Un streptococ ucigaș face victime printre copii. Deja s-au înregistrat 4 decese în câteva zile. „Totul s-a întâmplat atât de brusc”

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 16:00
3929 citiri
Un streptococ ucigaș face victime printre copii. Deja s-au înregistrat 4 decese în câteva zile. „Totul s-a întâmplat atât de brusc”
Copil cu febră FOTO: sky news

Un al patrulea copil a murit după ce a contractat infecția cu Streptococ A, au confirmat oficialii din domeniul sănătății.

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit (UKHSA) a transmis vineri, 2 decembrie, că un elev de la St John's School din Ealing, vestul Londrei, a murit din cauza infecției bacteriene, în timp ce părinții unui băiețel de patru ani din Buckinghamshire au spus că a murit de streptococul A. Iar un elev de la școala primară Victoria din Penarth, la patru mile sud de Cardiff, a murit și el, scrie The Independent.

Săptămâna trecută, un copil de șase ani a murit după un focar de aceeași infecție la o școală din Surrey.

Oficialii din domeniul sănătății au observat o ușoară creștere a cazurilor de streptococ A, care poate provoca scarlatina, deși decesele și complicațiile grave ale infecției sunt rare.

Dr. Yimmy Chow, consultant pentru protecția sănătății la UKHSA, a spus despre cazul Ealing: „Suntem extrem de întristați să auzim despre moartea unui copil la școala primară St John's, iar gândurile noastre sunt la familia lor, prietenii și comunitatea școlară.

„Colaborând cu echipa de sănătate publică a Consiliului Ealing, am oferit sfaturi de precauție comunității școlare pentru a ajuta la prevenirea altor cazuri și continuăm să monitorizăm situația îndeaproape.”

Părinții unui elev de școală primară care a murit după ce a contractat streptococul A în Penarth, Țara Galilor, i-au adus un omagiu fiicei lor.

Hanna Roap, în vârstă de șapte ani, a murit la 24 de ore după ce s-a îmbolnăvit de infecție.

Mama Salah și tatăl Abul, ambii în vârstă de 37 de ani, au spus: „Deoarece majoritatea dintre voi se vor întreba care a fost cauza morții și pentru a preveni dezinformarea, Hanna a murit ca urmare a contractării streptococului A.

„Totul s-a întâmplat brusc”, au spus ei presei locale.

Ce este Streptococul A

Bacteriile streptococi din grupa A pot provoca multe infecții diferite, de la boli minore la boli mortale.

Scarlatina este cauzată de Strep A și afectează mai ales copiii mici, dar este ușor de tratat cu antibiotice.

Potrivit site-ului web NHS, primele semne de scarlatina pot fi simptome asemănătoare gripei, inclusiv o temperatură ridicată, o durere în gât și glandele umflate ale gâtului.

O erupție cutanată apare 12 până la 48 de ore mai târziu, care începe pe piept și stomac, apoi se răspândește.

Pe limbă apare și un strat alb care se decojește, lăsând limba roșie, umflată și acoperită de mici umflături (numite adesea „limbă de căpșuni”).

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Cheltuielile pentru apărare ale Marii Britanii vor crește până la 2,5% din PIB pentru a se ajunge la 87 de miliarde de lire sterline (108 miliarde de dolari) pe an până în 2030, a declarat...
#streptococ a, #decese, #copii morti, #Marea Britanie , #sanatate