține de infrastructura de termoficare și de ”vechea moștenire”

Se pare însă că problema are și alte ”dedesubturi”. Rețeaua de termoficare defectă care se sparge frecvent, ar fi sura unor probleme în carosabil.

Într-un interviu recent pentru Ziare.com, Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a explicat că una dintre problemele majore ale carosabilului din Capitală este de fapt sub pământ.

”În zona București, din câte știu, sunt probleme care vin și de la rețeaua de termoficare foarte veche. Multe dintre problemele de la suprafață vin din subteran de fapt. Acolo, ca să rezolve problema de fond, trebuie intervenit în subteran.

Iar și aici trebuie să existe și contracte de asfaltări și în același timp și partea de control, dacă în perioada aceasta când este foarte cald, iar cei care au șantiere în zonă circulă cu utilaje supraîncărcate afectează carosabilul”, a explicat Horațiu Cosma.

Pe de altă parte, o sursă Ziare.com din Primăria Capitalei a explicat că este vorba și despre faptul că problemele sunt o moștenire de la fostul primar, Gabriela Firea.

”În 2020 s-a lucrat extrem de puțin pe străzi la reparații și marcaje… Gabriela Firea a canalizat banii în altă parte, mai mult Compania de Străzi Poduri făcută de ea a avut alte priorități, canalizând banii spre acelea.

Când a venit Nicușor Dan, în noiembrie 2020, a găsit conturile primăriei blocate (din iunie 2020) și au rămas așa până în mai 2021, deci nu se puteau face investiții, doar plata salariilor, utilităților etc.

În 2021 s-a decis desființarea Companiei de Străzi și Poduri înființată de Firea, iar de străzi a început să se ocupe ASB (Administrația Străzilor București)

Au început să se miște, dar insuficient, lipsa banilor și a forței de muncă, plus faptul că în 2020 nu se făcuse nimic, deci erau restanțe mari în ceea ce privește lucrările, au tras în jos infrastructura”, a explicat sursa.

Lista integrală a problemelor din traficul bucureștean

Pe rețelele de socializare, utilizatorii postează aproape zilnic fotogafii cu marile cratere din asfalt sau cu alte probleme.

Multe dintre aceste necazuri sunt descoperite chiar pe marile artere ale Capitalei.

Astfel, după consultarea platformelor de socializare, am reușit să întocmim o listă cu cele mai grave probleme semnalate de șoferi:

  • Gropi în asfalt- chiar și pe marile bulevarde, nu numai pe străzile lăturalnice

  • Lucrări în trafic în orele de vârf care încurcă circulația

  • Linii de tramvai cu gropi pe lângă șine

  • Șinele de tramvai sunt deteriorate și ”așchii” din ele taie cauciucurile

  • Semafoare defecte, ascunse de vegetație sau din care au mai rămas doar becurile. Șoferii sau pietonii își dau seama dacă este verde sau roșu doar dacă știu poziția culorilor pe semafor

  • Indicatoare ascunse de vegetație, unele acoperite în întregime de crengile copacilor

  • Marcaje rutiere șterse

De ce avem haos acum în București?

”Acum se lucrează ”în draci” și pe termo, iar acest lucru înseamnă străzi sparte, reparații etc.

Sunt situații când, după repararea unei străzi se sparge conducta și se duce totul de râpă. Deci trebuie să o ia de la început cu lucrările după ce remediază problema cu apa.

De străzi se ocupă acum exclusiv ASB care are și contracte cu alți constructori, tot ASB răspunde și de indicatoarele și marcajele rutiere, dar aici colaborează cu ALPAB și cu ADP-urile de sector în ceea ce privește tăiatul crengilor etc. Însă pentru toaletarea copacilor care încurcă vizibilitatea este nevoie și de la Direcția de Mediu”, a mai precizat sursa din Primăria Generală.

Nicușor Dan: ”Calitatea marcajelor stradale din București e mult mai bună, străzile sunt așa și așa”

Într-un interviu acordat postului de televiziune B1TV, primarul capitalei, Nicușor Dan, a recunoscut că străzile nu sunt într-o situație foarte bună.

Însă a subliniat că s-a concentrat pe problemele structurale ale Capitalei, respectiv trafic, termie, situația financiară.

„Este vorba de o viteză a administrației pentru care trebuie foarte multe explicații ca să o înțelegi.

De exemplu, ca să modernizezi liniile de tramvai trebuie să ai bani și nouă ne-au trebuit 6 luni să deblocăm conturile, apoi trebuie să faci studii de fezabilitate și apoi să accesezi bani pe apeluri de proiecte pe fonduri europene care nu au fost deschise.

Ne-a luat multă energie să deblocăm situația financiară”, a explicat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a spus că are „niște reproșuri” să-și facă, „dar în ansamblu sunt mulțumit că m-am ocupat de problemele structurale”. El a spus că la „un bolnav în comă” nu te duci să faci lucruri de fațadă.

„La un moment dat am încercat să pun ordine în partea juridică. Primăria are vreo 5.000 de litigii în momentul de față. Efortul ăsta, care a fost vreo trei săptămâni, poate ar fi trebuit să-l las mai târziu și să prioritizez investițiile. Genul ăsta de reproșuri îmi fac”, a menționat primarul general.

„Dacă ne uităm la calitatea străzilor, o să vedem că pe calitatea marcajelor suntem mult mai buni. Pe calitatea străzilor suntem așa și așa, pentru că e scump și, când vom avea banii, prefer să mă uit la liniile de tramvai. Pe spațiile verzi, am fost într-o situație anul trecut când companiile erau în procedură de închidere și nu a avut cine să facă… Anul acesta este mulțumitoare calitatea spațiilor verzi”.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#strazi probleme, #gropi Bucuresti, #semafoare defecte Bucuresti, #semne de circulatie, #infrastructura, #termoficare, #NIcusor Dan , #Bucuresti
Comentarii
Poza borba
borba
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5