STS, precizari despre softul pentru coronavirus la care lucreaza: Nu este o aplicatie care colecteaza informatii de localizare

Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 20:09
2880 citiri
STS, precizari despre softul pentru coronavirus la care lucreaza: Nu este o aplicatie care colecteaza informatii de localizare
FOTO: Pixabay

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a precizat ca nu dezvolta o aplicatie bazata pe colectarea informatiilor de localizare a persoanelor, ci o functie suplimentara a aplicatiei Corona-Forms, utilizata de autoritatile medicale. "Noua functionalitate va permite o monitorizare medicala a cazurilor COVID-19, pe baza informatiilor introduse in aplicatie", a aratat STS.

"STS nu dezvolta o aplicatie bazata pe colectarea informatiilor de localizare a persoanelor, ci o functionalitate suplimentara a aplicatiei Corona-Forms, utilizata in prezent de autoritatile medicale. Noua functionalitate va permite o monitorizare medicala a cazurilor COVID-19, pe baza informatiilor introduse in aplicatie de entitatile prevazute in Ordinul Ministrului Sanatatii pentru aprobarea fluxului informational utilizat in raportarea datelor referitoare la infectia cu virusul SARS-CoV-2", a comunicat, duminica, STS.

La solicitarea Ministerului Sanatatii, pe platforma Corona-Forms, vor fi prezentate intr-o interfata grafica interna de tip harta adresele declarate in timpul anchetei epidemiologice de catre persoanele care au rezultate pozitive la virusul SARS-CoV-2. Aceasta functionalitate va fi disponibila doar factorilor de decizie si va permite filtrarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, pe zone, pana la nivelul strazilor.

"Reiteram faptul ca aceasta functionalitate nu presupune monitorizarea persoanelor", a subliniat STS.

Conform sursei citate, STS a dezvoltat, pe baza cerintelor operationale stabilite de Ministerul Sanatatii, un sistem informatic care permite centralizarea datelor cu privire la persoanele confirmate cu noul coronavirus.

"La acest moment, potrivit Ordinului Ministrului Sanatatii pentru aprobarea fluxului informational utilizat in raportarea datelor referitoare la infectia cu virusul SARS-CoV-2, fiecare laborator care realizeaza teste a inceput procedura de introducere in sistemul informatic a rezultatelor obtinute, fiind posibila generarea rapoartelor la nivel national ori judetean sau doar pentru anumite zone. De asemenea, sistemul informatic permite transmiterea catre fiecare pacient si catre medicii de familie a mesajelor SMS si e-mail-urilor cu rezultatele testului COVID-19.

In continuare, STS ofera asistenta tehnica de specialitate pe domeniul IT&C si isi manifesta toata deschiderea pentru sustinerea demersurilor guvernamentale in gestionarea efectelor pandemiei de coronavirus", au mai aratat reprezentantii STS.

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a reafirmat, duminica, faptul ca nu se impune carantinarea municipiului Bucuresti, dar ca va fi posibila o carantinare locala, daca se constata focare pe anumite strazi sau zone.

"Nu luam in calcul in momentul acesta carantinarea Bucurestiului", a declatrat, duminica, Nicusor Dan.

Acesta a facut referire la sistemul informatic care va permite localizarea persoanelor infectate.

"Ministerul Sanatatii a implementat sau este in curs de implementare a acelui sistem informatic care sa permita localizarea persoanelor infectate in timp real. Acest sistem mai are trei-patru zile pana va fi complet functional. Daca vom vedea focare pe numite strazi, putem lua decizia de carantinare locala, a mai declarat Dan.

Cand i s-a atras atentia ca ministrul Sanatatii considera dificil de implementat o asemenea carantina locala, primarul general a precizat: "Eu cred ca putem sa luam aceasta masura. Avem un efectiv de 1.500 de oameni alocati pe ordine publica pe ceea ce inseamna cronavirus care vin de la Politia Nationala, Jandarmerie si cele 7 politii locale si, daca vom fi obligati sa luam aceasta masura, o sa o luam".

Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
#STS, #aplicatie, #covid, #coronavirus, #NIcusor Dan, #soft, #Bucuresti, #cazuri, #analiza , #stiri STS