Vești bune și rele despre stres și funcționarea creierului: Descoperire neașteptată, care dă totul peste cap

Joi, 11 August 2022, ora 01:19
6617 citiri
Vești bune și rele despre stres și funcționarea creierului: Descoperire neașteptată, care dă totul peste cap
Stresul scăzut poate fi bun, dar cel ridicat este nociv pentru creier și sănătate FOTO: Mint

Un nou studiu realizat de către oamenii de știință de la Universitatea Georgia din Statele Unite a făcut o descoperire, care dă totul peste cap în privința stresului, față de alte analize. Astfel, experții au găsit că stresul scăzut și moderat este bun pentru funcționarea creierului, iar cel cu un nivel ridicat afectează mintea umană, putând genera boli mintale.

Cercetarea arată că nivelurile scăzute până la moderate de stres pot ajuta la dezvoltarea rezistenței și la reducerea riscului de a dezvolta tulburări de sănătate mintală, cum ar fi depresia și comportamentele antisociale, potrivit Live Mint.

Stresul este considerat pe scară largă în lumea medicinii a fi o parte integrantă a stilului de viață modern, dar adesea și pe bună dreptate, el este condamnat pentru că este responsabil pentru impactul sever asupra creierului și a ușurinței de a trăi.

”Dacă vă aflați într-un mediu în care aveți un anumit nivel de stres mai scăzut, puteți dezvolta mecanisme de adaptare care vă vor permite să deveniți un salariat mai eficient și mai organizat, într-un mod în care să vă ajute să faceți performanță”, a spus Assaf Oshri, autorul principal al studiului publicat în revista Psychiatry Research din august 2022.

Descoperire înfricoșătoare în adâncurile mării: Monstru nemaivăzut pe Pământ VIDEO

Raportul a subliniat că stresul care vine în situații importante din viață, cum ar fi, de exemplu, studiul pentru un examen, pregătirea unei întâlniri importante la locul de muncă sau prelungirea unor ore de lucru pentru încheierea unei afaceri pot duce la dezvoltarea personală.

Chiar și concedierea de la un loc de muncă, ar putea determina pe cineva să-și reconsidere punctele forte și să se gândească dacă rămâne în domeniu sau trebuie să își aleagă altă cale, nouă.

Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

Dar, atunci când stresul devine prea puternic, la un nivel ridicat, atunci creierul poate fi în pericol, nemaiputând tolera presiunea. Există și alți factori care influențează modul în care un individ răspunde la stres, precum vârsta, predispozițiile genetice și dacă există o comunitate de susținere.

Dar nivelurile continue de stres ridicat pot fi incredibil de dăunătoare, atât fizic, cât și psihic, a avertizat Oshri, explicând că ”la un anumit moment, stresul devine toxic”. ”Stresul cronic, precum stresul care vine din traiul într-o stare de sărăcie absolută și din cauza unor abuzuri, pot avea consecințe grave asupra sănătății și a creierului.

Aceasta afectează totul, de la sistemul imunitar, la reglarea emoțională, până la funcționarea creierului”. Spre exemplu, în Statele Unite, pentru tineri a devenit un stres ridicat violența din școli și universități, după nenumăratele atacuri ucigașe, în care și-au perdut viața multe persoane.

Citește și:
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Guvernul condus de Nicolae Ciucă s-a confruntat încă de la început cu scandaluri privind acuzații de plagiat, care au condus până la demisii din partea mai multor miniștri, în timp ce...
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Senatoarea Diana Şoşoacă a adus acuzații grave la adresa liderului AUR George Simion în timpul protestului de duminică, 2 octombrie, din Piața Victoriei din București. Senatoarea și-a...
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Unele vietuitoare marine au trait de mii de ani fara creier.