Structură monstruoasă descoperită în adâncurile oceanului: Turnuri uriașe cât un bloc cu 3 etaje VIDEO

Miercuri, 20 Iulie 2022, ora 01:23
49651 citiri
Structură monstruoasă descoperită în adâncurile oceanului: Turnuri uriașe cât un bloc cu 3 etaje VIDEO
Structuri gigantice descoperite pe fundul Oceanului Pacific FOTO: Science Alert

O echipă de oameni de știință condusă de oceanograful Jill McDermott de la Universitatea Lehigh din Bethlehem, care a publicat un studiu în revista Proceedings of the National Academy of Sciences din Statele Unite, a descoperit cu ajutorul unor vehicule subacvatice niște structuri monstruoase în adâncurile Oceanului Pacific. Experții au observat niște turnuri ca niște șeminee, cu înălțimea unor clădiri de trei etaje, care dispun de niște orificii hidrotermale întunecate.

Orificiile de ventilație din interiorul Pământului au fost văzute în zona denumită East Pacific Rise, care se întinde în Golful California, acolo unde gurile hidrotermale găzduiesc unele dintre cele mai fascinante ecosisteme de pe Pământ, potrivit Science Alert.

În total, zona descoperită acoperă o suprafață similară unui teren de fotbal, iar apropierea sa de o falie arată că este controlată de activitatea tectonică din interiorul planetei noastre.

Baterie revoluționară pentru mașini electrice, premieră mondială: Autonomie de peste 600 de kilometri și reîncărcare în 15 minute VIDEO

Câmpul masiv de orificii hidrotermale din adâncurile întunecate ale Oceanului Pacific de Est este cel mai fierbinte și cel mai mare descoperit până acum în regiune. Este situat într-un loc unde oamenii de știință nu se așteptau să descopere aceste orificii de aerisire active.

Descoperirea ar putea avea un impact semnificativ asupra înțelegerii noastre asupra sistemelor de ventilație și a rolului pe care acestea le joacă în ecosistemele oceanice.

Câmpul a fost descoperit de o echipă de oameni de știință care a folosit vehicule subacvatice autonome pentru a cartografia fundul oceanului, la adâncimi imposibile pentru exploratorii umani.

În imaginile obținute de la AUV Sentry al Woods Hole Oceanopraphic Institutions, echipa a văzut o regiune cu turle uriașe, cu o înălțime uriașă cât o clădire cu 3 etaje, aflată la adâncimi de 2.560 de metri.

Pericol pe plajele din Europa: Cei mai rapizi rechini din lume văzuți în premieră, după 10 ani VIDEO

”Am fost uimiți nu numai pentru că acest câmp a fost foarte activ, dar este foarte mare ca suprafață și are o temperatură mai fierbinte decât oricare alt câmp hidrotermal cunoscut de-a lungul zonei East Pacific Rise, care a fost studiat în ultimii 30 de ani”, a spus geologul Daniel Fornari.

Studiul arată că în preajma acestor orificii hidrotermale temperatura era de 368 de grade Celsius, ajungând chiar la 437 de grade Celsius.

Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
Florin Manole, liderul PSD Sector 1, a declarat marţi, 23 iulie, că nu crede că există niciun scenariu viabil în care premierul Marcel Ciolacu să îl desemneze comisar european pe...
Rareș Bogdan, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European
Rareș Bogdan, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă, marţi, 23 iulie, după ce a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) a Parlamentului European, că este un succes major...
#structuri misterioase subacvatice, #izvoare hidrotermale, #fundul oceanului, #adancurile oceanului, #Oceanul Pacific , #descoperire
  1. De ce să alegem pătrunjelul în locul sucului de lămâie. Ce beneficii are
  2. Mob Wife-Ce înseamnă acest trend?
  3. Bule de aer în gelul de unghii: De ce apar și cum să rezolvăm această problemă
  4. Trucuri și sfaturi pe care nu le știai despre jocuri de societate populare în România
  5. Amusnet Interactive - 22 de ani de activitate pe piața dezvoltatorilor de conținut pentru casino
  6. "Nu este bine să bei apă imediat după ce ai mâncat"! Mit sau realitate?
  7. Descoperă cum îți poți păstra dinții albi și sănătoși prin 3 practici simple!
  8. Creează atmosfera perfectă în grădină cu lampa solară și alte corpuri de iluminat
  9. Elimină toxinele din organism cu ajutorul acestei băuturi pe care o poți prepara acasă
  10. A fost lansată prima păpușă Barbie nevăzătoare. Ce planuri mai are compania Mattel